Сергій Моргунов - Проспект Коцюбинського у Вінниці реконструюють під чергове ТРЦ пана мера?

Сергій Моргунов - Проспект Коцюбинського у Вінниці реконструюють під чергове ТРЦ пана мера?
333860 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року Вінницька міська рада пафосно презентувала повернення трамвайної колії на проспект Коцюбинського та будівництво нової сучасної зупинки трамваю та тролейбуса біля входу в Центральний ринок. Проектне рішення розробило і презентувало комунальне підприємство “Агенція просторового розвитку” за кошти міського бюджету. А вже за рік дружина мера Моргунова переоформила землю перед Центральним ринком на фірму, яка планує побудувати черговий ТРЦ з підземним паркінгом просто біля запланованої нової трамвайної зупинки на презентованому проекті реконструкції проспекті Коцюбинського.

Чи допомогло анонсування перенесення зупинок транспорту та масштабної реконструкції вигідніше реалізувати земельні ділянки нам не відомо, але це вже не перший випадок, коли просторові рішення у місті розробляються з врахуванням планів   конкретних забудовників. Така ж ситуація була з торговим центром на залізничому вокзалі. І розробляла це “просторове рішення” за гроші платників все та ж комунальна “Агенція просторового розвитку”.

Не дивує і оперативність, з якою міська рада надає всі дозволи на будівництво “своїм”. Адже 5 липня цього року фірма “АВМ Агроінвест” тільки оформила земельну ділянку перед Центральним ринком, а буквально за три дні виконком Вінницької міськради своїм рішенням від 8 липня 2021 року № 1671 надав ТОВ «АВМ АГРОІНВЕСТ» вихідні дані – містобудівні умови та обмеження на проектування торговельного центру з підземним паркінгом по проспекту Коцюбинського, б/н в місті Вінниці.


Отже, дві земельні ділянки перед Центральним ринком за кадастровими номерами 0510100000:03:002:0155 та 0510100000:03:002:0156  раніше належали ТОВ “Вітеком”, що в свою черга належала дружині мера Наталії Моргуновій. Воно і не дивно, враховуючи що Анатолій Моргунов, батько вінницького мера, керував багато років Центральним ринком.


Моргуновська “Вітеком”, статутний фонд якої становить 787 400 грн, володіла землею перед ринком з 2015 року до травня 2021 року.Там знаходилась платна стоянка. За цей час згідно з аналізом фінансової звітності з 2015 по 2019 рік фірма стабільно показувала збитки та,  відповідно, не сплачувала  податки. 

До прикладу, за 2016 рік фірма Наталії Моргунової показала 330 тисяч збитків.


а у 2018 і 2019 році від до 10 до 15 тисяч збитків.


Сподіваємось, що земельні ділянки дружина мера продала набіло і сплатила усі податки у казну, якою частково розпоряджається її чоловік. Побачимо це по фінансовій звітності наступного року.

ТОВ "АВМ АГРОІНВЕСТ", яка будуватиме черговий торговий центр перед Центральним ринком, створена кілька місяців тому - у квітні 2021 року. Її статутний капітал 100 тисяч гривень. Засновниками ТОВ “АВМ Агроінвест”, відповідно до даних аналітичної системи Youcontrol, є двоє фізичних осіб - Людмила Варганова і Микола Цендра.


Микола Цендра є директором кількох підприємств. Серед них і підприємство “Вінсервісбуд”, яке зареєстровано за адресою Липовецька, 6а (ТЦ Віват). Бенефіціаром підприємства є Юрій Совісімов, який разом з Володимиром Куликовим є засновниками ТОВ “КВС груп”. Тим самим Володимиром Куликовим, який став директором фірми “Вітеком”, якою володіла дружина мера Моргунова і в чиїй власності знаходилась земля біля центрального ринку.

Щодо реконструкції проспекту Коцюбинського, про яку ми згадували раніше, то журналісти сайту deputaty.in.ua отримали креслення проекту майбутньої реконструкції. Як видно з візуалізації зупинка громадського транспорту буде  розміщена просто біля майбутнього ТРЦ.

 

 

deputaty.in.ua

Теги: Сергій Моргунов,Проспект Коцюбинського,Вінницька міська рада,Агенція просторового розвитку,Наталія Моргунова,ТОВ Вітеком,ТОВ АВМ АГРОІНВЕСТ,Людмила Варганова,Микола Цендра,Вінсервісбуд,Юрій Совісімов