Арсен Аваков провів зустріч з делегацією представників великого бізнесу Франції

Арсен Аваков провів зустріч з делегацією представників великого бізнесу Франції
343154 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 червня, голова Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів зустріч з делегацією об’єднання французьких компаній та підприємств MEDEF («Рух підприємств Франції»), яку очолюють президент Жоффруа Ру де Безьйо та голова українсько-французької ділової ради MEDEF International, генеральний директор концерну EGIS Лоран Жермен. 

Зустріч відбулася за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Ет’єна де Понсена та народних депутатів України, які входять в групу економічного співробітництва з Французької Республікою. 

«Ми дуже добре розуміємо, яке значення має MEDEF для Франції. Із багатьма компаніями, які входять до складу об’єднання, співпрацюємо. Нещодавно між нашими державами було підписано чотири міжурядові угоди. Зокрема, оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця»; спільне виробництво пожежних машин-підйомників для роботи рятувальників на висоті; проєкт з оновлення якісного водопостачання в місті Маріуполь, який згодом буде розповсюджено і на Луганщину, та будівництво ефективної системи водозабезпечення в Києві. Ці угоди вже направлено на ратифікацію в парламент», – сказав Арсен Аваков. 

Нагадаємо, всі ці спільні проєкти передбачають обов’язкову локалізацію виробництва в Україні на вітчизняних підприємствах на рівні до 30%. Це дасть додаткові робочі місця та додаткові податки до бюджету держави.  

Глава МВС також відзначив найуспішніші спільні українсько-французькі проєкти, які вже активно реалізуються між двома країнами. Йдеться, зокрема, про контракти з компаніями OCEA та «Airbus Helicopters». 

«Ми вдячні нашим французьким партнерам за швидку динаміку нашої співпраці. Для нас дуже важливо, аби MEDEF почувалася комфортно в Україні», – зауважив Арсен Аваков. 

Президент об’єднання французьких компаній та підприємств MEDEF Жоффруа Ру де Безьйо наголосив, що сьогоднішня зустріч – це знак про новий рівень співпраці між державами.

«Це перший візит до вас і нам є над чим працювати. Франція – шоста країна за розмірами інвестицій в Україну, але ми постійно пересвідчуємося у вашому великому потенціалі. Сподіваємося, що сьогодні започаткуємо міцне партнерство», – сказав він. 

Своєю чергою голова українсько-французької ділової ради MEDEF International, генеральний директор концерну EGIS Лоран Жермен констатував позитивну динаміку й імпульс, наданий підписанням чотирьох міжурядових угод між Україною та Францією. «Вони слугуватимуть прикладом для інших компаній MEDEF, які зацікавлені у співпраці з Україною», – зазначив він.  

ДОВІДКОВО:
MEDEF («Рух підприємств Франції») – це об’єднання підприємств Франції, створене у 1998 році з метою представлення їхніх інтересів та посередництва у відносинах між профспілками та державою. MEDEF спирається у своїй діяльності на 76 галузевих федерацій виробників Франції, які співпрацюють з 600-ми профспілками. Президентом MEDEF є Жофруа Ру де Безьйо. Керівним органом MEDEF є його Виконавча рада, члени якого, як і Президент, обираються на загальних зборах.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,Арсен Аваков,міністр внутрішніх справ України,МВС ,Аваков