Про гріхи батьків, за які розплачуються діти

Про гріхи батьків, за які розплачуються діти
5361 ПЕРЕГЛЯДІВ
«За батьківські помилки розплачуються діти! Деякі батьки руйнують своїх дітей. Але Бог не несправедливий. Він живить велику і особливу любов до тих дітей, які в цьому світі зазнали несправедливість – від батьків або від когось ще. Якщо причиною того, що дитина йде по кривій доріжці, стають його батьки, то Бог не залишає таку дитину, бо той має право на Божественну допомогу. Бог влаштує все так, щоб йому допомогти. І ось ми бачимо, як деякі юнаки – та й не тільки юнаки, а й літні люди – в якийсь момент різко повертають до добра». (Преподобний Паїсій Святогорець). 
Проте як «руйнувачам» з цим тягарем жити далі?  Та чи готові вони взяти на себе відповідальність перед законом, та перед Богом?
З подібним питанням ми зіштовхнулись та розбирались у Донецькій області, а саме у місті Маріуполі, де згідно офіційної інформації 19 січня 2019 року на проспекті Будівельників сталася трагедія, з балкону багатоповерхівки впав 18 річний хлопець, який розбився, та загинув. З відкритих джерел нам стало відомо, що за даним фактом правоохоронними органами було розпочато досудове розслідування, по ст. 115 Кримінального кодексу України. Під час проведення розслідування за ці роки проведено ряд дій направлених на встановлення причин та можливих причетних осіб до даної події, проте на скільки відомо із відкритих джерел будь-якій особі до цього часу не пред’явлено обвинувачення, а отже можна припустити, що то був випадок самогубства. 
 
Проте судячи із всього горе-матір Олена Тищенко - є своя версія. На сайті https://www.0629.com.ua/news/2789470/on-krical-ne-nado-no-ego-tolknuli-mariupolcanka-ne-verit-v-samoubijstvo-syna-fotovideo Олена Тищенко надала своє бачення цих подій, які у нас викликали деякі сумніви:
 По перше їй «достовірно відомо що її син там був не один, проте поліція не може встановити  коло осіб які були  у той час з ним». 
Звідси виникає питання, якщо їй достовірно відомо, то чому їх не відомо хто саме з ним був чому не називає імен ?
По друге, проводячи своє власне розслідування Олена Тищенко повідомила що «непоодиноко, люди які їй зустрічались по дорозі і з ким вона мала честь спілкуватись, розповідали їй що вони чули крики «не надо!», з удушливим звуком, та крики дівчат, та жаліється що ніхто їх не допросив.
В такому випадку не зовсім зрозуміло, чому вона, заявив, що сама зустрічала можна сказати «очевидців» цих подій, не змогла їх встановити, опитати залучивши одразу ж свого захисника, (до речі згідно чинного кримінального процесуального кодексу України потерпіла сторона має право на збирання доказів за власною ініціативою), або хоча б взяти у них відомості, для подальшого їх опитування правоохоронними органами. 
По третє, у цій історії є один цікавий факт, у вищевказаній статті зазначено: «Судмедэкспертиза показала, что в крови ее сына не было алкоголя и наркотиков». Проте із власних джерел ми дізнались, що коло знайомих та друзів того хлопця знало, що він вживав наркотичні засоби, крім того, саме через вживання наркотиків та алкоголю, з ним перестала взагалі спілкуватись одна з дівчат яка дружила з ним. Його друзі підтвердили що ця інформація відповідає дійсності. Тому не зрозуміло, чи відповідає зазначена у статті експертиза дійсності, чи ні, і не меньш загадковим фактом є те, що при проведенні даної експертизи судмедекспертом були припущені грубі порушення, та не відібрані зразки тканин, для можливого проведення повторних експертиз. Нам стало відомо що Олена Тищенко могла спілкуватись із даним експертом, і можливо домоглася вигідного їх висновку, що відсутності ознак наркотичних засобів, а за відсутності зразків тканин повторне проведення експертизи не можливе. 
Олена Тищенко також повідомила «"Полиция ведет дело с халатностью и безразличием, а в мою сторону высказывает негативные отзывы", - рассказывает мать погибшего парня» «Она уверена, что у ее сына не было суицидальных намерений, а наоборот были планы на жизнь» «"Конфликтов у Кирилла не было. Он вообще был компанейский человек.»  «"Сама версия, что смерть сына - суицид, я отрицаю. Она рассматривается полицией, но я не вижу никаких подтверждений этому", - уверяет Елена Тищенко.» 
Проте аналізуючи зібрану інформацію, можна припустити, що все складається на справді не так, як того бажає горе-матір Олена Тищенко. Як ми уже писали, друзі загиблого повідомляли, що загиблий систематично вживав наркотичні засоби, власне із за чого з ним перестала спілкуватись одна із його знайомих. Також, стало відомо що мати, Олена Тащенко знала, про те що її син вживає наркотики, з даного приводу у неї були часті конфлікти із сином, зі слів його друзів він часто закривався у ванній кімнаті аби уникати скандали із матір’ю. Про це він писав своїм друзям, з власного телефону.  
