СЕРЕД СТАТУЙ В ХУТРІ І ШКІРІ КРОКОДИЛА - ВАДИМ СТОЛАР, ЯК ЖИВЕ ТА ЯК КРАДЕ ОДІОЗНИЙ НАРДЕП ВІД ОПЗЖ

СЕРЕД СТАТУЙ В ХУТРІ І ШКІРІ КРОКОДИЛА - ВАДИМ СТОЛАР, ЯК ЖИВЕ ТА ЯК КРАДЕ ОДІОЗНИЙ НАРДЕП ВІД ОПЗЖ
298871 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ряд політиків серед, яких Вадим Столар є одним із ініціаторів подання до Конституційного суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. В результаті чого КС оприлюднив скандальне рішення, скасувавши відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування майна та активів. Центр медіарозслідувань “Булава” спільно з Інформаційним агентством Кий-інфо розпочинають публікацію серії матеріалів про майно таких політиків, а також про чиновників, до яких так і не дійшла увага НАЗК та НАБУ. Приємного читання!

Рішення КС викликало в країні конституційну кризу, виходу з якої ще досі не знайдено. «Каламутити воду» Столару доводиться, аби приховати свої надзвичайні багатства, які, можливо, мають сумнівні джерела походження.

Зовсім недавно СБУ викрила групу менеджерів однієї зі київських будівельних компаній і декількох підконтрольних інвестиційних фондів у відмиванні грошей і виведенні їх в «офшори». Хоч компанія не називалася, але в ЗМІ повідомляли, що йшлося саме про «bUd development», яка нібито належить депутату від «ОПЗЖ» Вадиму Столару.

«Під час досудового слідства оперативники і слідчі спецслужби встановили, що зловмисники незаконно користувалися податковими пільгами і залучали до свого інвестиційному фонду гроші покупців об’єктів нерухомості. З інвесторами вони «працювали» на підставі звичайних договорів купівлі-продажу квартир. Уникаючи встановленого порядку оподаткування, ділки виводили кошти на рахунки підконтрольних іноземних компаній під виглядом повернення інвестицій», – повідомляло СБУ.

Всього через підконтрольну банківську установу вдалося «відмити» 500 мільйонів гривень.

Столар задекларував близько мільярда гривень враховуючи вартість землі, нерухомості, автомобілів, цінностей та обігових коштів.  Однак і це є приблизною оцінкою, адже Вадим Столар просто не вказує вартості придбаного майна.

Він має земельні ділянки в Києві, за вказаними ним оцінками, на 58 мільйони гривень та на 12 мільйонів в Козині. Нерухомість, оцінена в 52 мільйони і більше 10 мільйонів, це вартість шести зазначених автомобілів. Три з них – Mercedes, які придбані у 2019 році. Задекларовано і 22 машино-місця загальною вартістю понад 3,5 мільйона.

Зокрема, у власності дружини Столара Інни Майструк вказано сім ділянок в кооперативі «Берізка» на столичних Осокорках, загальною площею у майже 60 соток. Розташовані вони над берегом мальовничого озера Зариваха і отримала їх Майструк у подарунок в 2014 році

Як стверджують «Наші гроші» на цій землі розташований «родинний маєток» подружжя, велика будівля з тенісними кортами і гаражами. У відповідності до закону, Столар мав внести ці дані в декларацію ще в 2014 році, але  родина «не надала згоди на обробку та використання своєї персональної інформації».

Маєток Столара

За 2019 рік він задекларував доходів на 236 мільйонів гривень, з яких дивіденди становлять понад 180 мільйонів.  Володіє різними акціями на 72 мільйони та 75 мільйонів грошових активів. А витратив Столар за минулий рік – 149,3 мільйони.

У 2019-му Столар також придбав кілька «груп нежитлових приміщень», витративши на них майже 2,5 мільйона, та земельну ділянку вартістю 3,4 мільйона, а його дружина — два будинки у Києві та Козині за 12,8 мільйонів і земельних ділянок вартістю 31,8 мільйони.

Придбав він минулого року у Києві також «інше приміщення» площею у 186 квадратних метрів, не вказавши його вартості.

На Столара записані 4 офшорні компанії на Британських Віргінських островах (відповідно до розпорядження КМУ зараховані до офшорної зони). Три компанії на Кіпрі. Одна у Гонконзі та 13 у Києві. Вадим Столар задекларував багато всілякого добра, але, на диво, абсолютно не знає його вартості. Так і зазначено в декларації  – «не відомо».

Задекларував Столар цілу колекцію вин, не те що б як у «Масандрі», але 850 пляшок – не мало, і щоб розмістити їх треба цілий винний погреб. В колекції зазначено  260 Chateau Mouton-Rothschild (1967-2015років), ціна колекції не вказана, але пляшка цієї марки вина може з легкістю перевищувати 30 тисяч гривень. А це, щонайменше 7,8 мільйона гривень. Так само і щодо 70 пляшок вина Bourgogne Grand Crus, ціна якого перевищує 50 тисяч гривень (3,5 мільйони).

