Марина Корнієнко – «Про матеріальну допомогу малозабезпеченим багатодітним сім’ям для підготовки дітей до навчального року»

Марина Корнієнко – «Про матеріальну допомогу малозабезпеченим багатодітним сім’ям для підготовки дітей до навчального року»
5005 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 серпня 2021 року Кабінетом міністрів України було прийняте рішення про надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим багатодітним сім’ям. Звичайно ж рішення було прийняте не просто так, адже сім’ї отримають не просто гроші, а матеріальну допомогу для підготовки дітей до навчального року.

 Зі слів прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, 145 тисяч дітей з багатодітних сімей отримають додаткові виплати до початку нового навчального року у розмірі 2 тисяч гривень на кожну дитину.

 Звичайно ж, щоб усе було чесно, є певні нюанси які слід знати усім, щоб пізніше не виникало питань накшталт «А чому допомогу не отримали ми?».

 Перше що слід знати, це те, що допомога виділяється на дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року досягла віку 6 - 18 років. До прикладу, якщо у вас є троє дітей, першій дитині 15 років, другій 10 і третій дитині 8 то на кожну дитину виділять по 2 тисячі гривень, що в сумі дасть вам 6 тисяч гривень для закупівлі всього необхідного для навчання. Проте якщо у вас троє дітей і наймолодшій дитині на сьогоднішній день не виповнилося 6 років то ви отримаєте виплати лише на двох старших дітей, тобто вже не 6, а 4 тисячі гривень.

 Другим важливим аспектом є: якщо ваші діти все ж досягли необхідного віку, то це все одно ще не все. Станом на 1 серпня 2021 року ваша сім’я має бути одержувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Заздалегідь на питання «А якщо у нас багатодітна сім‘я, але не малозабезпечена, то чи отримаємо ми грошову допомогу?» - на жаль, мушу дати негативну відповідь - ні, ви не отримаєте матеріальної виплати в такому випадку, адже ця допомога надається тим хто не може дозволити собі придбати необхідну кількість шкільного приладдя. Розумію, що в наш час багато сімей, навіть без офіційного статусу «малозабезпечена сім’я» потребує такої допомоги, та все ж згідно документу Кабміну кількість родин все ж обмежується вище наведеними параметрами.

 І нарешті третє, якщо біля перших двох умов ви можете поставити галочки, тільки тоді можна задавати питання: «А як отримати ці кошти?». Все просто, самостійно вам нічого робити не потрібно, і ніяких звернень нікуди подавати теж немає потреби! Виплати будуть проведені органами соціального захисту населення. Структурні підрозділи даних органів перерахують бюджетні кошти на рахунки одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

 Автор: Марина Корнієнко

журналіст, меценат, громадський діяч

 

Теги: Общественный деятель Марина Корниенко, Марина Корниенко, Марина Корниенко Киев, Марина Валерьевна Корниенко, Украинский национальный конгресс женщин, Марина Корнієнко журналіст, Марина Корнієнко громадський діяч, допомога багатодітним сім’ям Марина Корнієнко, пільги Марина Корнієнко, льготы Марина Корниенко, пособие Марина Корниенко, Чернова Марина, Софіївська Борщагівка Марина Корнієнко, Марина Корниенко — книги и биография, Марина Корниєнко громадський діяч року, Марина Корнієнко Київ, Марина Валеріївна Корнієнко Київ, Марина Корниєнко живущая в Києве , Марина Валерьевна Корниенко Киев,меценат Марина Корниенко, Чернова Корниенко, Софиевская Борщаговка Марина Корниенко,145 тисяч дітей з багатодітних родин отримають додаткові виплати від держави, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, 2 тисячі гривень на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої родини,Украина,Україна,Корнієнко, Корниенко
Автор: wikibazacom