Центральна влада та органи місцевого самоврядування повинні приділяти більше уваги безпеці дітей на дорозі – Антон Геращенко

Центральна влада та органи місцевого самоврядування повинні приділяти більше уваги безпеці дітей на дорозі – Антон Геращенко
354639 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Всесвітній день захисту дітей заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС та Нацполіція докладають максимальних зусиль, щоб розповісти дітям про необхідність дотримання правил дорожнього руху. Однак, у цьому питанні повинна бути системна робота центральної влади та органів місцевого самоврядування.

Антон Геращенко сказав, що наразі МВС очікує прийняття закону, який зобов’яже пішоходів, в тому числі дітей, використовувати світловідбиваючі елементи на одязі в темну пору доби.

«У європейських країнах діють закони, які встановлюють відповідальність для громадян, які ходять у сутінках поза населеними пунктами без розпізнавальних знаків. У червні ми очікуємо й в Україні прийняття закону №2694 про введення відповідальності у вигляді штрафу за невикористання світловідбивної стрічки пішоходами у темну пору доби за межами населених пунктів», - сказав він.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що формування правильної концепції щодо поведінки на дорозі повинно починатися змалечку.

«В Національній поліції працює проєкт «Шкільний офіцер поліції», він охоплює 36 міст. Це понад 200 правоохоронців, яких підготували саме для роботи з дітьми. За 4 роки роботи було проведено понад 600 тисяч занять та охоплено сотні тисяч дітей. Малеча потоваришувала з офіцерами і переймає досвід, який передають шкільні поліцейські», - зазначив Олексій Білошицький.

Нагадаємо, сьогодні, 1 червня, виповнився рік роботи системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,Всесвітній день захисту дітей,Антон Геращенко,МВС,Нацполіція,діти,дорога