Майже вдвічі зросли надходження до бюджету столиці по податку на нерухомість у порівнянні з показниками минулого року

Майже вдвічі зросли надходження до бюджету столиці по податку на нерухомість у порівнянні з показниками минулого року
31269 ПЕРЕГЛЯДІВ

«У І півріччі 2021 року фізичні особи до бюджету м. Києва сплатили майже 106,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За відповідний період минулого року власники нерухомості перерахували 63,7 млн грн зазначеного податку», – повідомив в.о. заступника начальника столичної податкової Дмитро Аленін.

Надходження зросли майже вдвічі у порівнянні з минулорічними показниками і це говорить, перш за все,  про свідоме ставлення мешканців столиці до виконання свого конституційного обов’язку. Громадяни активно проводять звірку з податковими органами щодо об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у їх власності.

Також фізичні особи стали частіше інформувати податкові органи про зміну свого місця проживання (податкової адреси), а це дало можливість отримати адресну кореспонденцію від податкової, зокрема і податкове повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухомість.

Звертаємо увагу, податок на нерухомість необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

kyiv.tax.gov.ua

Теги: податок на нерухомість,Дмитро Аленін, нерухоме майно,Головне управління ДПС у м. Києві,Украина,Україна,Аленін,майно,Киев,Київ
Автор: wikibazacom