Як шкодить Україні родина Никорак від Буковини до Києва? Частина 2

Як шкодить Україні родина Никорак від Буковини до Києва? Частина 2
345064 ПЕРЕГЛЯДІВ

Продовжуємо знайомити вас з молодою і успішною депутаткою Київради Іриною Никорак. 

ЩО ХОВАЄ НИКОРАК У ДЕКЛАРАЦІЇ

В декларації  Ірина Никорак зафіксовані дуже незначні статки, але є й приховане майно. Зокрема, у її власності знаходиться кілька земельних ділянок у містечку Вижниця. Але, якщо придивитися пильніше, то виходить, що три земельні ділянки розміром у 10, 2,5 та 5,8 соток значаться за однією адресою – вул Івана Мазепи. Поряд знаходяться дві ділянки у 10 та 9,7 соток власником яких є брат Ірини Никорак Ігор. Згідно з витягу з державного реєстру прав на нерухоме майно ці ділянки становлять загальний земельний клин у понад 37 соток на якому розміщений суцільний архітектурний ансамбль з двох житлових будинків бані з чаном та озерцем. Розташовані там і інші будівлі, які у документах скромно зазначаються “сараями”, “вбиральнями” та “вигрібними ямами”. Один будинок площею у 323 квадратні метри є власністю Ігоря, а інший у власності Ірини, таке собі родинне гніздечко. 

Ірина Никорак 

Відповідно до декларації, Ірина по завершенні 4 курсу навчання стала власницею нового позашляховика Lexus RX 400 2008 року випуску. При цьому немає жодної інформації, що вона десь працювала на той час. 

Приховує Ірина Никорак і свою причетність до Громадської організації “Спортивний клуб Богатир” , що у Вижниці по вулиці Івасюка 20а. За відкритою інформацією цей клуб перебуває у власності Михальчука Василя. 

Загалом складно назвати цю установу “громадською організацією” чи “спортивним клубом”, скоріше це готель з наданням номерів для проживання та послуг з активного відпочинку з сауною, платним тенісним кортом і більярдом. 

Зв’язок Ірини Никорак з цим прослідковується в одному моменті, а саме – 2012 року вона отримала земельну ділянку, яка межує з “СК Богатир” розміром 566 квадратні метри “під розширення та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу”. Поки там нічого не забудовано, але здогадайтесь самі: чи можливе  розширення чужого спортивного об’єкта?  

Не вказано у декларації Ірини Никорак і ГО “Сілк Лінк” засновником якої вона є. Як нічого не згадується і про ТОВ “Центр сучасного Китаю “Тянься Лінк” з статутним капіталом в 44 тисячі гривень. Никорак Ірина є кінцевим бенефіциарним власником цього ТОВ, а засновником виступає ГО “Сілк Лінк”.

Її чоловік Єміль Соловйов володіє будинком у смт Глеваха під Києвом розміром у 402 кв. метри. Розташований він на 15,6 сотках з басейном на подвір’ї.

Наприкінці 2019 року, а саме у листопаді Соловйов придбав у Києві дві суміжні квартири розміром у 44 та 95,9 квадратних метрів відповідно по вулиці Івана Федорова у елітному житловому комплексі Tetris Hall. За ринковою ціною подібна нерухомість може коштувати 13 мільйонів гривень.

МЕНШИЙ БРАТИК ІРИНКИ 

Менший рідний брат Ірини Никорак Ігор теж прибув з Вижниці підкорювати Київ, та бліцкриг не вдався. Попрацювавши у сестри цілим “головою” громадської приймальні він змушений був повертатися до свого живописного селища над Черемошем. Але і там йому батько з дятьком підготували тепле містечко. На місцевих виборах Ігор став депутатом Вижницької міської ради від “Європейської солідарності”. І відразу став головою, самої прибуткової комісії – з питань сільськогосподарського виробництва, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища Вижницької міської ради. 

Ігор та Ірина Никорак

Відповідно до поданої декларації Ігор Никорак у 13 років отримав у власність будинок у Вижниці по вулиці Садовій (на березі Черемошу) площею 450 квадратних метри.

Як і сестра Ірина, Ігор Никорак теж у 22 роки (2017-го) придбав люксовий автомобіль PORSCHE PANAMERA.

