«Не всю землю ще забрав мій брат – тоді, я іду до вас» - передвиборчий лозунг Руслана Чорнака на посаду Голови Середнянської селищної громади. Зверенення до ДБР, СБУ і ГПУ

«Не всю землю ще забрав мій брат – тоді, я іду до вас» - передвиборчий лозунг Руслана Чорнака на посаду Голови Середнянської селищної громади. Зверенення до ДБР, СБУ і ГПУ
185156 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно на сайті інтернет видання vse.media було опубліковане журналістське розслідування «Голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак очолює корупційний сімейний клан та використовує державну посаду для агітації у виборах до Середнянської селищної громади».

В даній публікації журналісти навели факти того, що теперішній очільник Ужгородської районної ради Руслан Васильович Чорнак використовує службове становище та державні ресурси у власних корисливих цілях, а саме для агітації у передвиборчій кампанії на пост Голови Середнянської селищної громади. Також видання висвітлило факти як Руслан Чорнак протягом довгого періоду обкрадає кишені закарпатців, та будучи на державній посаді очолив сімейний клан з цинічного грабунку грошей, земель та природних багатств місцевих жителів. Варто відзначити, що дане журналістське розслідування набуло великого резонансу, та в цьому дивного нічого немає – адже кому до душі кричуща ситуація коли чиновники протягом довгих років обкрадають свій народ.

Скріншот: сайт vse.media

Руслан Чорнак бажає очолити Середнянську селищну громаду використовуючи свою посаду і державні ресурси, за допомогою яких й агітує виключно на території цієї ОТГ – але чому йому так цікавий цей регіон??? Відповідь здебільшого криється у бажанні продовжувати крадіжки людських земель, а також прикрити вже вчинені злочини проти народу ним і його родинним корупційним кланом… а злочинів там чимало, на що правоохоронці обов’язково повинні звернути увагу – ми в свою чергу в цьому їм допоможемо: надамо всі зібрані нами факти.   

Видання vse.media частково вже розповіло про злодіяння Руслана Чорнака і його родичів, зокрема брата Василя Чорнака, який є Головою Ірлявської сільської ради та неодноразово ставав «героєм» журналістських розслідувань, особливо по розкраданню земель місцевих жителів.

Ми ж найперше постараємось розширити горизонт діяльності цього злочинного клану, який тягнеться ще у далекі двохтисячні. Тобто наведемо чіткі факти що теперішній Голова Ужгородської районної ради вже не одне десятиліття грабує закарпатців, спочатку під керівництвом свого тестя екс-Голови Закарпатської обласної ради - Миколи Івановича Андруся, а тепер очоливши цей корупційний клан.   

І так, багато хто із жителів Закарпаття, особливо Ужгородщини пам’ятають скандал в березні 2015 року, що виник довкола екс Народного депутата Валерія Пацкана. Мова йде про земельні ділянки в районі вулиці Стефаника. Тоді люди звертались до Президента, Генеральної прокуратури, Верховної ради у зв’язку з тим, що з ініціативи тоді народного депутата Валерія Пацкана прокуратура області намагалась  через суд скасувати містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника. В результаті таких дій землі простих людей мали відійти в руки екс-нардепа. Особливу увагу люди приділяли важливому факту – що гр. Пацкан Валерій  отримав у приватну власність земельну ділянку за адресою м.Ужгород в районі вул..Стефаника ще у 2003 році (рішення сесії Ужгородської міськради від 21.11.2003 №153). А це означало, що земельна ділянка була виділена В.Пацкану ще до затвердження генплану Ужгорода (до 2004 року).

Сам же, тоді нардеп В. Пацкан на прес-конференції з нагоди 100 днів роботи Верховної Ради України чітко пояснив, що ділянки продали йому: Василь Чорнак, Руслан Чорнак, Василь Кризина, Михайло Кризина, Віктор Куштан, Томаш Фучко, Євген Чернянчук, Андрій Костик та Олексій Кушнір. 

Скріншот: сайт zaholovok.com.ua

Як бачимо, серед людей які продали землю Валерію Пацкану, коли він ще не був Народним депутатом є брати Чорнаки: Руслан та Василь. Також присутні знову родичі Василь та Михайло Кризини, і ще ряд осіб. Цікаво чи не так!??? Чому саме в руках Чорнаків, які є близькими до тодішнього Голови області, а перед тим Ужгородської РДА – знаходилась ця земля?! Все це дуже схоже на кричущу корупцію: Микола Андрусь оформив землі на близьких людей, серед них брати Чорнаки, а потім продав її Валерію Пацкану. В результаті останній через це потрапив у скандал. От і реальний приклад як ще у двохтисячних корупційний клан тоді ще на чолі із Андрусем незаконно збагатився. Зараз же цю місію у голові клану продовжує виконувати Руслан Чорнак.

