Реальні факти: ЯК?! ДЕ?! І яким чином Руслан Чорнак, кандидат на посаду Середянської ОТГ - приховує награбоване у народу під прикриттям державної посади!!!

Реальні  факти: ЯК?! ДЕ?! І яким чином Руслан  Чорнак, кандидат на посаду Середянської ОТГ - приховує награбоване у народу під прикриттям державної посади!!!
145522 ПЕРЕГЛЯДІВ

Буквально за декілька днів, 25 жовтня українці вчергове будуть вибирати владу, цього разу місцевих депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Цілком логічно, що в цей раз люди надіються не помилитись у своєму виборі! Та, на превеликий нажаль, серед бажаючих осісти в зручних владних кабінетах все ж є й багато тих хто роками грабує український народ, а перед виборами використовуючи державні ресурси знову хитро намагається ошукати довірливих виборців. 

Саме така ситуація, і ми про неї вже частково писали, відбувається на Ужгородщині, де кандидат на посаду Середнянської ОТГ, і наразі ще діючий Голова Ужгородської районної ради - Руслан Васильович Чорнак роками грабує місцевих жителів використовує займану ним державну посаду для передвиборчих маніпуляцій.  

У другій частині нашого журналістського розслідування ми вказали чому саме Руслан Чорнак так відчайдушно рветься очолити Середнянську ОТГ, і це - бажання продовжувати крадіжки людських земель, а також прикрити вже вчинені злочини проти народу ним і його родинним корупційним кланом який він очолює. 

Сьогодні ж ми викриємо РЕАЛЬНІ ФАКТИ : ЯК?! ДЕ?! І ЯКИМ ЧИНОМ РУСЛАН ЧОРНАК ПРИХОВУЄ НАГРАБОВАНЕ У ЛЮДЕЙ ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ПЕРІОДУ ЗЛОЧИТННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІД ПРИКРИТТЯМ ВИСОКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОСАДИ!!!  

НИЖЧЕ НАПИСАНЕ Є ЯВНИМ СВІДЧЕННЯМ ТОГО, ЩО РУСЛАН ЧОРНАК – НЕ ТЕ ЩО НЕ МАЄ ПРАВА БУТИ ОБРАНИМ ГЛАВОЮ СЕРЕДНЯНСЬКОЇ ОТГ, А Й ВЗАГАЛІ – НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ПОВИНЕН ВІДПРАВИТИСЬ НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ!!!  

У попередніх частинах нашого журналістського розслідування нами частково вже було викрито його злочини, і те як він намагаючись перехитрити народ і правоохоронні органи награбоване вписує в декларацію своєї дружини Андрусь-Чорнак Лесі Миколаївни, яка є дочкою відомого на Закарпатті Миколи Андруся(з квітня 2002 р. до квітня 2006 р. був головою Закарпатської обласної ради, у 1995-2001 роках – головою Ужгородської РДА). До речі, за такі махінації Руслана Чорнака минулого року навіть «нагородили почесним званням» учасника ТОП-10 «альфонсів» серед українських посадовців.

Та це все було лише «вершиною айсберга»… 

За корупційним кланом сімейства Чорнаків-Андрусів, який сьогодні очолює Руслан Чорнак -  числиться чимало гектарів сумнівно віджатих земель Закарпатщини, і всі в регіоні про це добре знають. У незаконних схемах беруть участь практично всі члени родини, наразі ще чинного Голови районної ради: дружина Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна - працює в обласному фонді інвестування ; батько дружини Микола Андрусь – Голова обласного фонду інвестування; рідний брат Руслана Чорнака – Голова Ірлявської сільської ради Василь Чорнак; батько Руслана Чорнака - Василь Степанович Чорнак; матір Руслана Чорнака - Чорнак Ганна Михайлівна; і навіть син – Чорнак Микола Русланович. Тобто, всі на кого можна хоча б щось незаконно привласнити заради кланового процвітання. Звісно, що у всіх їхніх схематозах зав’язані й чимало впливових людей Закарпаття. А тепер по кожному члену родини детальніше! 

