Питання на тисячу гектарів: Ім'я судді КСУ Філюка спливло у кримінальній справі про заволодіння держугодами

Питання на тисячу гектарів: Ім'я судді КСУ Філюка спливло у кримінальній справі про заволодіння держугодами
809 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національна поліція розслідує кілька кримінальних проваджень про заволодіння майже 1000 га особливо цінних земель сільськогосподарського призначення у Волинській області, орієнтовною вартістю 55 млн грн.

Угіддя шляхом складних махінацій вилучили у ДП" Перемога " НААН України та передали Баківцівській сільраді Луцького району Волинської області. Надалі її планували розподілити на підставних осіб і підприємство, підконтрольне судді Конституційного Суду України Петру Філюку. До цієї посади він майже 15 років керував Апеляційним судом Волинської області і за свідченнями фігурантів справи є натхненником складної схеми з розкрадання держземель.

У справі фігурують агровиробники, службові особи сільради та Держгеокадастру, нотаріуси та судді. На останніх досі впливає Філюк і свіжі рішення, які не дозволяють повернути землі державі, приймала в тому його племінниця – Тетяна Філюк, суддя Луцького міжрайонного суду Волинської області.

Історія почалася ще в 2016 році, коли за обставин, які зараз з'ясовує слідство, "загубився" оригінал державного акта на землю пл № 11 від 25.03.1994 р., виданий ДП "Перемога".

 

Після цього чиновники Баківцівської сільської ради з порушенням чинного законодавства та без погодження в облдержадміністрацією підготували нові генплани сіл Баківці та Озеряни, включивши туди межі сільгоспугідь ДП "Перемога" та 23.12.2016 р.прийняли їх рішенням сесії. Півроку потому архітектурно-містобудівна рада Волинської ОДА прийняла рішення відхилити їх у зв'язку з необґрунтованим і радикальним розширенням меж цих населених пунктів.

Потім почалися судові тяжби, які одну за одною держпідприємство програвало. А на початку 2020 року Нацполіція зареєструвала три кримінальні провадження, які згодом були об'єднані в одне - №12020030000000010 за ч.1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 365-2 ККУ за ознаками зловживання службовим становищем чиновниками Баківцівської сільради, Волинської регіональної філії ДП "Центр ДЗК", Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, нотаріусом, суддями та іншими особами. Згідно з фабулою справи, вони з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, на підставі підроблених документів інвентаризації земель, зареєстрували у Держреєстрі майнових прав на нерухоме майно комунальну форму власності на землі, площею 970 га, які перебувають у постійному користуванні ДП "Перемога".

Щоб забезпечити повернення земель у держособистість, правоохоронці тричі з червня по вересень зверталися до Луцького міжрайонного суду та Апеляційного суду Волинської області з клопотанням про накладення тимчасового арешту на дільниці, але суди відмовляли. Така "принциповість" судів стала зрозуміла в ході допитів свідків у справі, коли з'ясувалося, що диригентом всього це дійства є суддя КСУ Петро Філюк, а земля готується для передачі в користування ТОВ "Україна" і розподілу на підставних осіб.

Справу навіть довелося передати на розслідування в іншу область, щоб Філюк, який розставив на Волині скрізь своїх людей, не міг впливати на слідство.

 

2 листопада 2020 року Королівський районний суд Житомирської області все ж прийняв рішення про арешт земельних ділянок. Але фактично їх знову не заарештували. Рішення досі не розмістили у відкритому доступі на порталі Держреєстру судових рішень, а це обов'язкова умова для внесення відомостей до реєстру заборон на відчуження нерухомого майна.

Таке затягування зрозуміло, інтересанти чекають рішення апеляційної інстанції, щоб скасувати арешт. Як вже одного разу було у Волинській області за аналогічним розслідуванням СБУ.

Зняття арешту вже з нетерпінням чекає в.о. начальника Держгеокадастру Волинської області Микола Заїка, щоб швидко узгодити технічну документацію на розділ цих ділянок. Адже Заїка-сусід судді Філюка, і будучи головою Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк неодноразово блокував отримання правоохоронними органами дозволів на проведення оперативно-технічних заходів щодо Заїки, який фігурував у справах про корупцію. 

Джерело: 112.ua

Редакция не несет ответственности за содержание опубликованных сообщений информационных агентств и рекламы и может публиковать статьи, не разделяя точку зрения автора.
По всем вопросам относительно опубликованного материала обращайтесь по электронной почте: wikibazainfo@gmail.com
Теги: Петро Тодосьович Філюк,судья Філюк,Філюк ,НАЗК ,Колісник Віктор Павлович,Сас Сергій Володимирович, КСУ,Олена Філюк,Акрополь,ПП Акрополь,Анастасія Філюк,судді КСУ ,недостовірне декларування,Петро Філюк декларація,Конституційний Суд,Петро Філюк,судья Петро Філюк,Філюк, КУ,суддя Филюк,Петр Филюк,Филюк КСУ,Филюк коррупция,НАЗК,Украина,Україна,Филюк,КС,КСУ, Конституційний Суд,Суд,Конституційний Суд України, Конституционный суд Украины,Конституционный суд, Андрій Філюк,Андрей Филюк,ПП “Акрополь”,Луцьк,суддя Конституційного Суду України Петро Філюк,Луцк,YouControl ,Апеляційний суд ,Волинська область,Волинь,Волынь,Колісник Віктор Павлович ,Колісник Віктор ,Колісник ,Сас Сергій ,Сас,ДП" Перемога " НААН України,ДП" Перемога " ,НААН України,ДП "Перемога" НААН України,НААН ,НААНУ,Волинська ОДА,СБУ
Автор: wikibazacom