Патріарх Філарет взяв участь у програмі “Постаті з Тетяною Даниленко” на 4 каналі

Патріарх Філарет взяв участь у програмі “Постаті з Тетяною Даниленко” на 4 каналі
39879 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 квітня 2021 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет був гостем програми “Постаті з Тетяною Даниленко” на 4 каналі.

Святійший Патріарх відповів на різні духовні та етичні актуальні питання, які зараз турбують українське суспільство.

У діалозі з ведучою п. Тетяною Даниленко Предстоятель Київського Патріархату розповів як Церква буде святкувати Великдень в умовах пандемії коронавірусу та пояснив духовні причини, через які Бог попустив у світі COVID 19. Його Святість висловив думку щодо загрози великої війни між Україною і Росією та прокоментував можливу зустріч Президента України Володимира Зеленського з очільником РФ Володимиром Путіним у Ватикані.

Розмірковуючи над долею Православ’я в Україні, Предстоятель пояснив чому для Української Церкви є важливим статус Патріархату, а не Митрополії, розповів про сучасний стан української православної діаспори та відповів на питання чи відбудеться довгоочікуване об’єднання православних в нашій країні. Патріарх надав духовну оцінку вчинку митрополита Епіфанія та розповів, що він відчуває після зради найближчих учнів та співбратів-архіпастирів.

Святійший владика також поділився особистими думками під час важкої хвороби коронавірусу та дав поради людям, що переживають важкі обставини, як не “опустити руки” і не втратити надію. На завершення, Патріарх Філарет привітав глядачів з прийдешнім святом Пасхи, Світлого Христового Воскресіння, де закликав завжди пам’ятати, що після зради, випробувань, страждань, приходить Воскресіння – перемога життя над смертю, добра над злом, світла над темрявою.

Про все це, та відповіді на інші актуальні питання, дивіться у передачі.

Пресслужба Київської Патріархії
за мателіалами 4 каналу

Теги: Патріарх Філарет, “Постаті з Тетяною Даниленко”,програма “Постаті, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет ,Патріарх Київський,українське суспільство.,Церква