«Геніальний мега-концерт» ім. Солов’яненко, Чуприни і Попової - це ніщо інше, як відмивання коштів… А хто ж світові зірки і де вони? Як вбивають українську оперу?!!!

«Геніальний мега-концерт» ім. Солов’яненко, Чуприни і Попової - це ніщо інше, як відмивання коштів… А хто ж світові зірки і де вони? Як вбивають українську оперу?!!!
21215 ПЕРЕГЛЯДІВ

У неділю, 30 серпня на Софійській площі в Києві відбувся масштабний гранд-концерт «Зірки світової опери», про це повідомляється у стрічках новин буквально декількох медіа. Та й вжиті вище вислови «масштабний гранд-концерт» і «Зірки світової опери» є явним перебільшенням цього дійства авторства Анатолія Солов'яненка, Головного режисера Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка.

Концерт видався м’яко кажучи «тухлим», про це приміром свідчить практично інертний інтерес збоку ЗМІ. А навіть й ті що пробували висвітлювати цю подію робили це доволі шаблонно і стримано, адже по суті й висвітлювати там не було й що…  Назвали концерт "Зірки світової опери" – адже участь у ньому, так-би мовити, брали українські співаки, які підкорили найкращі оперні сцени світу та співпрацюють з оперними зірками Європи та Америки. Та акцент в попередньому реченні явно на слові «НАЗВАЛИ», хоча й інше все можна сприймати - ну з великою натяжкою…

"Людей пришло очень мало по причине - ЧТО НЕ ПОВЕРИЛИ ,ЧТО  ЭТО МИРОВЫЕ ЗВЕЗДЫ!!!"

Щоб нікого не образити, адже до великих і знаних зірок опери їм ще далеко, учасників цього «мега концерту» висвітлимо словами одного із партнерів цього проекту - видання lb.ua: лауреат престижного міжнародного конкурсу Пласідо Домінго Operalia Євген Орлов; володарка надзвичайно красивого й сильного мецо-сопрано, переможниця конкурсу Tenor Vinas Competition Валентина Плужнікова; володар рідкісного за красою, чистотою і тембральним багатством тенора Валентин Дитюк; примадонна Національної опери України, лауреатка Національної премії ім. Шевченка, володарка державної нагороди Італійської Республіки - ордена "Зірки Італії", народна артистка України Людмила Монастирська; один із найвідоміших співаків-баритонів молодого покоління з чудовим ліричним баритоном Андрій Бондаренко; наймолодша учасниця гранд-концерту, співробітниця королівського театру Ла Монне в Брюсселі (Бельгія) і Opernhaus Zürich (Швейцарія) Ольга Кульчинська

А де ж тут зірки світової опери??? …

Виходить, що 30 серпня на Софійській площі в Києві відбувся НЕ масштабний гранд-концерт «Зірки світової опери», а звичайний, рядовий концерт СОЛІСТІВ НЕ світової оперної сцени – а А СОЛІСТІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРИ УКРАЇНИ! А популістична назва «Зірки світової опери» - це лише піар хід від організаторів цієї заурядної акції для максимального залучення бюджету міста та можливості його банального «дерибану» разом із так-званими «спонсорами».

Саме поняття БУТИ СОЛІСТОМ, приміром, ПЕРШИХ ТЕАТРІВ СВІТУ, якими являються:  МЕТРОПОЛІТЕН ОПЕРА НЬЮ ЙОРК, Ковен ГАРДЕН  БРИТАНІЯ, ЛА СКАЛА ІТАЛІЯ, і. т. д., - це означає мати з цими театрами постійний контракт як соліста хоча б 5-10 років…

Питання: із солістів цього «гранд-концерту» - хоча б один(за виключенням СОПРАНО Монастирської) співав у цих театрах???     

