Ірина Венедіктова розповіла про протидію корупції та деолігархізацію на форумі «Україна.30»

Ірина Венедіктова розповіла про протидію корупції та деолігархізацію на форумі «Україна.30»
297382 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова взяла участь у форумі «Україна.30» на тему «Деолігархізація та подолання корупції в Україні. Вона заявила, що зусилля прокуратури та органів правопорядку націлені на щоденну антикорупційну боротьбу.

Завдяки злагодженим діям прокурорів і правоохоронців щоденно до суду скеровується в середньому 11 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення. Загалом за минулий рік їх кількість зросла на 20% і склала 3000. Цьогоріч до суду вже скеровано 1300 кримінальних проваджень.

Вживаються всі необхідні заходи для реалізації принципу невідворотності покарання: за минулий рік було засуджено 620 корупціонерів, а цьогоріч їх кількість вже збільшилась на чверть, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та сягає понад 350.

«Нам необхідно боротись не тільки з наслідками корупції, а в першу чергу,  із її причинами та джерелами - це олігархічна система та неприборкана бюрократія. Ілюстрація готовності відрізати олігархів від політики і вплинути на основні функції життєдіяльності держави складається з двох частин. Перша - Президент Зеленський підготував і вніс до парламентської зали відповідний законопроєкт. Друга - розслідування кримінальних справ, що мають стосунок і до олігархів, і до їх бізнес-інтересів. Ми вже почали давати результати, яких Україна очікувала десятиріччями. Твердо заявляю, що ані в мене, ані в моїх колег з Офісу Генпрокурора не здригнеться рука і не закінчаться чорнила в ручках, якщо перед очима з’явиться обґрунтоване обвинувачення проти тієї чи іншої впливової особи з України. Ми підпишемо такий документ. Мова йде саме про олігархів і нас жодним чином не лякають ці терміни», – запевнила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова зазначила, що наразі прокуратура проводить велику інспекцію в ЄРДР постанов про закриття важливих кримінальних справ.

«Нам є над чим працювати і ми готуємось до «марш-кидка». Ми не просто говоримо про боротьбу за «чистоту вулиць». Кожного ранку ми беремо мітли і ці вулиці чистимо. Сподіваюсь, що ми це зробимо разом і нам не доведеться очікувати ще десятиріччя», - резюмувала вона.

 

 

 

Теги: Ірина Венедіктова,Україна.30 ,деолігархізація, корупція,Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, прокурор Ірина Венедіктова,Деолігархізація та подолання корупції в Україні,Офіс Генпрокурора,ЄРДР,Венедіктова ,Венедиктова, Ирина Валентиновна ,Венедіктова Ірина Валентинівна,Ирина Венедиктова,Ирина Валентиновна Венедиктова - генеральный прокурор Украины.,Ирина Венедиктова: досье,Генеральный прокурор,венедиктова новости