Вінницька міська рада чекала десятиліття, щоб стягнути борги за “Росію”

Вінницька міська рада чекала десятиліття, щоб стягнути борги за “Росію”
156451 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року Вінницька міська рада подала до суду на орендаря кінотеатру “Росія”. Протягом 10 років останній не платив за оренду приміщення і заборгував місту 7,8 мільйона гривень (разом із штрафними санкціями). Тільки цікаво, чому ж міська влада чекала ці десять років перш ніж вирішила подати до суду на орендаря.

Історія почалась ще у 1996 році, коли Виконавчий комітет Вінницької міської ради народних депутатів затвердив договір оренди майнового комплексу “Кінотеатр “Росія” з виробничо-комерційною фірмою “Ма-Кі” ЛТД. Власником фірми був бізнесмен Віктор Кішек, якого застрелив кілер у Вінниці. 

Згідно з договором фірма Кішека мала платити 5318 грн за рік. На початок 2010 року  борг підприємства складав уже 265 785 грн. 

У 2010 році у кінотеатру змінюється орендар. Фірма “Ма-Кі” ЛТД переуступає право оренди ТОВ “Інтехдоксервіс”, яке зобов’язується погасити попередні борги  та справно сплачувати оренду.

Вінницька міська рада за новим договором передає 3600 кв.м колишнього кінотеатру, а також земельну ділянку в оренду під ним. Відповідно до угоди міська рада передала гектар землі.


Ще понад півгектара у 2006 році  передано в оренду фірмі “Парадаіз”, співвласниками якої є Олександр Капітан, зять екс-регіонала Сергія Татусяка, а також Анна Виговська та Валерій Половинчук.

Згідно з інформацією аналітичної системи Youcontrol  Валерій Половинчук, є бенефіціаром  акціонерного товариства “Голуба нива”, співвласниками якої є родина депутатів Ткачуків. Саме за допомогою ПАТ “Голуба нива” вони роздерибанили і знищують Вишенське озеро.

Сам Половинчук має 9 мільйонів боргу перед “Дельта банком”


Ще Половинчук відомий тим, що фірма “Пік-В”, власником якої він є, взяла у державному банку “Державний Експортно-імпортний банк України" в особі філії АТ Укрексімбанку у м. Вінниці 1 759 998,21 дол. США  і не повернула коштів.

У 2018 році виконавча служба зверталась до суду про встановлення майна Половинчука, щоб стягнути на користь держави хоча б якісь кошти. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Вінницької області від 09 січня 2018 року.

Але повернемось до фірми “Інтехдоксервіс”, яка з 2010 року орендує кінотеатр “Росія”. Власником фірми  є Юрій Совсімов, який  разом з Володимиром Куликовим є засновниками ТОВ “КВС груп”. Тим самим Володимиром Куликовим, який став директором фірми “Вітеком”, якою володіла дружина мера Моргунова і в чиїй власності знаходилась земля біля центрального ринку. Ми про це писали у матеріалі “Проспект Коцюбинського у Вінниці реконструюють під чергове ТРЦ пана мера?”

Відповідно до угоди між міською радою та ТОВ “Інтехдоксервіс” підприємство мало сплачувати за оренду кінотеатру 17640 гривень в місяць. Востаннє фірма платила оренду у 2012 році. Але Виконавчий комітет Вінницької міської ради лише у 2020 році вирішив подати о суду на боржника орендаря і нарахував йому 7,822 мільйона орендної плати і штрафних санкцій. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Вінницької області від 1 липня 2021 року

Весь сюр ситуації полягає у тому, що  договір оренди кінотеатру закінчується у вересні цього року. 

Яка подальша доля кінотеатру поки не відомо. Комунальним підприємством “Агенція просторового розвитку ВМР” підготовлено концепцію ревіталізацію цього культурного об’єкту.


Зокрема, як видно зі схеми, уже класично в колишньому кінотеатрі пропонують добудувати готельний блок з апартаментами і офісні приміщення

Не здивуємось, якщо міська рада вже скоро віддасть в оренду приміщення фірмі, на чолі якої стоятиме хтось із тріо Совсімов-Куликов-Кожухівський...

deputaty.in.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: politica.chat@gmail.com

Теги: Вінницька міська рада,Кінотеатр Росія,Віктор Кішек,Ма-Кі,Анна Виговська,Валерій Половинчук,Голуба нива,Юрій Совсімов,Володимир Куликов,Вишенське озеро