Афера на 700 млн: Тацій з Комарницьким розкрадають столичний бюджет

Афера на 700 млн: Тацій з Комарницьким розкрадають столичний бюджет
41354 ПЕРЕГЛЯДІВ

ТОВ «Київ термінал», уповноваженою особою якого значиться дружина заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація, відсудило у Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації  та Департаменту економіки та інвестицій КМДА  671 млн грн за фейкові збитки внаслідок примарної реконструкції Харківської площі.

671 млн грн з кишень киян, законослухняних платників податків!

Такі шокуючі втрати – відлуння шахрайських  схем часів Черновецького, які сьогодні отримали своє логічне злочинне завершення через повернення «космічної» банди до влади.

Ще в далекому 2007 «Київ  термінал» уклав угоду на реконструкцію Харківської площі, в яку не вклав жодної копійчини, жодної цеглини чи залізяки – анічого. В 2013 цей договір був скасований, а через 6 років це «анічого», за допомогою ще однієї - наближеної до Тація, аудиторської компанії «Бейкер Тілі Україна консалтинг», перетворилось на сотні мільйонів, і  «Київ термінал» подав позов про стягнення вигаданих збитків, попри відсутність будь-яких реальних господарських операцій та витрат.

Слід зазначити, що Тацій – особа несамостійна,  його дії скеровуються  Денисом Комарницьким – колишнім депутатом Київради і соратником Леоніда Черновецького, якого наразі вважають «наглядачем» за Києвом.

Тож, зрозуміло, чому київська влада «злила» всі суди та фактично визнала багатомільйонний борг перед компанією Тація-Комарницького. В Управлінні правового забезпечення Київради зазначають, що їхнім юристам категорично заборонили сунути свого носа у цю справу і підходити до неї на гарматний постріл, хоча підстав не дати аферистам обікрасти столичну громаду було безліч.

Скріншот: сайт olexsandrdyadyk.livejournal.com

По-перше, інвестиційний договір з фірмою, з якої стирчать вуха  Тація, скасовано через порушення законодавства, підробку підписів, недостовірні відомості.

Оренда землі також скасована обґрунтовано:  через підміну документів та надання завідомо неправдивих відомостей.

Бухгалтерських документів, які підтверджують факт збитків та витрат «Київ термінал», не існує.

Проєкт будівництва транспортної розв'язки не розроблявся і не затверджувався.

Окрім того, не надавався й дозвіл на будівництво або реконструкцію.

Скріншот: сайт stopcor.org

Але що таке закон проти бюджетного дерибану і необмеженого впливу таких зухвалих ненажер як Тацій та його «старший товариш»?!

Наразі активні представники громади Києва мають намір писати відповідні звернення і провести мітинги під стінами Генпрокуратури, НАБУ, МВС та СБУ, аби привернути увагу компетентних органів до масштабного розкрадання бюджету.

Теги: ТОВ Київ термінал,Київ термінал,Юрій Тацій,Департамент містобудування та архітектури КМДА,Денис Комарницький,КМДА,Київрада,Тацій ,Тацій корупція,Бюджет