"Росія готова завдати удару з півночі": генерал ЗСУ Сергій Кривонос назвав найбільшу небезпеку на Українсько-Білоруському кордоні

"Росія готова завдати удару з півночі": генерал ЗСУ Сергій Кривонос назвав найбільшу небезпеку на Українсько-Білоруському кордоні
272214 ПЕРЕГЛЯДІВ

На думку генерала, рішення прийматиме Путін, тому що Лукашенко вже давно керований, а захоплення і посадка літака Ryanair показує, наскільки далеко вони підуть

Більше ніж 1000 км українсько-білоруського кордону – це головний біль для України вже давно, і саме з території Білорусі може напасти Росія. З такою думкою в етері ток-шоу "Політклуб Віталія Портникова" на "5 каналі" виступив генерал ЗСУ, заступник секретаря РНБО (2019-2020 рр.) Сергій Кривонос.

"Військові це знали, і ці варіанти ми прораховували. Ми знаємо, що російські розвідувальні підрозділи на території Білорусі вже давно. Знаємо, що додаткові шляхи вздовж кордону зроблені для пересування техніки. Питання про те, щоб почати наступ – це питання декількох діб. Вони вже опрацьовували це під час сумісних навчань неодноразово. Вони знають кожен свій маневр, станції погрузки, аеродроми висадки", – розповів він.

За словами Кривоноса, таке рішення прийматиме Путін, тому що "Лукашенко вже давно керований".

"Якраз дії, які стосуються захоплення і посадки літака Ryanair, показують, наскільки далеко вони підуть. Для нас проблема полягає в тому, що в нас на цьому кордоні немає тої кількості військ, щоб закрити кордон. Тому що в нас більшість військ або на сході воює, або готується", – вважає генерал.

Він упевнений, що Росія будь-якої миті може завдати удару і їй "абсолютно начхати на ЄС і НАТО".

"Зараз завдання №1, щоб українці зрозуміли, що нам треба об'єднатися, визначитися із діями і зрозуміти, що крім нас самих нам ніхто не допоможе", – підсумував Сергій Кривонос.

Нагадаємо, раніше надзвичайний і повноважний посол України у США (2015-2019) Валерій Чалий заявив, що зараз між режимом Лукашенка і Росією вже розробляються домовленості про створення російських військових баз на території Білорусі, і якщо політична ситуація в сусідній країні кардинально не зміниться, Україна потребуватиме додаткової допомоги.

5.ua

Теги: Путін,Лукашенко ,Сергій Кривонос,Кривонос,генерал Кривонос, Росія,кордон, ЗСУ