17,1 % українців заявляють про належність до УПЦ Київського Патріархату

17,1 % українців заявляють про належність до УПЦ Київського Патріархату
312557 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська Православна Церква Київського Патріархату – третя за кількістю вірян православна конфесія України. 17,1 % громадян України на запитання, до якої конфесії себе відносите, відповіли, що до УПЦ КП (на чолі з Патріархом Філаретом). Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у квітні 2021 року.

Також, під час опитування з’ясувалося, що вірними ПЦУ (на чолі з митрополитом Епіфанієм) себе вважають 35% респондентів, які є православними християнами. УПЦ (на чолі з митрополитом Онуфрієм) своєю конфесією назвали 27,4%, а УПЦ Київського Патріархату (на чолі з Патріархом Філаретом) – 17,1% православних респондентів. 1,7% відвідує старообрядницькі церкви, а 5,5% не відносять себе до жодної з конфесій. Не визначилися з відповіддю 13,3% респондентів.

Важливо, що така значна кількість віруючих УПЦ Київського Патріархату заявляє про себе навіть в умовах того, що Церква вже два роки незаконно позбавлена державної реєстрації та перебуває в умовах інформаційної блокади.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 24-25 квітня 2021 року методом CATI. Географія: вся територія України, за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів.

cerkva.info

Теги: УПЦ Київського патріархату,УПЦ ,Українська Православна Церква,Патріарх Філарет,УПЦ КП,Церква