Юрій Болоховець взяв участь у 8-й Міністерській конференції щодо захисту лісів Європи

Юрій Болоховець взяв участь у 8-й Міністерській конференції щодо захисту лісів Європи
42252 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна завжди підтримувала процес “Ліси Європи” і  планує це робити у подальшому. Сьогодні наше лісове господарство переживає складні часи. Важким для лісівників був 2020 рік: пожежі на Сході та Поліссі, повінь у Карпатах. На жаль, через відсутність відповідних інвестицій, процес відновлення територій може затянутися на багато років. Зараз ми шукаємо можливі міжнародні механізми підтримки відновлення українського лісу. 

У цей самий час ми займаємося створенням єдиного лісового порталу, на якому буде акумульована вся інформація про ліси України та опубліковані дозвільні документи у сфері лісового господарства. Важлива мета порталу — надання громадськості і контролюючим органам механізму оперативного контролю за законністю лісогосподарської діяльності.

Наша діяльність дозволяє нам посилювати діалог із громадськістю. Щорічно Державне агентство лісових ресурсів України проводить всеукраїнську акцію «Створюємо ліси разом». Також ми стали співорганізаторами глобальної акції Greening of the Planet, організованої БФ Озеленення України. 10 квітня, враховуючи карантинні обмеження, громадяни 100 країн вийшли на висадку дерев у скверах, парках, лісах, щоб об'єднати зусилля в озелененні планети. Наразі триває підрахунок результатів, але попередньо лісівники України висадили понад 3 млн шт. посадкового матеріалу. Подібні заходи об'єднують людей різних національностей у бажанні відновлення лісових ландшафтів.

Українському лісовому господарству є чим пишатися і до чого прагнути. Важливо, що всі зійшлися на тезі: активний менеджмент у лісах — основна відповідь на прогресуючі наслідки зміни клімату. 

У рамках конференції відбулося схвалення Міністерської декларації «Майбутнє, якого ми прагнемо, ліси, яких ми потребуємо» і Міністерської резолюції «Адаптуючи Європейські ліси до змін клімату». 

Продовжуємо співпрацювати далі!

Юрій Болоховець

Теги: Юрій Болоховець,Державне агентство лісових ресурсів України,Greening of the Planet,Ліси Європи,захист лісів Європи