Василь Степанович Чорнак - батько Руслана Чорнака.    

За допомогою батька, Руслан Чорнак разом із братом Василем Чорнаком(Голова Ірлявської сільської ради) провели аферу по заволодінню землею під будівництво сонячної електростанції у Ратівці, що належить ТОВ «Сонячна енергія плюс». На час створення даного підприємства, частка у розмірі 33%, а це 14,85 млн. грн належала - Василю Степановичу Чорнаку. Вклались у цей бізнес екс губернатор Ледида, екс нардеп-енергетик Василь Ковач та тоді місцевий депутат, а сьогодні мер Ужгорода Богдан Андріїв. В свою чергу брати Чорнаки для цього проекту віджали в народу землю, яка знаходиться якраз у підпорядкуванні Голови сільради Василя Чорнака. 14,85 млн грн(33%) власності електростанції на тої час – це якраз була сума коштів за махінації із виділенням землі. А відмили ці брудні гроші через батька братів Чорнаків – Василя Степановича Чорнака. Звісно, зараз батько уже виведений із переліку власників, щоб технічно приховати сліди злочину із землею! Але це аж ніяк не применшує завданого державі і народові колосального ущербу, адже мова йде про 23 гектари землі місцевої громади!!! 

⦁Чорнак Ганна Михайлівна - матір Руслана Чорнака і Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна – дружина Голови районної ради.  

От із матір’ю та дружиною Руслана Чорнака пов’язано, скоріш за все, найбільші злочини сьогодення цього родинного корупційного клану!!! В одній із попередніх частин нашого розслідування ми обіцяли розкрити факти про незаконний кар’єр по видобутку піску в Паладь-Комарівці на кордоні із Словаччиною. Ось саме через Галину Чорнак всі схематози там й організовані. 

На карті зображені землі в населеному пункті Паладь-Комарівці, що в Ужгородському районі Закарпатської області. Власником даних участків, що використовуються як кар’єр(і не тільки) є саме ніхто інший як матір Руслана Чорнака -  Чорнак Ганна Михайлівна. Нижче додаємо виписки з державного реєстру: 

Питання: чому отримані для ведення фермерського господарства землі сільськогосподарського призначення – використовується як кар’єр??? 

⦁Та це ще не все, адже згідно даних наведених вище на карті земельними ділянками там володіють ще : ТзОВ "Карпати-2003",  ТОВ"КАРПАТИ-2003" і одна ділянка: Чорнак В.В(брат), Чорнак В.С.(батько), Чорнак Г. М.(матір). 

Із декларації Голови Ірлявської сільської ради бачимо, що його частка власності із більше як 3-ох гектарів землі становить всього 1,3 %, решта на батьках. Проте, сільський голова багатий іншим – технікою для видобування корисних копалин. 

Тепер щодо інших ділянок які є власністю ТОВ… і хто ж за ними стоїть???! 

Директором ТзОВ "Карпати-2003" (Код ЄДРПОУ юридичної особи 32737563) являється громадянин ЛЯЛІК СЕРГІЙ ЗЕНОВІЙОВИЧ. Засновниками є: ЧОРНАК ГАННА МИХАЙЛІВНА(25%), ФАТУЛА ХРИСТИНА ЮРІЇВНА(20%) і … Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна(55%). А кінцевими бенефіціарними власниками є лише матір і дружина Руслана Чорнака. 

А от вся схема власності ділянок: 

Як бачимо всі ці ділянки знаходяться у власності клану Чорнаків, зідіяні практично всі родичі Руслана Чорнака: дружина, мати, батько і брат. 

