Адвокату із Закарпаття повідомили про підозру

Адвокату із Закарпаття повідомили про підозру
291042 ПЕРЕГЛЯДІВ

Закарпатською обласною прокуратурою повідомлено про підозру адвокату Биркович Олександру Іванович з Ужгорода, за фактом умисного заподіяння представнику особи легких тілесних ушкоджень, у зв‘язку з діяльністю, пов‘язаною з наданням правової допомоги (ч. 2 ст. 398 КК України).

Встановлено, що у підозрюваного виник конфлікт із адвокатом відповідача на ґрунті розгляду в суді цивільної справи. Перебуваючи у приміщенні Закарпатського апеляційного суду, чоловік наніс потерпілому удар у шию, пише ЖПК - України. Висновками експертизи підтверджено, що таким чином він наніс особі легке тілесне ушкодження.

Наразі вирішується питання щодо обрання особі міри запобіжного заходу пише прокуратура Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також зауважимо, що пан адвокат Биркович Олександр Іванович є кандидатом на посаду судді Верховного суду на конкурсі, що оголошувався у 2016 році Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, а вже у 2019 році на суддю Закарпратського апеляційного суду. Наполегливість цього пана як бачимо велика. Та дивним є також і те, що обліковується він як адвокат, в Раді адвокатів Київської області, працює в Ужгороді, прописаний в Н.Воротах Мукачівського району - не дивно? Прохання Раду адвокатів Київської області розібратись з цією персоно, та вжити законних заходів щодо його поведінки.

zido.com.ua

Теги: Биркович Олександр Іванович,Биркович,адвокат Биркович,Закарпаття,підозра,адвокат