Мер Черкас Анатолій Бондаренко пересів на люксовий Lexus кума, фірма якого продала місту плитку з націнкою. У власності ж самого голови лише ЗАЗ і ВАЗ

Мер Черкас Анатолій Бондаренко пересів на люксовий Lexus кума, фірма якого продала місту плитку з націнкою. У власності ж самого голови лише ЗАЗ і ВАЗ
67004 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко останні півроку пересувається автомобілем Lexus вартістю $100 тис, який записаний на власника ТОВ «С-плитт» Олександра Карпенка. Мер його називає своїм кумом, а фірма стала найбільшим постачальником коштовної плитки для ремонту вулиць Черкас.

Про це йдеться в матеріалі проекту журналістських розслідувань «Лакмус», створеного командою «18000» для  телекомпанії UA:Суспільне.

ТОВ «С-плитт» з’явилося на ринку Черкасах в 2016 році. І вже за підсумками 2019-2020 років стало найбільшим постачальником плитки в сфері держзакупівель. За даними порталу «Є-Дата», в цей час фірма отримала тільки авансових платежів на 3,5 млн грн.

Плитка під маркою  «Старе місто» добре відома в Черкасах, вона укладена в районі площі 700-річчя. Там її відповідно до кошторису 2019 року може бути до 13 тисяч «квадратів» по ціні майже 290 гривень за квадратний метр. В прайсі компанії за цей рік така плитка вказана по 230 гривень за «квадрат». Зараз плитка офіційно продається фірмою по 280 грн./кВ м, але продавець готовий обговорити 10% знижки при замовленні в 500-750 «квадратів».

За розрахунками програми, навіть без урахування такої знижки, переплата на користь «С-плитт» за плитці в районі площі 700-річчя може скласти біля 0,5 млн грн.

Бенефіціаром фірми є Олександр Карпенко. Він – бізнес-партнер депутата Черкаської міськради Романа Дісканта та кум міського голови Черкас Анатолія Бондаренка. Останні півроку Бондаренко користується Lexus 450d 2019 року випуску, що записаний на Карпенка. Мер стверджує, що не знає про власність свого кума Карпенка в ТОВ «С-плитт», а користується його авто через ремонт свого власного.

Згідно з декларацією Анатолія Бондаренка в користуванні та власності його родини є низка коштовних автомобілів. Його дружині Валерії Бондаренко належать Lexus RX 300 2011 року. Крім того у родини також є Lexus LX 570, що раніше належав покійній матері Бондаренка. Також міський голова користується  Mercedes-Benz S 359 CDI 2015 року. Ця автівка перебуває у власності Григорія Заїчка, який раніше був засновником однієї з найбільш успішних фірм-підрядників «Промбуд-індустрія», що активно освоювали кошти місцевого бюджету в перші роки каденції Бондаренка.

У власності ж самого Бондаренка офіційно лише ЗАЗ VIDA 2014 року, а також ВАЗ 210990.

nashigroshi.org


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: wikibazainfo@gmail.com

Теги: Анатолій Бондаренко,Олександр Карпенко,ТОВ С-плитт,Мер Черкас,корупційні схеми,Украина,Україна,Бондаренко,Карпенко,ТОВ,С-плитт,Черкассы,Промбуд-індустрія,Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко
Автор: wikibazacom