Розглянемо ще одну ситуацію як Чорнаки використовуючи державні посади і народні ресурси за допомогою родичів збагатились на сонячній енергетиці – Клану Чорнаків мільйони – місцевим мешканцям «бублик».

Всі добре знають, що Закарпаття славиться сонячними електростанціями, звісно в цьому нічого поганого немає. Тільки от є одна уже стандартна для України проблема – такі електростанції частенько будуються із порушенням Закону. Так, у не такому далекому уже 2013 році місцеві чиновники-багатії вирішили вкластись у зелену енергетику, і це також дуже добре, але свій куш з цього вирішили урвати й клан Чорнаків, до речі законність їх діянь в цій діяльності – ну дуже під великим сумнівом.    

Так, в цей час сім’ї закарпатського екс губернатора Ледиди, екс нардепа-енергетика Василя Ковача та місцевого депутата Богдана Андріїва вклали у сонячну енергетику 100 мільйонів які за 6 років вони вже давно відбили сповна. Зрозуміло, що жодних проблем із документацією у цих персон не виникло, адже всюди при владі «свої люди» та й самі вони були тоді владою. Та до чого тут Чорнаки!???

Сонячна електростанція у Ратівці належить ТОВ «Сонячна енергія плюс». Статутний капітал цієї фірми на той час було розділено на три частини по 25%.  Серед них дві панянки – Андріїв Влада Микола-Володимірівна та Андріїв Наталія Миколаївна. Тобто Андріїви контролювали лише половину фірми-інвестора. Ще 50% «Сонячної енергії плюс» належало іншій компаній – ТОВ «Сонячна енергія». І тут зявляється один із Чорнаків, правда ні Руслан, ні Василь… а їхній батько Василь Степанович Чорнак. Статутний капітал цієї фірми був поділений так: 33% належало Катерині Михайлівні Ковач; а ще 33% - Василю Степановичу Чорнаку – батькові Голови Ужгородської районної ради Руслана Чорнака і Голови Ірлявської сільської ради Василю Чорнаку, сума цієї частки оцінювалась у 14,85 млн.грн. Ще по 17% належало Олександрі Олександрівні Ледиді-Павлюк і Катерині Олександрівні Гембік-  це друга донька губернатора Ледиди, яка вийшла заміж за місцевого бізнесмена Миколу Гембіка.

Найцікавішим у цьому всьому є те, що саме на землях села Ірляви була й побудована сонячна електростанція, де Голової села підкреслюємо був і є Василь Васильвич Чорнак.

Довідка: Ірлявська сонячна електростанція збудована поблизу села Ірлява, Ужгородського району на Закарпатті. Станція складається з майже 43 тисячі блоків сонячних батарей, розміщена на 23-х гектарах.

Тепер важливе питання: Голова сільської ради Василь Чорнак на одній із своїх нічних сесій виділив 23 гектари землі громади у приватні руки ТОВ «Сонячна енергія плюс», де одним із власників був його батько Василь Степанович Чорнак – хіба це ж не корупція???!!! І ще одне – звідки у Василя Степановича Чорнака 14,85 млн. грн??? Скоріш за все, ці кошти, відповідно частка у володінні сонячною електростанцією – це оплата за виділення 23 гектарів землі, що належали місцевим жителям. У висновку: місцеві жителі залишились з «бубликом», в них забрали землю на користь Чорнаків і їх впливових друзів.

Зрозуміло, що Чорнаки зараз, щоб прикрити свій злочин – свого батька Василя Степановича технічно вивели із власників  ТОВ «Сонячна енергія плюс». Зараз там числяться: Андріїв Наталія Миколаївна, Андріїв Влада Микола-Володимирівна, Ковач Катерина Михайлівна, Гембік Катерина Олександрівна, Ледида-Павлюк Олександра Олександрівна. Але через систему youcontrol історична привязаність до цієї фірми В. С. Чорнака нікуди не подівалась. 

Скріншот: сайт youcontrol.com.ua

Ці епізоди – це лише мала частка із всіх злодіянь Чорнаків, але і вони вже тягнуть на доволі солідний термін перебування у приміщеннях з «небом в клітинку».

Схеми Руслана Чорнака і очолюваного ним корупційного клану доволі примітивні – віджимають землі, оформлюють їх на підставних осіб і продають. У всьому цьому як бачите беруть участь усі родичі: брат, батько, тесть, дружина. До речі, саме через дружину Руслана Чорнака – Андрусь-Чорнак Лесю Миколаївну здебільшого й «легалізовують»  всі незаконні прибутки ці персонажі. За це навіть Руслана Чорнака минулого року нагородили «почесним званням» учасника ТОП-10 «альфонсів» серед українських посадовців.

