Святійший Патріарх Філарет відвідав Свято-Духівську парафію міста Києва

Святійший Патріарх Філарет відвідав Свято-Духівську парафію міста Києва
64525 ПЕРЕГЛЯДІВ

Богослужіння з нагоди храмового свята в Свято-Духівській парафії міста Києва.

Напередодні, 20 червня ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив ранню з читанням акафісту Пресвятій Тройці у Володимирському кафедральному патріаршому соборі м. Києва.

За літургією у Свято-Духівському храмі Святійшому Владиці співслужили настоятель храму – прот. Олександр Верба та запрошене духовенство м. Києва

Наприкінці Божественної літургії Святійший Патріарх виголосив проповідь про дію благодаті Святого Духа:

«Дорогі отці, браття і сестри, вітаю Вас зі святом зішестя Святого Духа на апостолів!

Дух Святий зійшов на апостолів і перемінив їх внутрішній стан, той же самий Святий Дух вселяється і в наші душі, тому і нас Він міняє на краще. Ось ми всі віримо не тільки в існування Бога, а й довіряємо Богові і виконуємо Його заповіді. Це є результатом того, що ми маємо Божу благодать, а якби не мали благодаті, то не вірили б. В історії Церкви таке вже було, коли ще за часів апостолів коринфські християни скаржилися апостолу Павлу, що вони не мають дарів Духа Святого, як всі інші. А які дари мали інші? Говорили мовами, яких раніше не знали, звершували чудеса, зціляли хворих, пророкували, а частина християн не робила цього. Апостол Павло відповідав їм на це «неправда, що ви не маєте дарів Святого Духа, ви маєте дар Святого Духа, який виявляється в тому, що ви вірите». Бо сама віра є даром Святого Духа. І ця віра спонукає нас до благочестивих дій в житті.

Коли благодать Святого Духа знаходиться в душі людини, то молитва людини торкається серця і викриває гріхи і наставляє на праведну путь. Це є дією благодаті Святого Духа. Томи ми повинні просити Бога, щоб Він не залишав нас Своєї Божественної благодаті. Але для цього потрібно мати душу достойну Божої благодаті, очищену від гріхів.

Коли ми очистимось від гріхів, тоді ввійде в нас Благодать Святого Духа і ми будемо діяти в житті зовсім інакше. Все будемо робити з любові до Бога і до ближнього. Інакше ми робити не зможемо, адже в нас буде перебувати благодать Духа Святого, яка спонукає робити так, а не інакше.

Будемо просити Бога, що Він Своєю Божественною благодаттю очищав наші серця від скверни і тим самим утримував нас всередині дії благодаті Святого Духа», – сказав у своїй проповіді Патріарх Філарет.

На завершення настоятель Свято-Духівського храму протоієрей Олександр Верба висловив слова щирої подяки Патріарху Філарету за архіпастирський візит та вручив букет білих троянд, як вираз любові й поваги до Патріарха.

Святійший Владика привітав отця Олександра та громаду із храмовим святом та побажав плідної праці в розбудові храму.

Теги: Святійший Патріарх Філарет ,Філарет ,Патріарх Філарет,Церква,ПЦУ ,УПЦ Київського патріархату,Патриарх Филарет, Патріарх Філарет,Українська Православна Церква,Філарет,Томос ,автокефалія,Украина,Україна, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет ,Филарет,церковь,церква, Православна церква України
Автор: wikibazacom