Технічно США можуть брати участь у ТКГ — Олексій Арестович

Технічно США можуть брати участь у ТКГ — Олексій Арестович
660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Технічно представники США можуть увійти до складу Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Сході України.

Про це в програмі "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом" повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Це технічна можливість. США є членами ОБСЄ, значить, вони мають право увійти в цей формат", — сказав Арестович.

При цьому він наголосив на необхідності принципової домовленості з іншими учасниками ТКГ, зокрема з Росією.

"Зараз у політичного радника Президента Зеленського Андрія Єрмака, який також очолює Офіс Президента, йдуть інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка призначена в США головною посадовою особою з питань України та врегулювання конфлікту з РФ. Крім того, наскільки я знаю з відкритих джерел, Нуланд дуже інтенсивно спілкується з Козаком (Дмитро Козак — заступник керівника адміністрації президента РФ, — ред.)", — сказав Арестович.

Таким чином, за його словами, відбуваються консультації на найвищому рівні, на рівні політичних радників.

"Чим вони конкретно закінчаться, буде зрозуміло, найімовірніше, після візиту Президента Зеленського в США та зустрічі з Президентом Байденом. Такий візит має відбутися наприкінці цього місяця. Думаю, в серпні з'являться новини", — сказав речник української делегації в ТКГ.

Водночас він прокоментував заяви деяких осіб щодо того, чи зможе глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, який нещодавно переніс операцію на серці, далі брати участь у її роботі. За словами Арестовича, Кравчук сам прийме і оголосить своє рішення.

"Йдучи на цю операцію, він попросив мене персонально нічого не повідомляти, крім факту операції, залишити це суто приватною справою... Коли він вийде з лікарняного і реабілітаційного періоду, він сам прокоментує — чи буде він далі главою ТКГ, чи може він брати участь у засіданнях і коли", — сказав Арестович.

Як повідомлялося, наприкінці червня ЗМІ з посиланням на речника Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича поінформували, що Леонід Кравчук переніс планову операцію на серці, вона пройшла без ускладнень.

ukrinform.ua

Теги: Олексій Арестович,ТКГ ,ОБСЄ,США ,Леонід Кравчук,Тристороння контактна група,Украина,Україна,Арестович,Кравчук,Глава ТКГ Леонид Кравчук,Леонид Кравчук,Леонид Кравчук Википедия,ТКГ Олексій Арестович,Вікторія Нуланд,Нуланд,Дмитро Козак,Козак,США,РФ, Володимир Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія,Президент, Президент Зеленський, Президент Володимир Зеленський,Байден, Джо Байден,Байден Джозеф
Автор: wikibazacom