Добре, ну здавалось би що такого що дані люди ведуть бізнес?!... Але тут є великі порушення Українського Законодавства, і це: 

  1. Яким чином дана земля потрапила у власність саме родини Чорнаків? І тут суттєво потрібно звернути увагу, що Руслан Чорнак є Головою районної ради – і саме його посада стала чинником сумнівного привласнення вищевказаних земельних ділянок.
  2. Частина вказаних земель – сільськогосподарського призначення, яка скоріш за все найближчим часом змінить свій статус для можливості видобування природних копалин. Таку схему провернути Русланові Чорнаку буде не складно. 
  3. Важливо!!! Даний кар’єр – працює без усіх потрібних документів по видобуванню корисних копалин!!!  
  4. І НАЙВАЖЛИВІШЕ: ДАНИЙ КАР’ЄР ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ДЛЯ НЕЗАКОННОЇ ПЕРЕПРАВИ КОНТРАБАНДИ В СУСІДНЮ СЛОВАЧЧИНУ, ДО ЯКОЇ БУКВАЛЬНО 50 МЕТРІВ!!! В СКЛАДСЬКИХ ПРИМІЩЕННЯХ КАРЄ’РУ КОНТРАБАНДА СОРТУЄТЬСЯ І ГОТОВИТЬСЯ ДО ПЕРЕПРАВ, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ ЧИ НЕ ЩОДЕННО!!! 

По 4-тому пункту в Руслана Чорнака, як говориться – все схвачено!!! Адже він є близьким знайомим місцевого контрабандиста Валерія Пересоляка, він же є власником ФК «Минай». 

Валерий Пересоляк

Всі добре пам’ятають весняно-літній бунт контрабандистів на Закарпатті. 

А от уже й Руслан Чорнак разом з Валерієм Пересоляком, на Закарпатті всі добре знають, що вони є близькими друзями і бізнес-партнерами! 

А кар’єр сімейного клану Чорнаків – використовується для контрабанди!!!  

А от ще одна цікавинка: незадекларований новенький автомобіль «Тойота» на якому Руслан Чорнак їздить на роботу!!! Дане авто зареєстровано на  ТОВ"КАРПАТИ-2003", це для тих хто й досі вірить у непричетність зав’язків Руслана Чорнака із кар’єром і котрабандою. 

Авто 2020 року випуску, і зареєстровано 30.07.2020 року.

Але не треба плутати даний автомобіль із іншою «Тойотою» , що числиться в декларацію Голови районної ради на батькові – Василю Степановичу Чорнаку. 

Щодо матері Руслана Чорнака – то і це ще не все!!!

ЧОРНАК ГАННА МИХАЙЛІВНА є учасником ще однієї фірми близького друга свого сина - Фрінцка Юрія Васильовича, який йде в депутати Ужрайради від «Слуги народу» під номером 2. Мова йде про "СПЕЦІАЛЬНЕ ТОВАРНЕ РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО "РИБНИК" (Код ЄДРПОУ 41256116). 

Фпінцко Діана Іванівна співвласницею даного підприємства, і також є дружиною вищезгаданого Фрінцка Юрія Васильовича, який до речі наразі ще КЕРІВНИК апарату Ужгородської райради. 

Та найцікавіше те, що пані Чорнак Ганна Михайлівна – числиться працівником закладу дошкільної освіти №28 загального розвитку Ужгородської міської ради Закарпатської області.

Напрошується багато порівнянь, приміром всі пам’ятають матір Олександра Дубинського, і як нардеп про неї відзивався : "Мама любит скорость!" - говорив Дубінський журналістам. 

В Руслана Чорнака – матір виходить любить бути великою бізнес-вумен працюючою в дитячому садку??? 

Та й виходить, що журналісти минулого року помилились, коли назвали Руслана Чорнака «альфонсом» тільки своєї дружини???! Адже по суті – він ще й у кишені матері заглядає???

Цікавим фактом є й те, що у сімейної пари Чорнаків також є земельні ділянки в урочищі  "Рибник", що відноситься до Киблярівської сільської ради. Співпадіння чи не так: учасником підприємства зі схожою назвою ТОВ "СТРГ "РИБНИК" є Ганна Чорнак, матір Голови районної ради.  

Глянемо й на інших учасників родинного корупційного клану…

Миколи Андрусь – тесть Руслана Чорнака. 

