Скандал у Вінницькому обласному госпіталі ветеранів війни: головний лікар Валерій Бабійчук нараховував родичам матеріальну допомогу та премії, а пацієнтам не вистачає на харчування

Скандал у Вінницькому обласному госпіталі ветеранів війни: головний лікар Валерій Бабійчук нараховував родичам матеріальну допомогу та премії, а пацієнтам не вистачає на харчування
318778 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Вінницькому обласному госпіталі ветеранів війни уже рік назріває скандал. Спочатку через карантин шпиталь перестав приймати на планову госпіталізацію ветеранів, аж поки вояки не влаштували мітинг під лікарнею. 

Зараз головний лікар Валерій Бабійчук намагається отримати від НСЗУ ще один пакет послуг - стоматологічний. І планує закрити реабілітаційний центр закладу, який є  важливим для відновлення ветеранів. При цьому головний лікар вирішив звільнити понад півсотні людей персоналу.

Бабійчукові “сиротки”

 

Ще місяць тому керівник госпіталю скаржився, що немає що хворим їсти і побирався по фермерах, просячи яйця і картоплю для харчування пацієнтів. 


Тобто, пацієнтам не вистачає на харчування, але вся родина директора Бабійчука працевлаштована у тому ж шпиталі та отримує немалі зарплати. Як-от дружина та донька Бабійчука працюють заввідділеннями. Про це йдеться на сторінці госпіталю.



Також заввідділенням працює сваха головного лікаря.


А син - завідує кабінетом.

І хоча восени минулого року госпіталь майже не приймав ветеранів через карантинні обмеження, син директора шпиталю регулярно отримував немалу зарплату та ще і доплату як медик.

 

Нагадаємо, що родина головлікаря Бабійчука побудувала приватне житло на території ветеранського шпиталю та на території колишнього парку лікарні ім.Ющенка, про що Автомайдан уже публікував розслідування

 

Хто б не писав - а віз і нині там

 

Протягом 2020 року Валерій Бабійчук неодноразово нараховував своїй родичам матеріальну допомогу, премії та допомогу медикам, що є конфліктом інтересів, який досі не врегульовано. На це вказують у своєму зверненні і народні депутати.

Також народні депутати вимагають проведення повного аудиту діяльності закладу з залученням народних депутатів та громадськості від ветеранських організацій та дострокового звіту керівника закладу про діяльність.

Розміщуємо повний текст документу. Під зверненням підписались  Лариса Білозір, Микола Кучер, Геннадій Вацак, Юлія Овчинникова, Ірина Борзова,  Аліна Загоруйко, Олександра Устінова, Олег Мейдич та  Максим Пашковський.


Звичайно, і раніше таких звернень було чимало, а Бабійчук досі на місці. Та щоб одразу вісім народних обранців були єдині - це вперше.

Громадська міська координаційна рада підготувала звернення до голови Вінницької обласної ради В.Соколового з проханням включити їх представників до робочої групи.

deputaty.in.ua


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: politica.chat@gmail.com

Теги: Валерій Бабійчук,лікар Валерій Бабійчук,Бабійчук лікар,Бабійчук Вінниця,Госпіталь ветеранів війни,Вінницький обласний госпіталь ветеранів війни,Павлюк Галина,Павлюк Світлана,скандал