Хто лобіював СБушника Колобродова на Галицьку митницю, які корупційні схеми впроваджує новий керівник

Хто лобіював СБушника Колобродова на Галицьку митницю, які корупційні схеми впроваджує новий керівник
30500 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з наказом Державної митної служби України з 30 березня виконання обов’язків начальника Галицької митниці Держмитслужби покладено на Колобродова Андрія Володимировича.

Першим кроком 35-річного екс-працівника СБУ на посаді керівника митниці було рекогностування корупційних сфер впливу на Галичині, що по суті своїй не є дивним, за своєю посадою в СБУ Колобродов ніс службу в підрозділі контрозвідувального захисту інтересів Держави у сфері економічної безпеки.

Невже це стало основною причиною прийняття рішення Головою Держмитслужби. Ні, були інші аргументи, які від голови Служби не дуже і залежали.

Рябікін дуже добре усвідомлював хто такий Андрій Колобродов, він не має практики роботи в митних органах, але це не завадило Рябікіну прийняти рішення про призначення його на одну із найважливих посад в митниці.

Це рішення пана Рябікіна стали зрозумілі лише зараз, за інформацією мого джерела, колишній спецівець зайшов на посаду через позаштатного радника очільника Офісу Президента, про одіозність якого неодноразово писали журналісти розслідувачі, це – Микола Беззубенко.

Беззубенко М

Колобродов А. входить до групи осіб яких кришує саме Беззубенко, це його колишній колега та керівник, бувший начальник управління ГУ КЗЕ СБУ. Спільно з яким, як пишуть ЗМІ він «кришував» “конверти” та інші протиправні схеми.

Колобродов А.В.

Зараз проводиться реформування митниці, витрачаються мільйони на її реформу і подолання корупції, але поки тривають конкурси, та йде боротьба за головного митника Львівщини, А.Колобродов вводить в дію новий штатний розпис в структурі Галицької митниці, яка має бути ліквідована. Вводить з метою розстановки лояльних до корупційних оборуток посадовців.

Пропонуються керівні посади в новій штатці за сумму від 10 000$ до 50 000$. Про що оголошується кандидатам особами наближеними до Колобродова, це Хомич Д.О. – куратор підрозділу боротьби з контрабандою, Семенюк В.О. – куратор митного поста «Шегині», а також певними особами без статусу працівника митниці, яких поки не ідентифіковано, але яких дуже добре знають у Львівському обласному управлінні К СБУ.

Для корупційної монетизації оборуток на митниці Андрій Колобробов розставляє на митні пости своїх “смотрящих”.

За інформацією це наступні посадовці Галицької митниці:

Семенюка В.О.- митний пост “Шегині”,
Хомича Д.О.- управління контрабанди,

Качмар І.Я.- управління тарифами


митний пост “Рава-Руська” старших змін:

Яж Валентина Іванівна — Начальник 2 зміни;
Паламар Павло Петрович — Начальник 3 зміни;
Медвідь Олег дмитрович — Начальник 5 зміни


На митному “ Краківець”:

Гірняк Володимир Ярославович- начальник 1 зміни;
Кладова Людмила Миколаївна – начальник 2 зміни
Ганущак Алла Петрівна — заступник начальник поста- начальник 3 зміни;

На митному посту  “Грушів”:

Баглай Петро Васильович— начальник 6 зміни
Кульчицький Володимир Сергійович — начальник 7 зміни;
Пархоменко Віктор Олександрович — начальник 8 зміни
Бенайтіс Сергій Станіславович — заступник начальника поста – начальник 9 зміни

Всі вище зазначені посадовці є фігурантами кримінальних або дисциплінарних проваджень, службових розслідувань, та є такими, які систематично здійснюють пропуск товарів на митну територію України без належного митного контролю та оформлення. Усі матеріали про їхню незаконну діяльність наявні у профільних відділах ВБ та відділі протидії корупції митниці та Центрального апарату Держмитслужби, а також ця тема є предметом перевірок в матеріалах НСРД правоохоронних органів.

За отриманою інформацією, з 1 червня Колобродовим відбудеться одіозне призначення на митному посту “Городок” Галицької митниці. Заступником начальника митного поста буде призначено заступника начальника відділу з оформлення транспортних засобів, – Бойцуна А.С., він є касиром, головним куратором по збору коштів.

Як нам повідомили, на сьогоднішній день корупційний “податок” за одне оформлення транспортного засобу на цьому митному посту становить 250$, головна відповідальна посадова особа за збір коштів, — Віктор Жук, під керівництвом Бойцуна А.С. 100$ з цього чорного збору йде безпосередньо Колобродову. До того ж йому йде 50$ за пропуск машин через границю. Якщо хтось відмовляється платити створюються штучні перепони в оформленні, в схилянні підприємців до схематозу безпосередню участь приймають – заступники начальника управління контрабанди Галицької митниці Хомич Д.О., спільно зі Скакуном А.П. Якщо підрахувати то в середньому за місяць відбувається пропусків на юридичні особи 2500-3000 автомобілів на внутрішні пости, а на митному посту «Городок» оформлюється 1500-2000 машин в місяць. Набігає суттєва сума. І це лише мала частинка від того, які схеми є на Галицькій митниці. Панове корупціонери, ми все бачимо.

Далі буде…

lavriv.pro

Теги: Микола Беззубенко,Галицька митниця,митниця , корупція,Андрій Колобродов,Колобродов,Колобродов митниця, Павло Рябікін,митниця корупція,Украина,Україна,Колобродов Андрей,Колобродов Андрій,Беззубенко,Митниця,таможня,коррупция, коррупционеры
Автор: wikibazacom