Скріншот: сайт uzhhorod.info

Дружина Руслана Чорнака - Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна працює в обласному фонді інвестування (із заробітною платою близько 8 тис. грн/міс.) та займається підприємницькою діяльністю (зокрема, є бенефіціаром ТОВ «ТОВА» та ТОВ «Оріяна-2»). Має кілька земельних ділянок та житловий будинок на 413,4 кв. м у Сторожниці. А також спокійно декларує  55 млн грн готівкою. Пані Леся – донька Миколи Андруся, який з квітня 2002 р. до квітня 2006 р. був головою Закарпатської обласної ради, у 1995-2001 роках – головою Ужгородської РДА. І що цікаво, сам Микола Андрусь очолює цей обласний фонд інвестування. Де вони обоє чітко працюють за неперевершеною схемою: надають інвестиції(державні кошти) під відсоток підприємцям, а при поверненні левова частка цього відсотку – осідає в кишенях цього корупційного клану. 

Зрозуміло, що напрошується питання: як же так, що цей клан вже не одне десятиліття грабує закарпатців та залишається без покарання?!

Тут все можна сказати однією фразою «не имей сто рублей, а имей сто друзей», хоча і з грошима в Чорнака все дуже й дуже добре. Кому пачка доларів, а кому земельна ділянка – це без проблем, і всі рішення проти них закриті на початковому рівні. Приміром, серед друзів, а точніше радником Руслана Чорнака числиться такий собі громадянин - Ступак Юрій Вікторович.

Юрій Ступак є чоловіком Ступак Ольги В`ячеславівни - Судді Касаційного цивільного суду Верховного суду.

Скріншот: сайт blog.prosud.info

От і Вам вплив на суди, а таких суддів, чиновників, депутатів у Руслана Чорнака і його клану «пачками». То ж робіть висновки!!!

Звісно, що діяльність Чорнаків далеко не жарти і від них страждають жителі Ужгородщини, які частенько втрачають землі, але в згадується старенька реклама Порошку «Тайд», де Антін Мухарський і «Верка Сердючка» бігають квартирами та впарюють господаркам порошок, який врятує від будь-якого горя. А в кінці відео говорять -  «А що прання для вас ще не свято - тоді ми йдемо до вас».

В цій ситуацій напрошується аналогія – «а що не всю землю ще забрав у вас мій брат – тоді, я йду до вас». 

Шановні:  В. о. Директора Державного бюро розслідувань п. Сухачов Олексіє Олександровичу, Генеральний прокуроре п. Венедіктова Ірина Валентинівна, Голова Служби безпеки України п. Баканов Іване Геннадійовичу!

  • «Просимо Вас звернути увагу на діяльність Голови Ужгородської районної ради Чорнака Руслана Васильовича і його близьких родичів. Вже довгий час перебування пана Чорнака на займаних державних посадах супроводжується сумнівною діяльністю з ознаками злочинів, що наносять державі і жителям Закарпаття збитків в особливо великих розмірах. Пан Руслан Чорнак і його родичі неодноразово ставали «героями» журналістських розслідувань де висвітлюються явні факти можливих порушень чинного Законодавства. Та, за не зрозумілих причин – розслідування щодо його діяльності не проводяться.
  • Просимо Вас, в рамках чинного Законодавства розглянути факти наведені у даній публікації, а також у статті «Голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак очолює корупційний сімейний клан та використовує державну посаду для агітації у виборах до Середнянської селищної громади», та перевірити ці доводи і відповідно відкрити кримінальне провадження.
  • Щиро сподіваємось, що доля жителів Закарпаття Вам не байдужа, і відповідно – Ви приплинете це «знущання» над народом і розкрадання державних ресурсів».

Ми в свою чергу, продовжуватимемо журналістське розслідування і публікуватимемо нові факти! А також – слідкуватимемо за реакцією правоохоронних органів, які в цій ситуації не повинні залишатись осторонь.

Далі буде…

Теги: Голова Ужгородської районної ради,Руслан Васильович Чорнак,Чорнак Руслан,Ужгородська районна рада,Середнянська селищна рада,Чорнак корупція,Чорнак Ужгород,Середнянська ОТГ, корупція,корупційні схеми,Микола Андрусь,Василь Чорнак,Василь Левкулич,Чорнак Леся Миколаївна,Андрусь Микола Іванович,місцеві вибори, вибори,Валерій Пацкан,ТОВ «Сонячна енергія»,Сонячна енергія,Андріїв Влада,Андріїв Наталія Миколаївна,Ірлявська сонячна електростанція,Андрусь-Чорнак Леся Миколаївна,Ступак Юрій Вікторович,Ковач Катерина Михайлівна,Гембік Катерина Олександрівна
Автор: admin.politica.com.ua