Прокуратура викрила Тація на 2 млн $ корупційного прибутку щомісяця

Прокуратура викрила Тація на 2 млн $ корупційного прибутку щомісяця
31306 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура задокументувала відомості та докази щодо зловживань заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація, за які посадовець щомісяця отримував близько 2 млн $ неправомірної вигоди.

За результатами обшуків у приміщеннях Департаменту містобудування та за місцем проживання Тація, встановлено факти та обставини скоєння ним кримінальних  злочинів при розгляді заяв та видачі містобудівних умов і обмежень на проведення робіт з будівництва або реконструкції об'єктів нерухомості на території Києва.

Як зазначають працівники управління стратегічних розслідувань в Києві, документи, підписані Тацієм, через один видані з порушенням і містять усі ознаки корупційних дій посадовця.

Окрім того, слідчі вилучили вдома у Тація  щоденники, записні книжки, службові записки, записи так званої «чорної бухгалтерії» та документи зі спеціальними позначками, які вказують на створення та реалізацію низки шахрайських схем, завдання фінансової та екологічної шкоди державі, служіння інтересам олігархічного клану з метою власного збагачення.

Згідно цим паперам, за приблизними підрахунками, Тацій щомісяця отримував близько 2 млн $ корупційної винагороди від замовників, серед яких купа впливових осіб та відомі «злобудовники».

Нагадаємо, що днями Прокуратура провела обшуки в Департаменті містобудування та архітектури КМДА у рамках кримінальної справи про зловживання посадовими повноваженнями. Слідчі дії проводяться на підставі постанови суду та за участю працівників управління стратегічних розслідувань в Києві.

Скріншот: сайт slovoidilo.ua

12 травня Київська міська прокуратура повідомила про проведення обшуків у декількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах відразу в шести не пов'язаних між собою кримінальних справах, у деяких них - із податковою поліцією, а в деяких - із Нацполіцією.

Скріншот: сайт interfax.com.ua

А вже 17 травня мер Києва Віталій Кличко опублікував відеозвернення щодо масових обшуків в столиці, вимагаючи від правоохоронців відзвітувати про розслідування справ.


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: wikibazainfo@gmail.com 

Теги: Прокуратура ,Тацій ,Департамент будівництва та архітектури КМДА,Департамент містобудування,Юрій Тацій ,Тацій корупція,Тацій КМДА,Юрий Таций,Віталій Кличко,КМДА,обшуки КМДА, корупція,корупція КМДА,Таций КМДА,Таций департамент,Тацій департамент,Украина,Україна
Автор: wikibazacom