Ірина Венедіктова зустрілася з представницею Європейської Комісії Катаріною Матерновою

Ірина Венедіктова зустрілася з представницею Європейської Комісії Катаріною Матерновою
313650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч із головою Групи підтримки України, заступницею Генерального директора Директорату з питань сусідства та розширення Єврокомісії Катаріною Матерновою, у ході якої обговорювалися питання співпраці та реформи прокуратури та інших правоохоронних органів.

Ірина Венедіктова висловила вдячність за сталу підтримку розвитку органів прокуратури з боку міжнародних партнерів.

Увага міжнародної спільноти та української громадськості прикута до перебігу конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Обрання нового очільника САП надзвичайно потрібне для розвитку антикорупційної інфраструктури України і Офіс Генпрокурора  всіляко  технічно і організаційно підтримує роботу конкурсної комісії, жодним чином не втручаючись в її діяльність. Процес добору вийшов дуже тривалим, але ми всі сподіваємось, що комісія досягне консенсусу і її робота продовжиться конструктивно і результативно», - зазначила Генпрокурор.  

Окрему увагу у ході зустрічі приділили питанням реформ в Україні, зокрема реформі прокуратури.

«Ми провели безпрецедентну переатестацію усіх трьох рівнів органів прокуратури «на одному диханні». І щоб ми змогли зберегти результати цього перезавантаження, ми очікуємо на прийняття законопроекту, що закріпить правило проходження атестації для всіх, хто заходить у систему. Проте це лише початок - триває глибинна реформа інституції, щоб бути відкритішими і прозорішими», - додала Генеральний прокурор.

У співпраці з європейськими партнерами триває також процес діджиталізації правосуддя. Офіс Генпрокурора поставив за мету розробити проект електронного кримінального провадження для понад 50 тисяч користувачів в органах правопорядку та судовій системі. В планах на наступний рік почати його запуск із органів прокуратури та ДБР.

Представники Єврокомісії запевнили в підтримці ініціатив української прокуратури. Сторони домовилися про поглиблення співпраці та подальшу екпертну допомогу міжнародної спільноти розвитку органів правопорядку та  проведення реформи системи правосуддя.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор,Катаріна Матернова,САП,Офіс Генпрокурора