Віталій Шпак: «Упродовж чотирьох місяців 2021 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1196,8 млн гривень податків та зборів…»

Віталій Шпак: «Упродовж чотирьох місяців 2021 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1196,8 млн гривень податків та зборів…»
305612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Упродовж чотирьох місяців 2021 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1196,8 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2020 року на 209,1 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Найбільшим сегментом у формуванні місцевих бюджетів Буковини традиційно залишається податок на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 799,3 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень в абсолютній сумі 142,1 млн гривень.

Також у числі бюджетоформуючих складових розвитку територіальних громад краю – єдиний податок у розмірі 188,7 млн гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 162,3 млн гривень. А також майнові податки : 136,8 млн гривень в тому числі плата за землю – 117,5 млн гривень та податок на нерухоме майно – 18,6 млн гривень та транспортний податок 0,6 млн гривень. Надходження по майнових податках перевищили минулорічні на 35,8 млн гривень

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 34,6 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, 12,3 млн гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 12,6 млн гривень податку на прибуток, 4,9 млн гривень плати за лiцензiю на право роздрібної торгівлі тощо.

«Темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність спільних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом територіальних громад Буковини. Тому вважаю, що перспектива наповнення місцевого бюджету має стати реальним перетворенням місцевих доходів на ефективний інструмент соціально-економічного розвитку громад» - зазначає Віталій Шпак.

cv.tax.gov.ua

Теги: Віталій Шпак начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Віталій Шпак, Віталій Шпак ДПС, Віталій Шпак митниця податкова, головний податківець Віталій Шпак, начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак ,Головне управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак, Шпак Віталій Петрович головний фіскал Буковини, Шпак Віталій Петрович біографія досьє компромат, як живе головний податківець Буковини Віталій Шпак, Шпак Віталій Петрович декларація, податківець Шпак, Віталій Шпак ДПС у Чернівецькій області, Шпак Віталій Петрович і буковинські, головний податківець Буковини Віталій Шпак схеми, Віталій Шпак вікіпедія, Віталій Шпак квартири, Шпак Віталій Петрович,Виталий Шпак начальник Главного управления ГПС в Черновицкой области, Виталий Шпак, Виталий Шпак ДПС, Виталий Шпак таможня налоговая, главный налоговик Виталий Шпак, начальник Главного управления ГНС в Черновицкой области Виталий Шпак, Главное управление ГНС в Черновицкой области Виталий Шпак, Шпак Виталий Петрович главный фискал Буковины, Шпак Виталий Петрович биография досье компромат, как живет главный налоговик Буковины Виталий Шпак, Шпак Виталий Петрович декларация, налоговик Шпак, Виталий Шпак ГНС в Черновицкой области, Шпак Виталий Петрович и буковинские, главный налоговик Буковины Виталий Шпак схемы, Виталий Шпак википедия, Виталий Шпак квартиры , Шпак Виталий Петрович