  • БУТИ СВІТОВОЮ ОПЕРНОЮ ЗІРКОЮ! ОЗНАЧАЄ СВІТОВЕ ВИЗНАННЯ, ПОСТІЙНА РОБОТА НА ПЕРШИХ МАЙДАНЧИКАХ СВІТУ,  З НАЙКРАЩИМИ ДЕРИГЕНТАМИ І РЕЖИСЕРАМИ!
  • І ЯКЩО, ХТОСЬ ІЗ СОЛІСТІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРИ НАВІТЬ ОДИН РАЗ ПРОБНО ЗАСПІВАВ  НА СЦЕНІ МЕТРОПОЛІТЕН ОПЕРА, ТО ЦЬОМУ АРТИСТОВІ НІХТО НЕ ДАЄ ПРАВО НАЗИВАТИ СЕБЕ ПОСТІЙНИЙ СОЛІСТОМ ЦЬОГО ТЕАТРУ!
  • СКЛАДНО ПОТРАПИТИ, ПРИКЛАД У МЕТРОПОЛІТЕН ОПЕРА, АЛЕ ЯК ПРАВИЛО ПОВЕРНУТИСЯ ЗНОВУ НА СЦЕНУ ЦЬОГО НАЙКРАЩОГО ТЕАТРУ СВІТУ ПРОСТО НЕ МОЖЛИВО !!!
  • А ГОВОРИТИ ПРО РІВЕНЬ ВЧОРАШНЬОГО ВИКОНАННЯ АРТИСТІВ, НІБИ ЯК СВІТОВИХ ЗІРОК, ВЗАГАЛІ НЕ НЕДОЦІЛЬНО ВНАСЛІДОК ВІДСУТНОСТІ ТАКОГО РІВНЯ !!!
  • НАЙБІЛЬШ ЯСКРАВЕ ВРАЖЕННЯ ВЕЧОРА -  ЦЕ БЕЗУМОВНО ЛЮДМИЛА МОНАСТИРСЬКА, ПІСЛЯ ЇЇ ВИХОДУ  МОЖНА БУЛО ЗАВЕРШУВАТИ ВЕЧІР!!!
  • ТАКОЖ ВАЖЛИВО «ВІДЗНАЧИТИ» ОЛЬГУ КУЛЬЧИНСЬКУ… ПРИ ВСІЙ ПОВАЗІ ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРИ НІХТО З ОРГАНІЗАТОРІВ НЕ ЗВАЖИВ, ЩО ВОНА У 2014-2017 РОКАХ БУЛА СОЛІСТКОЮ РОСІЙСЬКОГО БОЛЬШОГО ТЕАТРУ, І НАВІТЬ СВОЇ МІЖНАРОДНІ НАГОРОДИ ЗДОБУВАЛА У СКЛАДІ ЦЬОГО ТЕАТРУ.
  • ЩО ГОВОРИТИ ПРО СОЛІСТІВ, КОЛИ «ГЕНІАЛЬНА РЕЖИСУРА» АНАТОЛІЯ СОЛОВ’ЯНЕНКО В ЦЕЙ ВЕЧІР НІЧИМ НЕ ВІДРІЗНЯЛАСЬ ВІД РУТИННОЇ РОБОТИ НА ПОССАДІ  Головного режисера Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка.
  • БЮДЖЕТНІ ГРОШІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ КИЄВА ПОТРАЧЕНІ – ВСЕ ЩО Й БУЛО ПОТРІБНО АВТОРАМ І «СПОНСОРАМ» ЦЬОГО ДІЙСТВА! ЯК КАЖУТЬ «ГРОШІ НЕ ПАХНУТЬ», А ТОМУ ЇХ МОЖНА СПОКІЙНО СПИСУВАТИ ПО СТАРИХ НАКАТАНИХ СХЕМАХ!!!

До речі, щодо схем то тут все доволі просто! СОЛОВ’ЯНЕНКО Анатолій в Національній опері працює під керівництвом ПЕТРА ЧУПРИНИ. Так, того самого Чуприни який роками практично знищує це національне надбання; і так, того самого Чуприни якого неодноразово підозрювали в розкраданнях Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка.

Петро Чуприна намагається «вижимати копійку» з театру по максимуму. Так приміром, 5 лютого 2015 року прокуратурою Шевченківського району м. Києва зареєстровано кримінальне впровадження за фактом розтрати коштів службовими особами театру.

Провадження було порушено в результаті звернення журналіста проекту «Люстратор 7.62» ТОВ «Гравіс-кіно» В. Тимофійчука, який провів власне журналістське розслідування і за матеріалами підготував документальний фільм «Фінансові схеми Національної Опери України». Загальна сума виявлених порушень була понад півтора мільйони. З них такі, що призвели до втрат коштів — 800 тисяч гривень.

Театр регулярно проводив тендерні закупівлі за державний кошт, при цьому завищуючи ціни та потреби. Протягом 2011-2012 років театр закупив 780 м2 (що майже дорівнює площі футбольного поля) шкіри на суму 210 тисяч доларів. Таким чином 1м2 шкіри обійшовся театру у 270 доларів, при тому що ринкові ціни складали на шкіру українського виробництва – 33, а турецького - 40.