А у 2019 році Ігор став щасливим власником квартири у Києві по вулиці Анни Ахматової площею у 114 квадратні метри. Це при тому, що єдиний заробіток, відповідно до декларації, він отримував працючи головою громадської приймальні своєї сестри Никорак Ірини. І за цю важку працю отримав за рік 167 тисяч гривень. Тобто 13 тисаяч 917 гривень в місяць. На цю зарплату він зумів придбати квартиру орієнтовна вартість якої може перевищувати 7 мільйонів гривень. 

При цьому Ігор задекларував 40 тисяч доларів готівкою і ще зумів позичити сторонній особі 20 тисяч доларів. Вижниця тепер має дуже талановитого депутата, який зуміє “добре” розпорядитися коштами та майном громади. 

НИКОРЯК І РУЙНУВАННЯ ІСТОРИЧНОГО КИЄВА

За сценарієм двоюрідної сестри Ірини Никорак Олександр Никоряк після нетривалої кар’єри у “канторі” дядька і батька примостився на дуже ситну і ключову для забудовників посаду у столиці.

Олександра Дмитровича Никоряка 8 серпня 2014 року несподівано призначено Виконуючим обов’язки начальника Управління охорони культурної спадщини КМДА. До цього Никоряк був відомий лише кількома російськомовними піснями під сценічним псевдонімом  “Олександр Фортадо”. 

Олександр Никоряк. Він же екс-співак Фортадо та двоюрідний брат Ірини Никорак

Хлопчина із смт Вижниця зрозумів, що голосок у нього посередній і в шоубізнесі не прогодуєшся. Та і не солідно якось перед дідом дружини, вельми відомим засновником партії регіонів і колишнім спікером парламенту Володимиром Рибаком. На Катерині Рибак Никоряк одружився 4 червня 2011 року. А до цього літав на Мальдіви з дівчиною Анастасією, – писало видання Таблоїд.  Та мабуть, не було у Анастасії такого класного діда.

Не відомо точно, чи дід, чи батько, чи може Вадим Столар продавив кандидатуру такого співучого юнака без профільної освіти охороняти культурну спадщину столиці від зазіхань забудовників. На час призначення Олександр Никоряк не мав профільної освіти а лише диплом Університету банківської справи при НБУ та диплом  “Кулька” Михайла Поплавського.

Не дивно і те, що виконуючий обов’язки начальника Управління охорони культурної спадщини Никоряк миттєво, призначає ключових людей у підконтрольний Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій. Усі троє новоспечених чиновників родом з Луганщини і як і керівник не мають жодного уявлення про сферу в яку призначені на посади: Астаф’єв Віктор, Черненко Ірина та Красільніков Микола. 

Ця компанія на чолі з “співаком” отримала надзвичайні важелі впливу у вирішення земельних питань для забудовників.  Вони можуть дати дозвіл на приватизацію історичної будівлі, та головне, можуть дозволити будь-яку діяльність у охоронних зонах пам’яток та археологічних зонах. Тому і з’являються склобетонні монстри на подолі, Андріївському узвозі, чи під Лаврою. Бо в підпорядкуванні Центру знаходиться архітектурний заповідник “Старий Київ” до якого входять зони Подолу, Замкова та Старокиївська гора і урочище Кожум’яки.

Хоч Олександр Никоряк із онукою Рибака розлучився, однак зараз продовжує працювати директором Департаменту з охорони культурної спадщини. Тому будинок в якому розміщується цей департамент по вулиці Спаська, 12 чи не єдина архітектурна пам’ятка, якій у Києві поки не загрожує руйнування. 

За час, доки Олександр Никоряк наглядав за культурною спадщиною столиці знищено десятки історичних будівель, спотворені історичні місцевості і охоронні зони пам’яток. Слід відзначити, що руйнація пам’яток відбувалася на догоду всіх ненажерливих столичних забудовників. Однак, найбільше в цьому плані наслідив Вадим Столар із своїми партнерами по будівельному бізнесу.

СЕСТРА “СПІВУЧОГО” НИКОРЯКА ТЕЖ НА СЛУЖБІ В ЗАБУДОВНИКІВ

Старшій сестрі Олександра Марині Никоряк не так пощастило на життєвому шляху із родичами заможних регіоналів, але і без того вона зуміла посісти дуже вигідну і необхідну для столичних забудовників посаду у Києві.

Першу декларацію Марина подала за 2016 рік, як начальник відділу філії у Київській області державного підприємства “Укрдержбудекспертиза”. Але вже з 2017 року вона займає посаду начальника відділу інформаційно-аналітичного забезпечення ДП “Укрдержбудекспертиза”.

