Екс-депутат від столичного ДВРЗ Тесленко та його родина має майже 100 земельних ділянок на Київщині

Екс-депутат від столичного ДВРЗ Тесленко та його родина має майже 100 земельних ділянок на Київщині
293088 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центр медіарозслідувань “Булава” веде цикл розслідувань щодо діючих чиновників та депутатів всіх рівнів, викриваючи незадеклароване майно, яке, часто, корумповані можновладці переписують на своїх близьких родичів. 

Старе київське прислів’я, – “кому в жизні не везе, той живе на ДВРЗ”  у випадку з депутатами Київради  від цього мікрорайону Павла Тесленка справджується з точністю до навпаки.

Ексдепутат Київради Павло Тесленко реальний приклад того, як один із самих віддалених районів столиці може збагатити народного представника. 

Фото: Павло Тесленко

Про таких як, Тесленко кажуть: “вчасно зрадити це – не зрадити, а передбачити”. До Київради Тесленко пройшов від “Блока Катеринчука” у 2008 році. Та на першому ж  засіданні Київради престав до “молодої команди” Леоніда Черновецького. А після того як владу в столиці взяли “регіонали”, витіснивши зграю Черновецького на задвірки,  Тесленко знову проявив свою політичну “принциповість” – швидко осів у фракції ПР. 

Як пишуть ЗМІ, у часи Революції гідності, намагаючись продемонструвати свою віданість “регіонам”, Тесленко публічно назвав активістів Майдану “вандалами”, висловлюючи незадоволення, що у приміщенні КМДА розмістився штаб учасників Революції. Павло Тесленко з початком війни знову перефарбувався, ставши патріотом України. Звісно ж інформація про його підтримку режиму Януковича і засудження активістів Майдану стала для нього не зручною, тому інфопростір було ретельно зачищено. Хоч досі можна найти згадки, як він підлабузнювався до Януковича

У 2015 році Тесленко знову повертається у КМДА – обирається від фракції “Єдність”, а з 2016 року очолює осередок “Єдності” у Дніпровському районі столиці. Наразі, Тесленко перебуває у складі регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, а крім того, продовжує активну обходжувати свою вотчину – мікрорайони ДВРЗ та Стару Дарницю.

Міцний господарник з ДВРЗ веде активну суспільну діяльність за що отримував ряд державних та церковних нагород. Доречі, у питаннях допомоги церкві Тесленко демонструє також “принципову”, позицію як і політиці. Якщо у 2013 році, Тесленко дарував дзвони церкві Московського патріархату, то вже після Революції гідності вирішив спонсорувати побудову каплиці для Київського, як то кажуть і “вашим і нашим”. 

Відповідно до державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Павло Тесленко станом на 2018 рік володів у селі Дударків під Києвом 50-ма ділянками землі під забудову загальною площею 10 гектарів 42 соток. Ринкова вартість кожної ділянки, в середньому, становить 5 тисяч доларів, тому весь земельний банк Павла Тесленка складає 250 тисяч доларів. 

Але і цього йому виявилося замало, тому у квітні 2021 року він отримує ще 75 сотих для ведення селянського господарства. 

Та не лише сам Павло має в Дударкові неадекватну кількість земельних ділянок. Його мама Олександра Тесленко має 34 ділянки під забудову загальним розміром у 7 гектарів 60 соток. Причому 30 ділянок землі Олександра Тесленко отримала за договором дарування у липні 2013 року. Вартість “земельного банку” Олександр Тесленко складає не менше 185 тисяч доларів.

Також батьки депутата Олександра та Петро Тесленки отримала 75 і 65 соток відповідно для ведення сільськогосподарської діяльності. У Дударкові “приземлився” і брат ексдепутата Петро Тесленко, який теж отримав 60 соток під ведення сільського господарства  (поряд з ділянками брата і батьків), та має 21 сотку землі під забудову.

Земельний капітал батька та брата ексдепутата значно скромніший, приблизно 35 тисяч доларів.

Фото: Земля родини Тесленко у Дударкові

Загалом родина Тесленків володіє загальним земельним наділом розміром у 20 гектарів 38 соток вартістю не менше ніж у 470 тисяч доларів. 

Сімейство Тесленків, здається, має намір збудувати в Дударкові і власний родинний маєток. Поки що вони збудували будинок розміром у 270 квадратних метрів, з великими “господарськими” будівлями, гаражами  та банею. Звісно ж власником цього родинного гніздечка є Олександра Тесленко. Навколишні ділянки теж вже давно у власності Тесленків. Навіть більше, у власності у них ціла вулиця Дударкова, яка називається Приозерна. Правда жоден місцевий житель не скаже, де знаходиться та вулиця, бо вся вулиця складається з ділянок і будинку Тесленків. 

Фото: Будинок родини Тесленків

Більше того, Дударківська сільська рада за власний кошт провела асфальтування цієї вулиці. Нині в’їзд на цю “приватну” вулицю закритий воротами. Поряд з будинком знаходиться велике озеро і ділянки землі навколо нього прибирають до рук Тесленки, не даючи місцевим жителям відпочивати на водоймі. Раніше подібні кутки у селах називалися від прізвищ тих, хто там проживає, тому, резонно, вулицю треба називати – куток Тесленки, а не якась там Приозерна.

Фото: куток Тесленків по вулиці Приозерна

Павло Тесленко перед місцевими виборами 2020 року вирішив знову потрапити до Київради разом з політичною силою Пальчевського.  Всім відомо, що політичний проект під керівництвом Пальчевського фінансувався одіозним столичним забудовником та керівником столичного осередку партії Медведчука ОПЗЖ Вадимом Столаром.

Наявність десятків земельних ділянок у Тесленка могла бути використана конкурентами, тому Павло вирішив приховати від громадськості свою “латифундію”. Перед виборами земельні наділи потрапили у власність наближених до Тесленка осіб.

Зокрема, до Луганова Олексія Валерійовича, який є разом з Павлом Тесленком учасником приватного акціонерного товариства “Червоний мак”.

Ділянки землі, які знаходяться між володіннями Павла та Олександри Тесленків (дивись карту) теж належать далеко не чужим людям. Серед власників цих наділів фігурує Симурова Олена Володимирівна, яка мала бізнес зв’язки з людьми Черновецького і Олесем Довгим та депутатами Київради від Дніпровського району.

Також серед власників і Кулєшов Анатолій Анатолійович, який є давнім бізнес-партнером Тесленка. 

Земельні ділянки Павло Тесленко жодного разу не вносив до декларації. Відповідно до поданих ним звітів, він взагалі немає ніякої нерухомості. Навіть у деклараціях не вказував свою дружину Коршун Оксану та двох дітей. Відповідно не “світив” і заробіток дружини та майно.

Центр медіарозслідувань “Булава” в другій частині розслідувань покаже, що ж насправді ховає Павло Тесленко від правоохоронних органів та громадськості.

Матеріал створено за допомогою аналітичної системи YouControl, державного судового реєстру, державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших відкритих джерел.

bulava.info


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: politica.chat@gmail.com

Теги: Коршун Оксана,Кулєшов Анатолій Анатолійович,ДВРЗ,Павло Тесленко,депутат Павло Тесленко,Тесленко,депутат Тесленко,Дударков,Дударківська сільська рада,Червоний мак,Луганов Олексій Валерійович,Симурова Олена Володимирівна