Також однією з геніальних схем Чуприни є утримання майже 200 вакантних посад на рік. Сотні тисяч гривень потім йдуть на премії керівництву за рахунок «економії» фонду заробітної плати. Наприклад, Василь Гадйержи, заступник голови профспілки національної опери України, впродовж трьох років, не будучи працівником театру, отримував премію, загальна сума якої склала понад 100 тисяч гривень. Директор театру Петро Чуприна лише в період з 1 січня 2013 по 31 березня 2013 отримав  премії на суму 337137 грн. А далі апетити зажерливого чиновника росли і суми збільшувалися: генеральний директор разом з 4-ма заступниками отримали за період 2017-перше півріччя 2018 – 7 млн 824 тис. грн.

Також у Національній опері є практика відправки працівників у безкоштовну відпуску за свій рахунок на термін значно більший, ніж встановлений трудовим законодавством – від 200 до 300 днів на рік. Наприклад, у липні-серпні 2019 року в такі відпустки одночасно пішли майже 500 артистів. Думаємо, що ви здогадуєтеся куди пішли зекономлені гроші?

Так от, можна зробити висновок, що у Головного режисера Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка Анатолія Солов'яненка – є свій «режисер», і це його бос Петро Чуприна.

Чуприна вважає, що він є «і царем, і Богом» у Національній опері, адже порушуючи українське законодавство, призначив без проведення конкурсу усіх Головних спеціалістів (Головного режисера, Головного диригента, Головного хормейстра, Головного балетмейстра).

Та у створені цього «геніального концерту» у Чуприни та Солов'яненка був надійний так би мовити «бізнес партер»… Концерт «спонсорувався» із бюджету Києва, а керувала цим процесом відома «режисер» схематозів  Директор Департаменту культури виконавчого органу Київської міської державної адміністрації – Попова Діна Олегівна.

Варто відзначити, що Діна Попова в різних публікація ЗМІ, і навіть в своїх інтерв'ю, переважно фігурує як Діана Попова. У соцмережі Facebook керівник Департаменту культури КМДА також іменує себе як Diana Popova. Чи є в цьому якийсь таємний умисел невідомо, але плутанину викликає однозначно.

Багато питань у громадськості викликало призначення Діни Попової на посаду в.о директора Департаменту культури КМДА. Попову було призначено на посаду за дивних обставин і з порушенням законодавства - конкурсу проведено не було, відповідного досвіду у неї також не було. До цього ні на державній службі, ні в області культури Попова не працювала.

Також великий резонанс мала інформація, що з'явилася в ЗМІ після її призначення на посаду - про причетність Діни Попової до елітного стрип-клубу  столиці.

З моменту вступу на посаду директора Департаменту культури КМДА претензії до роботи Діни Попової і її підлеглих у експертів та громадськості тільки накопичувалися.  Приміром,  ситуацію в Київському академічному театрі ляльок у вересні 2015 року припало розглядати навіть Антикорупційна рада при Київському міському голові: керівництво театру викрили в нецільовому використанні комунального майна, подвійної бухгалтерії і "мертві душі", на які нараховувалася зарплата. Діна Попова тоді намагалася захистити керівництво театру.

Також, наглядний приклад як у серпні 2016 року Департамент культури КМДА на чолі з Діною Попової провів п'ять конкурсів на заміщення керівних посад культурних установ столиці. При цьому, експерти зафіксували грубі порушення Закону "Про культуру", які, на їхню думку, поставили під сумнів законність проведення вищеназваних конкурсів і тому вимагали негайної перевірки, і в разі підтвердження - прийняття рішення про скасування результатів цих конкурсів.

А тепер глянемо і порівняємо «діяльність» Попової і Чуприни – що ми бачимо!??? І Чуприна, і Попова спокійно займаються самоуправством на посадах – без конкурсів призначають «потрібних» їм людей на важливі посади!!! Також, І Чуприна, і Попова помічені у схематозах із використанням так-званих «мертвих душ» для відмивання і грабежів бюджетних коштів…

Ну а тепер ще й спільний «МЕГА КОНЦЕРТ ЗІРОК СВІТОВОЇ ОПЕРИ»!!! Робіть висновки як працює цей «грандіозний дует», хоча в цій ситуації – тріо із Солов'яненко…

Теги: Євген Орлов,Валентин Дитюк,Людмила Монастирська,Андрій Бондаренко,Ольга Кульчинська,Валентина Плужнікова,Попова Діна Олегівна,Департамент культури КМДА,відмивання коштів,Зірки світової опери,опера,Солов’яненко Анатолій,Петро Чуприна,Василь Гадйержи,Diana Popova
Автор: admin.politica.com.ua