Окрім цього, зазначено в декларації ще 24 пляшки South Rhone, 60 пляшок італійського вина (1990-2015 років), 36 пляшок  Bordeaux (1982-2012 років) та 400 різних пляшок вина з Франції, Італії, Іспанії, Німеччини, Австрії, США та України. Вартість вина залежить від років його виробництва, саме тому, напевне, Столар і уникає вказувати рік їх виробництва, узагальнюючи виробників та марки.

Не знає Столар і що то у нього за колекція «мармурових статуй 19-20 століття у кількості 7 одиниць».

Не дивиною буде, якщо це просто 7 скульптур самого Вадима Столара в образі Геракла, Аполлона чи Зевса. А що? Цілком можливо, адже мода зображати себе в образі античних героїв і римських імператорів, започаткована екс-прокурором Пшонкою, який мав власні портрети в образі Цезаря, ще, подейкують, зовсім не минула. А як підтвердження цьому є задекларована книга гравюр Рафаеля, не інакше і придбана для того, аби створити новий шедевр за мотивами великого Маестро.

Зовсім не пам’ятає Вадим Столар і вартість брендових «хутряних курток», шуб та сумок із шкіри крокодилів. Серед майже десятка хутряних курток дорогих брендів «ZILLI», «MALO», «LORO PIANA» найбільше полюбляє він якраз останній бренд, таких задекларовано найбільше. Та і не лише Столар полюбляє одяг цього бренду. В минулому році Олег Ляшко одягнувся в бомбер «LORO PIANA» вартістю в понад 160 тисяч гривень.

От де і справді Вадим Столар чесно заявляє, що не знає вартості кількох запонок з чорним діамантом. Чорний діамант, або по науковому «карбонадо», застосовувався завжди, як технічний алмаз, тобто вони завжди красувалися не на пальчиках дворян та знаті, а на промислових свердлах, їх призначення дробити і різати.  Адже «карбонадо» позбавлений притаманного діаманту гри світла прозорості і здатності відбивати світло. Вартість таких діамантів раніше не перевищувала 10 доларів за карат.

Та нічого, має Вадим Столар задекларовані запонки і з простими діамантами, тільки чеки десь погубив.

Як очільник столичних когорти «любителів русского міра», він чесно вніс в декларацію колекцію ікон 19-20 століття в кількості 32 штук. Що тут скажеш, мусимо погодитися – ціна реліквій не вимірюється грошима.

Виявляється, Вадим Столар є ще великим поціновувачем художників всіх епох і стилів. Задекларував аж 373 полотен, серед яких класики українського і світового образотворчого мистецтва. Наприклад, картини українського живописця Глущенка Миколи Петровича продаються по ціні від кількох десятків тисяч доларів. А Столар має аж 45 таких полотен. А картина Якоба ван Рейсдала «На водопої» 1666 року – буде перлиною колекції Лувру, не кажучи вже про якесь домашнє зібрання.

Картина Миколи Глущенка «Володимирська гірка» оцінюється в 90-120 тисяч доларів

Та не бути б Вадиму Столару головою партії кума Путіна в Києві, якби він збирав живопис українських буржуазних націоналістів. Серед картин є ідеологічно вірні шедеври радянського соцреалізму: Картина Бірюкова «Ленін з дітьми грає в шахи»; Картина Климанова «Дзержинський та діти»; Картина Поленова «Ріка Ока».

Так і уявляється, – заходять до хати посланці з Москви, а над каміном вже висить «Дзержинський та діти». Завітав таємно вождь комуністів Петро Симоненко, аби перекинутися слівцем, а на тому місці вже погойдується «Ленін з дітьми грає в шахи».  А підуть собі геть, – можна полотна зняти і знову за піаніно поставити.

Хоча, немає в декларації Вадима Столара ні піаніно, ні рояльчику. Ех! Пане Столаре, – ну яке ж життя без піаніно?

Але замість піаніно Столар прикупив собі «телевізор», а точніше цілий телеканал Kyiv.live. Як повідомляли ЗМІ, «Вадим Столар особисто підтвердив виданню «Новий час» чутки про те, що за створенням нового міського телеканалу Kyiv.live, стоїть саме він».

Роботу по створенню телеканалу було доручено телепродюсеру Олексію Семенову, голові інформаційного холдингу депутата від ОПЗЖ Т.Козака, на якому числяться всі проросійські медіа Віктора Медведчука – «112 Україна», «NewsOne» і «ZIK». За словами того ж Семенова, мінімальний розмір інвестицій для створення нового телеканалу в країні становить 7 мільйонів доларів, або 200 мільйонів гривень.

Створено за допомогою аналітичної системи Youcontrol 

bulava.info

Теги: Вадим Столар,НАЗК,bUd development,офшорні компанії,Олег Ляшко ,LORO PIANA,Картина Миколи Глущенка ,112 Україна,NewsOne,Столар Вадим Михайлович,Вадим Столар создает медиахолдинг Live Network,Столар Вадим - Досье , Верховна Рада,Вади́м Миха́йлович Сто́лар — украинский бизнесмен и политик , ООО «Киевоблжилстрой»