Наслідки алкоголізму: чому не можна відкладати лікування?

Наслідки алкоголізму: чому не можна відкладати лікування?
9688 ПЕРЕГЛЯДІВ

У більшості людей алкоголік асоціюється з людиною, яка погано виглядає, неохайно одягнена, брудна. Але від алкоголізму часто страждають навіть з виду пристойні чоловіки та жінки. Вони можуть мати родину та роботу, але не задумуватись, до яких наслідки здатна привести їх пагубна звичка. Точніше вони заперечують, що проблема існує, тому варто знати, до чого може привести систематичне вживання алкоголю.

Наслідки алкоголізму для фізичного здоров’я

При перших проявах алкогольної залежності варто звернутися за кваліфікованою медичною допомогою, аби потім не довелося боротися з наслідками. Як проходить лікування алкоголізму в центрі Василенко, ви можете дізнатися на цій сторінці https://centervasilenko.ua/likuvannya-alkogolizmu.

Від надмірного вживання спиртних напоїв страждають внутрішні органи та системи. Найчастіше на фоні алкогольної залежності у хворого розвиваються такі захворювання:

  • токсичний гепатит, цироз, печінкова недостатність та інші порушення в роботі печінки;
  • атеросклероз, підвищення артеріального тиску;
  • збільшення ризику виникнення інсульту;
  • порушення серцевих скорочень, ураження серцевого м’яза;
  • ризик виникнення інфаркту міокарда;
  • анемія, дефіцит вітамінів та мінералів;
  • порушення в роботі підшлункової залози, цукровий діабет;
  • гастрит та інші захворювання кишково-шлункового тракту.

У чоловіків-алкоголіків часто виникає імпотенція та безпліддя. У жінок також трапляються гормональні порушення та інші проблеми статевої системи.

Психологічні та неврологічні порушення

Одним з найпоширеніших ускладнень алкоголізму вважається «біла гарячка». Алкогольний психоз, який розвивається під час запою, супроводжується галюцинаціями, неконтрольованим страхом, відсутністю критичного мислення. В такому стані людина може скоїти самогубство чи вбивство, тому особливо важливо невідкладно надати медичну допомогу.

Бажано попередити такий стан та своєчасно звернутися до клініки. Інформація про центр Василенко, де можна пройти лікування алкоголізму на будь-якій стадії, знаходиться у відкритому доступі за посиланням https://centervasilenko.ua/about.

Соціальні наслідки

Неконтрольоване вживання спиртних напоїв приводить до збільшення кількості нещасних сімей. Постійні конфлікти, а часто й бійки призводять до скалічення дитячої психіки. До того ж при алкоголізмі збільшується ризик народження тяжкохворих дітей. До речі, діти, які виросли в сім’ї алкоголіків, в дорослому житті часто повторюють поведінку батьків. Нерідко пияцтво стає причиною розлучень. Алкоголік перестає спілкуватися з друзями.

Алкогольне оп’яніння часто призводить до ДТП, оскільки людина перестає контролювати свої дії, не усвідомлює, що робить. У п’яного водія знижується швидкість реагування. Він ставить під загрозу всіх оточуючих. Вживання спиртних напоїв приводить до збільшення правопорушень через підвищення агресії, неможливості стримувати емоції.

Алкоголізм – складна та небезпечна для здоров’я проблема. Але від неї можна позбутися. Варто лише своєчасно звернутися за допомогою до кваліфікованих лікарів.

Теги: Алкоголізм