Щиро вітаю кожного українця з Днем Конституції - Ігор Мізрах

Щиро вітаю кожного українця з Днем Конституції - Ігор Мізрах
317858 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього сонячного дня, 28 червня, наша ненька Україна святкує важливе свято в честь ухвалення Конституції нашої держави. Чверть сторіччя тому сталась історична подія, важливість якої складно переоцінити - ми перестали жити за Конституцією УРСР і отримали власну, яка міцно закріпила правові основи незалежної України, її сувернітет і територіальну цілісність. Це був вагомий крок у забезпеченні прав людини та громадянина, який посприяв подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Цілих п’ять років з 1991-го по 1996-й у державі, яка щойно здобула свободу, не могли прийняти Основний закон, який би закріпив конституційні основи державної Незалежності. Це сумна правда про те, як складно будувалася наша Незалежна Держава і як важко ми видираємося з імперського минулого. Про колосальний опір антиукраїнських сил усередині країни, про те, як зупиняли наше національне відродження зі сподіванням знову загнати нас у російську трясовину і як проти нас воювали і воюють, жорстоко, на знищення. Саме тому для мене Конституція України – це Акт Свободи і Незалежності нашої Держави. Свободи і Незалежності, які нам належить захистити і вкоренити назавжди, не дозволити більше нікому посягнути на них. Як гласила декларація ще Конституції Пилипа Орлика: «Україна по обидва боки Дніпра має бути на віки вічні вільної від чужого панування».

Приймалась Конституція так само багатостраждально - у ніч з 27 на 28 червня 1996 року, 23 години безперервно Парламент України нарешті, після багатомісячних спорів і дебатів, ухвалила Основний Закон України, який замінив попередній, радянського взірця 1978 року. Проголосували за новий закон 315 депутатів. Україна цього дня стала останньою країною колишнього СРСР, яка юридично скинула радянські кайдани. Процес ухвалення Закону згодом став називатись "конституційна ніч". Депутати в сесійній залі враховували зауваження президента Леоніда Кучми, а також підтримали всі спірні питання щодо державних символів України, державної мови та права приватної власності. Тоді вперше прозвучав затверджений Конституцією національний гімн та урочисто внесли синьо-жовтий прапор.

Тож потрібно цінувати це свято, пам’ятати цінність цієї дати, та не забувати, що сталося у цей день загалом. Ще раз вітаю всіх українців, бажаю стабільності, реалізації свого потенціалу, розвитку в житті та нових звершень! Нехай всі закони беззаперечно виконуються кожним громадянином нашої країни! Нехай ніколи нічиї права не порушуються, щоб в нашій рідній Україні завжди панували злагода, мир і порядок!

З повагою, щиро Ваш

Ігор Мізрах

Теги: Ігор Мізрах,Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійович,День Конституції України, юрист Игорь Мизрах,Игорь Мизрах, Мизрах И.А, Мизрах Игорь,Конституція України