Відповідно до декларації 2016 року Марина має у власності квартиру у Києві розміром у 87,6 квадратні метри на провулку Ковальському, буд 19. Це новобудова. Примітно, що займається вона купівлею та оформленням квартири в розпал подій на Майдані. Хоч Марина в останній декларації вказала вартість цієї квартири лише 327436 гривень, але риночна вартість подібної квартири в тому будинку може сягати близько 5 мільйонів гривень.

Марина Никоряк – рідна сестра Олександра Никорака і двоюрідна сестра – Ірини Никорак

В першій декларації марина також вказала нежитлове приміщення у Чернівцях по вулиці Чкалова розміром у 960 квадратних метри, яким вона навпіл володіє разом з Віктором Мотуляком. Однак вже в декларації за 2018 рік цим приміщенням володіє разом з нею юридична особо ТОВ “Мовін”. А в 2019 році вказано знову Мотуляка.

ТОВ “Мовін” займається наданням в оренду й експлуатацію власного і орендованого майна тощо. Марина Никоряк в деклараціях вказувала, що вона володіє 25% цієї компанії. Хоч вже у декларації за 2019 рік про цей факт жодної згадки. При цьому вона жодного разу не вказала хоч якогось власного прибутку від діяльності “Мовін”. Як немає у деклараціях відомостей про продаж своєї частки. За даними youcontrol Марина і нині числиться як “учасник” компанії. При цьому в 2020 році вона отримала в оренду землю на якій знаходиться споруда в якій розташована “Мовін”.

Не внесла у декларації Марини інформацію про ПАТ “Акцепт-УСК” статутний фонд якого становить 9 мільйонів 950 тисяч гривень. Марина є власницею частки розміром 19,8090% і її внесок становить 1 мільйон 971 тисячу гривень. Звісно ж і прибутків вона не вказала жодних.

Також Марина Никоряк приховує і свою причетность до готелю “Ніка” у Чернівецькій області, той самий готель за який її батько Дмитро Никоряк притягувався до відповідальності за незаконну приватизацію. У деклараціях Марини єдиним доходом є виключно отримана заробітна платня. 

Поки Ірина Никорак разом з братами і сестрами займається лобіюванням інтересів забудовників у столиці і сприяє спотворенню історичного та архітектурного надбання Києва, її батьки докладають зусиль до екологічної катастрофи у рідній Вижниці. За дами youcontrol у Вижниці на маму Ірини Никорак записане підприємство, яке спеціалізуються на обробці деревини. Мати Світлана Никорак власник і кінцевий бенефіціар приватного вижницького підприємства “КОВАЛІ” з статутним фондом у 4 мільйони гривень. Основна діяльність підприємства лісопильне та стругальне виробництво. 

За інформацією Державного реєстру речових прав, у місті Вижниця по вулиці Чорновола у власності Світлани Никорак ряд земельних ділянок із розміщеними на них об’єктами промислового комплексу: будівля складського приміщення, трансформаторна підстанція, будівля, операторної заправки, господарські будівлі, цех з лісообробки, сушильний цех тощо. 

Світлана Никорак та Петро Никорак – мати та батько Ірини Никорак

Як повідомляє наше джерело у правоохоронних органах, 01.11.2019 року по Дмитру Никоряку, дядьку Ірини Никорак, відкрите кримінальне провадження за Ст. 185 ч.3 за підозрою у розкраданні лісу у великих розмірах та постачанням лісосировини за кордон.

Як підписала у Фейсбук одну із своїх родинних фото Ірина Никорак “Найбільше щастя – це велика сім’я. Нас троє, а загалом в родині 14 братів та сестер…”, а ми можемо лише додати – рятуй, Боже, Україну! 

Сімейне Фото родини Никораків

Матеріал створено за допомогою аналітичної системи YouControl, державного судового реєстру, державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших відкритих джерел.

Булава


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: politica.chat@gmail.com

Теги: родина Никорак,Никорак Ірина Петрівна,Володимир Продивус.,Присяжнюк ,Присяжнюк Олександр,Ірина Никорак,Ірина Никорак – депутат Київської міської ради VIII скликання,Україно-Китайське співробітництво,Вадим Столар, Столар,Петро Никорак,Дмитро Никоряк ,Анатолій Присяжнюк ,Еміль Соловйов ,чоловік Ірини Никорак,Еміль Соловйов – чоловік Ірини Никорак,Світлана Никорак ,Марина Никоряк,Укрдержбудекспертиза, Черненко Ірина,Красільніков Микола