У Києві СБУ викрила привласнення понад чверть мільйона гривень під час ремонту підземних переходів

У Києві СБУ викрила привласнення понад чверть мільйона гривень під час ремонту підземних переходів
9158 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва одного з комунальних підприємств КМДА, яка завдала бюджету міста понад чверть мільйона збитків. 

КМДА ''переїхала'': кажуть – оптимізація | Українська правда

Кошти призначалися на поточний ремонт двох підземних пішохідних переходів, розташованих біля станції метро «Чернігівська» та на перетині Лісового проспекту з вулицею Братиславською.

Столичний посадовець підозрюється у розтраті коштів, виділених на ремонт  підземних переходів - Главком

За даними слідства, протягом минулого року директор комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автошляхів та споруд на них Деснянського району м. Києва» уклав низку договорів з підрядниками на суму 1,5 млн. грн. 

Правоохоронці у результаті слідчих дій та на основі ініційованих ними експертиз виявили, що ремонтні роботи виконані не у повному обсязі, а деякі взагалі не проводились.

Натомість директор КП завізував акти приймання виконаних робіт та здійснив перерахування бюджетних коштів. 

 Крім того, встановлено, що одна із залучених до проведення ремонтних робіт підрядних організацій є фіктивною, і її директор не причетний до фінансово-господарської діяльності комерційного підприємства.

Наразі директору комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 2,3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області спільно сі слідчими Деснянського управління поліції ГУ Національної поліції у місті Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

 

Теги: КМДА,ремонт підземних пішохідних переходів,Київська міська прокуратура,СБУ,привласнення коштів,Служба безпеки України,станція метро,автошляхи,бюджетні кошти,прокуратура, Київ ,кримінал ,гроші, чиновник ,ремонт