Злата Лагутіна: майже половину декларацій кияни подали в електронному вигляді

Злата Лагутіна: майже половину декларацій кияни подали в електронному вигляді
64639 ПЕРЕГЛЯДІВ

«У рамках кампанії декларування, протягом січня – квітня 2021 року, мешканцями столиці подано 7243 декларації про майновий стан і доходи за допомогою сервісу «Електронний кабінет», що складає 46 % від загальної кількості поданих декларацій. За відповідний період минулого року через електронні сервіси, громадянами було подано лише 2750 декларацій, або 

30 % від загальної кількості поданих декларацій», – зазначила начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна.  

Звертаємо увагу, що фізичні особи, які ще не скористалися своїм правом на податкову знижку, за результатами 2020 року, можуть подати декларацію в електронному вигляді, у термін до 31 грудня 2021 року (включно).

Нагадуємо, що для зручності платників та спрощення процедури подання декларації в «Електронному кабінеті» у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів. 

«Столичною податковою систематично проводиться аналіз показників поданих декларацій про доходи, отримані громадянами впродовж 2020 року. Загалом, протягом січня – квітня 2021 року, кияни задекларували близько 40,4 млрд грн доходу та мають сплатити до бюджету понад 958,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та більш ніж 149,8 млн грн військового збору», – розповіла начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна.

Водночас, вона зазначила, що близько 56% всіх декларацій про майновий стан і доходи подані жінками. Серед декларантів із мільйонними доходами переважають чоловіки – їх 62%.

Наймолодшою киянкою серед тих, хто значиться у цьогоріч поданих деклараціях про майновий стан і доходи є 1-річна мешканка Оболонського району столиці, яка отримала спадок у сумі 190,4 тис. гривень. Найстарший декларант – 96-річний мешканець Солом’янського району, який також отримав дохід у вигляді спадщини на суму майже 2 млн гривень.

Найбільша кількість мільйонерів проживає у Печерському – 19 % від загальної кількості (668 осіб), Шевченківському – 16 % (549 осіб) та Голосіївському – 11 % (385 осіб) районах столиці.

Найбільша сума доходу, яка була задекларована у цьому році, складає 3,9 млрд гривень.

Найбільшу суму податків до сплати в бюджет узгоджено мешканцем Шевченківського району столиці. Йому належить сплатити – 66,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 11,1 млн грн військового збору.  

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine

Теги: ДПС у м. Києві,Злата Лагутіна,Лагутіна,Лагутіна податкова,декларація,електронне декларування ,Електронний кабіне,Лагутина,Украина,Україна,Декларування доходів,Декларування ,доходи,доход,доходы,Електронний кабінет,декларування ,ГУ ДПС у м.Києві,податки,ПДФО,Киев,ДПС,ПДФО ,COVID-19,коронавирус,Эпидемия,эпидемия коронавируса,пандемия,пандемия коронавируса,ДПС ,Головне управління ДПС у м. Києві,Головне управління ДПС ,ГУ ДПС ,декларації,декларация,декларации,бюджет,налоги,ПКУ ,Державний реєстр,декларування доходів,Злата Лагутіна ДПС,Лагутіна ДПС,головне управління ДПС у м. Києві,Лагутина Злата ,податкова декларація,Декларація про майновий стан і доходи,Київ,начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна,Головне управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна,Головне управління ДПС у м. Києві ,Злата Лагутина
Автор: wikibazacom