Людина, яка живе мистецтвом - Михайло Андрійович Кулиняк

Людина, яка живе мистецтвом - Михайло Андрійович Кулиняк
312341 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кулиняк Михайло Андрійович - людина, ім‘я якої має знати кожна творча особистість України. Саме він є тим, хто упродовж більше ніж 10 років дбав, і продовжує дбати, про душу України, про творчість - про мистецтво та його розвиток не тільки у межах нашої країни, а й на міжнародній арені.

Для тих хто мало знайомий із особистістю Михайла Андрійовича далі представленні основні факти про його життя. Отож, Кулиняк Михайло Андрійович колишній Міністр культури України, а також український державний діяч, діяч культури ну і звичайно ж музикант. Народився він у славнозвісному місті Дрогобич, відомому усім як Батьківщина Івана Франка. Досить символічно, чи не так? Навчався Михайло Кулиняк у Києві, і там отримав три дипломи: Диплом «Викладача, артиста камерного ансамблю, артиста оркестру» у 1994, а пізніше ще два дипломи магістра за спеціальностями «Менеджмент Організацій» 2003 рік та «Державне управління» - у 2010 році. 

Свій кар‘єрний шлях Михайло Кулиняк почав прокладати ще в доуніверситетьські роки. Перша його робота була у Львівському об’єднанні музичних ансамблів, де Михайло Андрійович був артистом-скрипалем у період часу з 1987 по 1988. Далі з студентських років і по 2002 рік Михайло змінив декілька робочих місць, а з 2004 почався його шлях до посади Міністра культури. У період з 2004 по 2010 Михайло Андрійович Кулиняк обіймав наступні посади: Помічник заступника міністра Кабінету міністрів, заступник Міністра культури і туризму України у зв'язках з Верховною Радою України та іншими органами державної влади, слухач Національної академії державного управління при Президентові України, Міністр культури і туризму України і нарешті Міністр культури України. Нажаль на останній посаді Михайло Кулиняк пробув всього неповних 3 роки, після чого був звільнений. Причиною звільнення була відставка Кабінету Міністрів України. До того ж у цьому складі кабміну Михайло Кулиняк вирізнявся чіткою проукраїнською позицією, що явно суперечило владі Януковича-Азарова.

Після звільнення Михайло Андрійович ще рік працював генеральним директором Національного палацу мистецтв «Україна». У даний період часу Михайло Кулиняк є директором Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

А нещодавно стало відомо, що він є одним з кандидатів на посаду генерального директора «Мистецького арсеналу», що може стати важливим кроком як для Кулиняка, так і для українського мистецтва. З цієї причини Михайло Андрійович дав інтерв’ю з якого нам хотілося б виділити декілька справді цікавих моментів.

На запитання про те, що мотивувало Михайла Кулиняка піти у кандидати на пост генерального директора, він відповів так (цитата):

«Мотивацією, напевно, стало те, що я добре розумію значення "Мистецького арсеналу", як площадки для сприйняття України в світі. Це хаб, який подарували, як то кажуть, українці з минулого. Площадка, яка може наблизити нас дуже сильно до Європи, до світу через культуру.»

Ці слова змушують вірити йому, хоча українці рідко довіряють публічним особам, політикам та міністрам, ми звикли до брехні. Та хіба сказане Кулиняком може бути хоча б схоже на брехню? Навряд чи!

Але ми не будемо намагатись вас переконувати, нехай слова Михайла Андрійовача це зроблять. Наступна цитата, яку нижче буде продемонстровано,це відповідь на питання з приводу погляду пана Михайла на підведення реконструкції «Мистецького арсеналу» до фінішної прямої.

«Я не знаю причин, чому "Мистецький арсенал" не попав в програму президента "Велика реставрація"... Але зрозуміло, що там потрібні дуже великі кошти. Тому "Мистецький арсенал" повинен, як кажуть, заробляти трошки сам, проводячи виставки, форуми та інші культурні речі, які будуть давати можливість щось робити для Арсеналу.

Але головне - вибудувати системну роботу для того, щоби знаходити інвесторів.Тому що зараз в світі дуже багато інвесторів дивляться в сторону України.»

Чітко, зрозуміло, а головне прямо. Кулиняк Михайло Андрійович не ходить навкруги підбираючи слова, а говорить правду, хоч може це й звучить строго, проте тільки такий підхід може й справді дати результати.

Виходячи з цих відповідей можна впевненно стверджувати, що Михайло Кулиняк саме та людина яка з гідністю може прославляти українські витвори мистецтва. Слід наголосити, що довірити йому можна не тільки одвічні витвори геніїв нації, а й продукти які створює нове творче покоління українців. І немає ні тіні сумніву, якщо ми довіримось Михайлу Андрійдвичу, то співпраця із західними країнами світу буде розвиватись  на очах. 

 

Теги: Михайло Кулиняк, Кулиняк Михайло Андрійович, Мистецький Арсенал вибори, Олеся Островська-Люта, Михайло Кулиняк скрипаль, Закон про культуру Кулиняк, Кулиняк Михайло Андрійович міністр культури, Михайло Кулиняк біографія, Михайло Кулиняк компромат, Вибори директора Мистецького арсеналу Кулиняк, Новим директором Мистецького Арсеналу Кулиняк, міністр культури часів Януковича Михайло Кулиняк, Кулиняк міністр Януковича, Кулиняк міністр Азарова, Дамочка, козльонки, лузери, Михайло Кулиняк новини, Мистецький арсенал Кулиняк, На виборах директора Мистецького Арсенала найбільше голосів набрав ексміністр часів Януковича, Михаил Кулиняк, Кулиняк Михаил Андреевич, Мистецький Арсенал выборы, Олеся Островская-Люта, Михаил Кулиняк скрипач, Закон о культуре Кулиняк, Кулиняк Михаил Андреевич министр культуры Михаил Кулиняк биография, Михаил Кулиняк компромат Выборы директора Художественного арсенала Кулиняк, Новым директором Художественного Арсенала Кулиняк министр культуры Януковиче Михаил Кулиняк, Кулиняк министр Януковича, Кулиняк министр Азарова, козльонкы, лузеры, Михаил Кулиняк новости, Художественный арсенал Кулиняк, на выборах директора Художественного Арсенала больше всего голосов набрал эксминистр Януковиче