Віталій Василик - з подачі замміністра юстиції перед приватизацією завод «загубив» 63 гектари

Віталій Василик - з подачі замміністра юстиції перед приватизацією завод «загубив» 63 гектари
276664 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДП «Вінницький авіаремонтний завод», який включений до списку «малої приватизації», втратив оригінал державного акту на право користування 63,18 га. Акт підприємству не було повернуто колишнім арбітражним управляючим Віталієм Василиком – нинішнім заступником міністра юстиції.

Про це пише видання Deputaty.in.ua.

В квітні цього року концерн «Укроборонпром» передав до Фонду держмайна 15 держпідприємств для приватизації. Серед них  ДП «Вінницький авіаційний завод» («ВІАЗ») – правонаступник авіаремонтного заводу №421 ГА. Саме за останнім ще в 1980 році було закріплено 63,18 га землі державної землі, про що було засвідчено Державним актом на право постійного користування.

Віталій Василик

В 2011 році було порушено справу про банкрутство «ВІАЗ», а в 2015 році Ухвалою господарського суду Вінницької області керуючим санацією держзаводу було призначено Віталія Василика. З осені 2019 року він є заступником міністра юстиції.

З судового реєстру відомо, що 23 лютого 2017 року Василик звернувся до Вінницької міської ради із заявою про надання згоди на припинення права користування земельною ділянкою авіазаводу. Причина – на 4 гектарах державної землі розташована нерухомість ПАТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, яке за кілька років до цього створило на базі держпідприємства свій двійник – ТОВ «Вінницький авіаційний завод». Вже на наступний день після звернення Василика депутати скасували  державний акт «ВІАЗу» на 63,18 гектарів у зв’язку з ліквідацією підприємства. І передали «Мотор Січі» чотири гектари землі заводу.

У грудні 2017-го військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону повернула землю у державну власність та скасувала рішення міської ради. Ухвалу суду міська влада не оскаржила. Суд пізніше також встановив, що Кабмін не приймав рішень про передачу цієї землі з державної власності в комунальну.

У 2019 році арбітражний керуючий Віталій Василик пішов на підвищення і став заступником міністра. Але разом з Василиком зник і державний акт на 63,18 га державної землі, якого тепер ніхто не може віднайти.

На заводі виданню відповіли, що після припинення повноважень арбітражного керуючого Василик не передав підприємству значну частину документів. Серед них і держакт № 000488. Звернення ДП тепер вже заступник міністра проігнорував. Станом на квітень у підприємства не було і копію акту.

В оголошенні ФДМУ  про підготовку до приватизації «ВІАЗ» вказано, що до складу єдиного майнового комплексу ДП входить 30 одиниць основних засобів загальною площею 27 тисяч квадратних метрів. А також за підприємством закріплено земельну ділянку  площею 63,18 га.

 

 

 

 

 

nashigroshi.org

Теги: Вінницький авіаремонтний завод,Віталій Василик,В’ячеслав Богуслаєв,Мотор Січі, підприємство,Армія,Земля, Юстиція