«Працюй ВІЛЬНО». «Зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю», - Євген Котик, перший заступник Міністра соціальної політики

«Працюй ВІЛЬНО». «Зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю», - Євген Котик, перший заступник Міністра соціальної політики
325185 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик прокоментував програмі "Подробиці" старт нового проекту для працевлаштування людей з інвалідністю "Працюй вільно". 

Також варто зазначити, що 18 червня 2021 року учасники презентації пілотного проекту «Працюй ВІЛЬНО» провели роботу на базі Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністюˮ у селі Лютіж Вишгородського району Київської області.

Однією із центральних постатей заходу був перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик, який у своєму виступі надав інформацію про низку заходів, спрямованих на виконання статті 27 „Праця та зайнятість” Конвенції про права осіб з інвалідністю, передбачених у Національному плані дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року.

«Варто зазначити, що зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю. Розширення доступу людей з інвалідністю до працевлаштування сприятиме розвитку держави й дозволить окрім соціального досягти ще й економічного ефекту., - зазначив перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик.

У ході презентації були представлені кращі практики – кейси соціального бізнесу. Також відбулись тренінги щодо заохочення роботодавців до створення робочих місць для працівників з інвалідністю, налагодження процесів взаємодії в колективі, в якому працюють особи з інвалідністю тощо.

Участь у заході взяли представники Мінсоцполітики, проєкту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні», ГО «Громадських рух «Соціальна єдність», European Business Association, Фонду соціального захисту інвалідів, Першого Спеціалізованого Тренінг - Центру HR-MASTER, кафедри соціальної роботи та педагогіки Університету «Україна», СЕО ТОВ «Технології для людей», МБФ «Global Foundation» проекту “Стажування та працевлаштування нечуючих і слабочуючих людей у сфері реклами та ІТ”, КСВ ТОВ «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ».

Нагадаємо, пілотний проект «Працюй ВІЛЬНО» Міністерства соціальної політики України, Громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» за підтримки Ради Європи започаткований у рамках Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, націлений на допомогу людям з особливими потребами у реалізації права на працю.

Теги: перший заступник Міністра соціальної політики,Євген Котик,Котик Євген Дмитрович,працевлаштування людей з інвалідністю,Мінсоцполітики,Працюй ВІЛЬНО,Міністерство соціальної політики України,Громадський рух Соціальна єдність,інвалідність