В КМДА намагаються відібрати у людей житло в будинку на Подолі

В КМДА намагаються відібрати у людей житло в будинку на Подолі
281837 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більш як 7 років тому у столиці звели житло, проте інвестори й досі не можуть заселитися. Тим часом триває судова тяганина.

В  судове протистояння Київська міська держадміністрація та інвестори будинку за адресою Нижній Вал, 27-29 вступили після того, як забудовник скорегував проект, отримав на те позитивні висновки та дозволи і збудував ще чотири поверхи. Однак київська влада за допомогою підконтрольних суддів намагається довести незаконність за будови та самоуправство забудовника.

Так суддя Вадим Босий, який першим пристав на позицію столичної влади та ухвалив рішення про знесення верхніх поверхів, тривалий час трудився у Київміськдержадміністрації на різних посадах. А судді касаційного господарського суду, які неодноразово скасовували рішення, ухвалені апеляційною інстанцією на користь інвесторів,  – Случ і Міщенко працювали в юридичній фірмі, яка й позивалася проти забудовника від імені міської влади.

До того ж під час касаційного перегляду суддівський склад майже не змінювався. Крім того з’ясувалося, що юристи Пашинський і Качмар, які відстоювали у судах інтереси КМДА, поєднували свою роботу з обов’язками помічника-консультанта депутата міськради Олега Макарова. Той входив до депутатської групи «Київська команда», тож не дивно, що представниця цієї ж політсили – колишній депутат київської міської ради а нині радник мера Києва Ольга Балицька  розповідала, що будинок треба знести.

Чоловік Балицької – Євген Баранов – співвласник одного з тих видань, яке зараз публікує негативні матеріали про дім на Подолі. Окрім видавничої справи чоловік Балицької – Євген Баранов є відповідальним за приватні інвестиції компанії Dragon Capital.

А Судді Міщенко та Случ до початку суддівської кар’єри працюючи в юридичній фірмі, перебували у підпорядкуванні Макарова та Качмара.

«Річ в тому, що з 2015 року діяла заборона на введення будинку в експлуатацію, але сьогодні апеляційний суд скасував цю заборону, оскільки перед цим Верховний суд констатував, що будівництво 12 поверхів  було цілком законним.  З негативного  те, що всі ці рішення будуть оскаржені київською владою до Верховного суду. На жаль, ця справа знову потрапить на ту саму колегію суддів Верховного суду, яку ми вважаємо заангажованою, яка діє в інтересах Київської міської ради, ця заангажованість полягає в тому, що деякі з суддів Верховного суду працювали безпосередньо в адвокатських  об’єднаннях, які надавали послуги в межах цієї справи Київській міській раді», – каже Руслан Квітін, адвокат з проблемної нерухомості.

Ще задовго до рішення судів Віталій Кличко заявляв, що знесе споруду – отже в КМДА були впевнені в рішенні судів.

«На жаль, ганебну роль зіграли при розгляді нашої справи судді Господарського київського суду Босий, Курдельчук, Плотницька, а також судді Касаційного господарського суду Чумак, Дроботова, Случ, Міщенко, які користувалися не принципами верховенства права, а відверто виконували аморальне замовлення наших опонентів», – каже інвестор Оленксандр Лощіхін.

Суддя Міщенко – у постійній колегії із Дроботовою  та Чумаком, – Случ  резервний суддя цієї ж колегії, тому між ними – давні дружні відносини.

У своєму досьє кандидата на посаду судді Міщенко, наводячи перелік осіб, які можуть надати щодо нього рекомендацію, вказав зокрема і того таки власника інвестиційної компанії Dragon Capital, де працює чоловік Ольги Балицької.

Тож мета столичних посадовців і наближених до них суддів – не знесення чотирьох поверхів, які неможливо демонтувати через монолітність конструкції, а по суті захоплення майнових прав з подальшою реалізацією на власний розсуд та на власні інвестиційні компанії.

fbc.ua

Теги: КМДА, Київська міська держадміністрація , Вадим Босий,Ольга Балицька ,Євген Баранов,Dragon Capital,Руслан Квітін,адвокат з проблемної нерухомості, судді Касаційного господарського суду , Оленксандр Лощіхін,суддя Міщенко,житло