Цікаво те, що Олена Тищенко, вимагаючи від правоохоронних органів розслідування всіх версій  «Мать погибшего парня требует расследования всех версий», на відріз відмовляється видати правоохоронним органам мобільний телефон свого сина, інформація з якого б могла встановити об’єктивну істину і поставити крапку у цій ситуації. Чому вона так боїться це зробити ми не знаємо але можемо припустити, враховуючи пояснення кола друзів загиблого хлопця, що причиною його дій є поєднання вживання наркотиків, та постійних сварок із матір’ю, тому у телефоні можуть бути докази того що саме матір довела свого сина до крайньої межі. 
Крім того як нам стало відомо від власних джерел, у загиблого хлопця є також два брати, з яким вони всі разом проживали, проте Олена Тищенко, тероризуючи та погрожуючи колу друзів загиблого сина, вимагала їх допитати, після допитів, якщо її не влаштовували їх пояснення, вимагала повторних допитів, та навіть допитів із застосування «детектору брехні», і все рівно результати її не задовольняють, і вона продовжує їх тероризувати. 
Цікавим у даному випадку є також той факт, що допитати братів загиблого, або ж допитати із застосуванням «детектору брехні» Олена Тищенко категорично відмовляється. Отже можна зробити висновок, що Олена Тищенко, не допускаючи братів загиблого надати покази та не надаючи правоохоронним органам мобільний телефон загиблого сина – перешкоджає встановленню істини у питанні мотивів самогубства, сама фраза самогубство - судячи з її пояснень викликає у неї злість та гнів. 
(Олена Тищенко)
Вивчивши всі матеріали викладені у відкритому доступі, та проаналізували отриману інформацію із власних джерел можна припустити наступне:
 Загиблий хлопець, проживаючи із двома братами та матір’ю вживав наркотичні засоби, про що знало коло його друзів, саме із за цього з ним перестала спілкуватись одна із дівчат, про вживання наркотичних засобів була обізнана його матір Олена Тищенко, тому у загиблого з матір’ю були часті конфлікти, внаслідок чого загиблий запирався у ванній кімнаті, аби уникнути скандалів із матір’ю, та всіх супроводжуючих наслідків від них. Про ці скандали та свій психологічний стан він через свій мобільний телефон повідомляв своїх друзів. 
19 січня 2019 року, загиблий за неясних обставин зайшов зі своїми друзями у багатоповерховий будинок № 161 по проспекті Будівельників міста Маріуполь, де у нього не проживало взагалі ніяких друзів та знайомих, піднявшись на верхні поверхи, вийшов на балкон, до якого був вільний доступ, та за невстановлених мотивів вистрибнув з балкону, та помер внаслідок удару від падіння на асфальт.  
Під час перевірки правоохоронними органами обставин та можливих причин даного випадку, Олена Тищенко написала безліч скарг, та статей на тему недобросовісного розслідування всіх версій даного випадку, від самогубства до умисного вбивства, заявляла що спілкувалась з очевидцями  даних подій, проте відібрати пояснення у них або хоча б вказати хто саме чув крики у той день – не захотіла що наводить на сумніви щодо її тверджень. 
Відштовхуючи версію самогубства вимагала декілька разів допитати свідків, яких було допитано за її вимогами вже декілька разів, навіть із застосування «детектору брехні», проте допитати двох братів загиблого, покази яких могли б допомогти встановити мотиви версії самогубства – Олена Тищенко відмовилась, так само як і відмовилась надати для вивчення переписки мобільний телефон загиблого. Тому на підставі  викладених думок виникає версія, що самогубство є наслідком від вживання наркотичних засобів, та постійних скандалів із за цього зі своєю матір’ю Оленою Тищенко. Замість допомоги, загиблий отримував від матері лише агресію, та нерозуміння тому і запирався у ванній кімнаті. Таким чином залишившись на один зі своїми проблемами, не отримавши підтримки у рідної матері, загиблий міг вирішитись на такий фатальний крок…
 А наслідком цього версія саме самогубства для Олени Тищенко неприпустима, бо ниточки мотивів прийняття такого рішення можуть вести саме до її відносин із загиблим сином. 
Дана ситуація схожа на випадок коли особа що проводить розслідування в кінці виходить сама на себе. 
Ми продовжимо слідкувати за розвитком подій, та повідомляти про всі цікаві факти, які раніше не були висвітлені.
Згідно зі ст. 62 Конституції України, ніхто не може бути визнаний винним, доки його винуватість не буде доведено у встановленому законом  порядку і не зафіксовано в обвинувальному рішенні суду.
Теги: батьки,гріхи,діти,Тищенко,Олена Тищенко,Украина, Україна,гріхи батьків,Преподобний Паїсій Святогорець,Преподобний Паїсій ,Паїсій Святогорець,Преподобний ,Маріуполь,Донецьк, Донецька область,Кримінальний кодекс України,Кримінальний кодекс ,кодекс,кодекс України,Судмедэкспертиза,Елена Тищенко,убийство, самоубийство
Автор: wikibazacom