І так, багато хто із жителів Закарпаття, особливо Ужгородщини пам’ятають скандал в березні 2015 року, що виник довкола екс Народного депутата Валерія Пацкана. Мова йде про земельні ділянки в районі вулиці Стефаника. Тоді люди звертались до Президента, Генеральної прокуратури, Верховної ради у зв’язку з тим, що з ініціативи тоді народного депутата Валерія Пацкана прокуратура області намагалась  через суд скасувати містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника. В результаті таких дій землі простих людей мали відійти в руки екс-нардепа. Особливу увагу люди приділяли важливому факту – що гр. Пацкан Валерій  отримав у приватну власність земельну ділянку за адресою м.Ужгород в районі вул..Стефаника ще у 2003 році (рішення сесії Ужгородської міськради від 21.11.2003 №153). А це означало, що земельна ділянка була виділена В.Пацкану ще до затвердження генплану Ужгорода (до 2004 року).

Сам же, тоді нардеп В. Пацкан на прес-конференції з нагоди 100 днів роботи Верховної Ради України чітко пояснив, що ділянки продали йому: Василь Чорнак, Руслан Чорнак, Василь Кризина, Михайло Кризина, Віктор Куштан, Томаш Фучко, Євген Чернянчук, Андрій Костик та Олексій Кушнір. 

Як бачимо, серед людей які продали землю Валерію Пацкану, коли він ще не був Народним депутатом є брати Чорнаки: Руслан та Василь. Також присутні знову родичі Василь та Михайло Кризини, і ще ряд осіб. Цікаво чи не так!??? Чому саме в руках Чорнаків, які є близькими до тодішнього Голови області, а перед тим Ужгородської РДА – знаходилась ця земля?! Все це дуже схоже на кричущу корупцію: Микола Андрусь оформив землі на близьких людей, серед них брати Чорнаки, а потім продав її Валерію Пацкану. В результаті останній через це потрапив у скандал. От і реальний приклад як ще у двохтисячних корупційний клан тоді ще на чолі із Андрусем незаконно збагатився. Зараз же цю місію у голові клану продовжує виконувати Руслан Чорнак.

⦁Василь Васильович Чорнак – Голова Ірлявської сільської ради, рідний брат Руслана Чорнака. 

Про дану постать можна багато говорити, та й спливає він практично в усіх схематозах кандидата на посаду Середнянської ОТГ Руслана Чорнака. Особливо на ньому зупинятись не будемо, адже про його діяння на Ужгородщині «легенди» ходять, це і :

як прийняв рішення для релігійної громади, яка на той час ще не існувала;

і славнозвісний ремонт клубу;

і привласненнях земельних ділянок на нічних закритих сесіях

і ще цілий довжилезний ряд корупційних вчинків… 

Цікаво, що й сина Руслан Чорнак уже встиг замішати у свої схематози. Приміром, Микола Русланович «дивним» чином у квітні і травні 2019 року отримав у власність дві земельні ділянки площею більше як 2 гектари: одна в с. Середнє, а інша в Андрївці. 

Цікаво, а ще якомусь молодому чоловіку з місцевих жителів Ужгородщини так повезло??? – Це питання до жителів вище згаданих сіл – а чи отримали і ви з легкістю свої законні 2 гектари землі???   

Ну і на завершення глянемо ще на декларацію кандидата на посаду Глави Середнянської ОТГ!!! 

Русланові Чорнаку належить: земельні ділянки в Ужгородському районі в м. кв: 2400, 1196, 1178, 962. Разом з дружиною: будинок в селі Сторожниця 413, 41 кв.м., і земельна ділянка 1750 кв.м. Рахом з матір’ю : квартира в Ужгороді площею 67,7 кв.м. Дружині належить:  земельні ділянки 9076, 1193, 976, ще одна 9076. Дачний будинок площею 255,51 кв.м..   

Офіційно користується Руслан Чорнак автомобілем батька – «Тойота Кемрі» 2017 року випуску, а реально – автомобілем Тойота записаним на ТОВ «Карпати 2003». 

