Чому чиновник АМКУ Хмельницький лобіює інтереси скандальної Глобалмані?

Чому чиновник АМКУ Хмельницький лобіює інтереси скандальної Глобалмані?
8643 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 25 серпня, після чисельних акцій протестів ветеранів АТО, бізнес-центр «Ренесанс» розірвав договір оренди з Globalmoney. Річ у тим, що компанію звинувачують у співпраці з підсанкційними російськими банками та бойовиками ОРДЛО.

Так, ЗМІ повідомляли, що у російській соцмережі "Вконтакте" діє сторінка електронного гаманця Globalmoney – Global24. Також журналісти знайшли у "Вконтакте" рекламу фінустанови так званої “ЛНР” -  "Первый коммерческий центр" про можливість зняття коштів з гаманців Global24 в окупованому Луганську.

Тоді за Globalmoney заступилася преса т. зв. "ЛНР", в якій скандал навколо компанії назвали "полюванням на відьом". Найдивніше, що в унісон з терористами на захист сумнівної платіжної системи встав український топ-чиновник – глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький. На своїй сторінці у Facebook, попри чисельні докази преси, Хмельницький заявив, що Globalmoney начебто стала жертвою чорного піару з боку конкурентів.

Відповідь на питання, чому чиновник раптом так перейнявся долею однієї з платіжних систем, ймовірно, слід шукати у зв'язках власників Globalmoney з АМКУ.

Преса повідомляла, що засновниками компанії є міністр фінансів часів Януковича Юрій Колобов, який нині перебуває в карному розшуку, "чорний" банкір Сергій Дядечко, олігарх Юрій Іванющенко (відомий як Юра Єнакіївський) та його найближчий поплічник Іван Аврамов ("наглядач" за Одесою). Наразі всі вони не мають змоги займатися бізнесом в Україні. Тому їх керуючими партнерами у Globalmoney є Вадим Стрелковський та Олег Міщенко.

Директором філії №1 ТОВ "ГЛОБАЛМАНІ" є Богдан Коробейко, котрий раніше був очільником ТОВ "Розрахункові технології" (наразі в стані припинення). А от засновниками "Розрахункових технологій" виступали Борис Міщенко (брат Олега Міщенка), Ганна Міщенко та Олександр Ніколайчук.

Так от дружина останнього – Іляна Ніколайчук багато років працює у центральному офісі АМКУ на посаді головного експерта. При цьому у деклараціях чиновниці за 2016-2021 роки відсутні хоча б якісь дані про доходи її чоловіка-бізнесмена.

Чи не тут міститься відповідь на питання, чому глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький захищає Globalmoney?

Також не завадило б й ДБР поцікавитися, чому доходи Хмельницького в десять разів менше задекларованих ним активів? За 2020-й Хмельницький офіційно отримав за основним місцем роботи 409 451 гривень. Плюс 9516 гривень заробив, викладаючи за сумісництвом КНТЕУ. При цьому, він володіє двома квартирами (62 кв м і 69 кв м) в елітному столичному ЖК "Капітолій" за адресою Хрещатик, 27-б. Там же ще одна квартира площею 110 кв м записана на його тещу. Вартість квадратного метра в житловому комплексі перевищує 8 тисяч доларів. Тому сукупна ринкова вартість цього житла становить понад 52 мільйонів гривень!

Нагадаємо, днями ветерани з ГО "Вибачте, що живі" провели акції протесту під будівлею СБУ та офісом Globalmoney у Києві. Протестувальники передали представнику СБУ заяву, в якій були викладені вимоги щодо розслідування діяльності платіжної системи Globalmoney.

А ми продовжимо досліджувати безперечно цікаве життя чиновника АМКУ і знайомити читачів з його хвилюючими деталями.

Джерело: https://censor.net/ua/b3284815

censor.net

Теги: ОРДЛО,Ренесанс,бізнес-центр «Ренесанс»,GlobalMoney,Global24,Луганськ,Олексій Хмельницький,Амку,глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, Юрій Колобов, Сергій Дядечко,Юрій Іванющенко,Юра Єнакіївський,Іван Аврамов, Вадим Стрелковський, Олег Міщенко,Богдан Коробейко,Борис Міщенко,Ганна Міщенко,Олександр Ніколайчук.,ДБР