Заробітня платня за рік на посаді Голови районної ради в нього була -  709362 грн. Дружина в свою чергу за місцем праці отримала -  362324 грн. 

Проте цікаво що готівкою дружина зберігає – 51 000 000 грн., 51 мільйон гривень – ви тільки уявіть, готівкою!!! А звідки ж такі багатства?!... Зрозуміло що не з неба впали – і вище ми про це вже писали!!! 

Ну і на банківському рахунку в  Андрусь-Чорнак Лесі ще 120 005 грн. 

Сам же Руслан Васильович Чорнак згідно декларації – ні готівки, ні в банку, ні власного автомобіля немає. Спільний будинок з дружиною, і спільна квартира з матір’ю… і звісно ряд земельних ділянок.  

Все стандартно для корупціонера-чиновника: сам мало не «голий і босий», проте члени родини – мільйонери!!! 

Факти даної статті просимо вважати офіційним зверненням у правоохоронні органи!!!

Шановні:  В. о. Директора Державного бюро розслідувань п. Сухачов Олексіє Олександровичу, Генеральний прокуроре п. Венедіктова Ірина Валентинівна, Голова Служби безпеки України п. Баканов Іване Геннадійовичу!

  1. ⦁«Просимо Вас звернути увагу на діяльність Голови Ужгородської районної ради Чорнака Руслана Васильовича і його близьких родичів. Вже довгий час перебування пана Чорнака на займаних державних посадах супроводжується сумнівною діяльністю з ознаками злочинів, що наносять державі і жителям Закарпаття збитків в особливо великих розмірах. Пан Руслан Чорнак і його родичі неодноразово ставали «героями» журналістських розслідувань де висвітлюються явні факти можливих порушень чинного Законодавства. Та, за не зрозумілих причин – розслідування щодо його діяльності не проводяться.
  2. ⦁Просимо Вас, в рамках чинного Законодавства розглянути факти наведені у даній публікації, а також у статті «Голова  Ужгородської районної  ради Руслан Чорнак очолює корупційний сімейний клан та  використовує державну посаду для агітації у виборах до Середнянської селищної громади», та перевірити ці доводи і відповідно відкрити кримінальне провадження.
  3. ⦁Щиро сподіваємось, що доля жителів Закарпаття Вам не байдужа, і відповідно – Ви приплинете це «знущання» над народом і розкрадання державних ресурсів».
Теги: Голова Ужгородської районної ради,Руслан Васильович Чорнак,Чорнак Руслан,Ужгородська районна рада,Середнянська селищна рада,Чорнак корупція,Чорнак Ужгород,Середнянська ОТГ, корупція,корупційні схеми,Микола Андрусь,Василь Чорнак,Чорнак Леся Миколаївна,Андрусь Микола Іванович,місцеві вибори, вибори,ТОВ «Сонячна енергія»,Сонячна енергія,Андріїв Влада,Андріїв Наталія Миколаївна,Ірлявська сонячна електростанція,Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна,Ступак Юрій Вікторович,Ковач Катерина Михайлівна,Гембік Катерина Олександрівна,Чорнак Руслан брат,Голова Ужгородської районної ради Руслан Васильович Чорнак,Голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак,Чорнак,Местные выборы,выборы,выборы мэра,Андрусь,Левкулич,Пацкан,Ступак,Ковач,Директор Державного бюро розслідувань,Державне бюро розслідувань,ДБР,ГБР,Государственное бюро расследований,судьи,Юрій Ступак ,Ступак Ольга В`ячеславівна,Ступак Ольга ,Схеми Руслана Чорнака,Схеми ,ТОВ «Сонячна енергія плюс»,Ужгородська РДА,РДА,Ужгород,Голова Середнянської селищної громади,СБУ,ГПУ,Генпрокуратура України,Генпрокуратура Украины,Украина,Україна,Генпрокуратура, Генеральна прокуратура України,Генеральна прокуратура,Генеральная Прокуратура Украины,Генеральная прокуратура, Служба безпеки України,Служба безпеки,Служба безопасности