Хто покровителі бандитів

Хто покровителі бандитів
8193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вранці 12 січня 2006 р. невідомі підпалили скирти соломи й сіна на подвір’ї заступника начальника карного розшуку Херсонського міського відділку майора міліції Олега Мартиненка. На виклик по 02 колеги Олега Мартиненка не відреагували – слідча група не виїхала на місце події.

Факт зареєстрували лише через 15 годин і тільки після дзвінка Олега Мартиненка до МВС. Тиждень цю подію ігнорували як прокуратура, так і відділ внутрішньої безпеки УМВС України в області. Олег Мартиненко вважає: пожежа – це попередження з боку угруповання, яке покривають правоохоронні органи. Про це він заявив 20 січня 2006р. в медіа-клубі “Південь”.
Нагадаємо: про сільського дільничного інспектора Каховського району Олега Мартиненка (посаду заступника начальника карного розшуку він займає недавно), “Вгору” писала не раз. Впродовж тільки останніх 2 років Олег Мартиненко викрив два організованих угруповання, але бандитів так і не вдалося притягти до відповідальності – міліціонер пояснив: їх діяльність покривають високі чини в облпрокуратурі і голова Каховського міськрайсуду.
Лідером першого угруповання, що займається викопуванням і продажем труб зрошення в Новотроїцькому районі, Олег Мартиненко називає громадянина Росії, який має зв’язок із першим заступником прокурора області Матвійчуком:
– Усе це відображене у кримінальній справі, яку 28 квітня 2005 р. порушило Херсонське управління СБУ. Відділ К нашого СБУ – єдине місце, де я знайшов підтримку. В УБОЗі, як почули, що даних осіб “кришує” облпрокуратура, зі мною навіть розмовляти не схотіли. Але чомусь до цих пір справа не потрапила до суду. Хоча всі особи за фактом демонтажу та розкрадання труб відомі. Справа і досі “ходить” то до Генпрокуратури, то до СБУ в Київ, а результатів немає. Хоча я разом із дільничними С. Лотоцьким і В. Галкіним затримали три вантажівки з трубами, які викрали у квітні вже з-під арешту в СБУ. Викрадачів доправили у райвідділ, але жоден не потрапив у камеру. Мене навіть ще й досі не допитали, хоча на дворі вже січень. Друге угруповання Бойка-Лахматова покриває голова Каховського міськрайсуду Зубик. Бойко – колишній помічник судді, якого він двічі притягував до кримінальної відповідальності – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, та за орієнтовно15 епізодів рекету організованою групою, але жодного разу реально не покарав. А пізніше суддя взяв Бойка до себе помічником! На сьогодні суддя Зубик із другим лідером цього злочинного угруповання, використовуючи судові рішення та ухвали, намагаються привласнити зернотік фермерів с. Петропавлівка Каховського району.
Щоб зупинити майора Мартиненка, на нього заводили кримінальні справи, накладали стягнення, у тому ж таки Каховському суді визнали його дії неправомірними. У вересні 2004 р. працівники відділу внутрішньої безпеки УМВС України в Херсонській області здійснили перевірку дій міліціонера (Мартиненко впевнений – замовлену), за результатами якої йому оголосили неповну службову відповідність. Так реагували правоохоронці (!) на спроби Мартиненка припинити діяльність осіб з багатьма ознаками злочинів. І так 2 роки – по замкнутому колу.
Пізніше усі обвинувачення з Олега Мартиненка познімали, Апеляційний суд визнавав рішення голови Каховського суду протизаконним.
У листопаді-грудні 2005р. Мартиненко направив 5 скарг і заяву до Генпрокуратури України, у яких викривав сумнівну з точки зору закону діяльність двох працівників обласної прокуратури та голови Каховського міськрайсуду. Один раз із Генеральної прокуратури навіть приїздив перевіряючий. Мартиненко все розповів, прокурор все ретельно записав. На тому й заглухло.
– Із кінця листопада 2005 р. я писав скарги на голову Каховського міськрайсуду, на колишнього прокурора області, а тепер заступника прокурора Кузьменка і першого заступника прокурора області Матвійчука до Генеральної прокуратури. Також допоміг двом громадянам підготувати на цих же осіб скарги. У газеті “Вгору” вийшла стаття “Безнаказанная месть”. Через кілька днів у мене на подвір’ї, огородженому двометрової висоти парканом, загорілося сіно і солома. Скирта горіла водночас з усіх боків, від сірника чи недопалка так не загориться. До того ж, вогке після дощів сіно запалити “бичком” неможливо. Щоб підпалити скирту, треба було зняти частину мокрої трави, підпалити сухе всередині скирти сіно. Електричні мережі у моєму дворі – за 10 метрів від скирти. Пожежні написали, що можливий підпал.
Але не пожежа спонукала майора виступити перед журналістами – за 2 роки вже перестав боятися. Приголомшила бувалого правоохоронця реакція його ж колег: замість слідчої групи через 6 годин після пожежі на місце події приїхали... 2 дільничних! Хоча в подібних випадках мусить обов’язково виїздити оперативно-пошукова група в складі слідчого, оперуповноваженого і експерта-криміналіста. Бо підпал майна працівника міліції – це ЧП, закон відносить його до особливо тяжких злочинів і карає позбавленням волі від 6 до 15 років. Іще один тривожний факт: коли через 15 годин (!) подію зареєстрували, то колеги Олега Мартиненка, які оформляли документи, чомусь приховали, що ця подія стосується працівника міліції.
Найбільшу шкоду від такого цькування Олег Анатолійович вбачає в тому, що “навчені” на його прикладі співробітники навряд, чи прагнутимуть викривати справжні злочинні угруповання:
– Чому більшість своїх показників ми робимо на бомжах і алкоголіках? Тому, що організована злочинність часто нам не по зубах – за ними стоять прокуратура, суд і міліція. Я хочу, щоб люди знали про це, – сказав журналістам майор міліції.
За два дні до того, як виступити в медіа-клубі, Олег Мартиненко подав рапорт на пенсію: “Сенсу працювати більше немає”. У розмові Олег Мартиненко зізнався, що останній місяць боявся провокацій : “Адже можуть підкинути в кишеню гроші чи наркотики”...
Олег Анатолійович і його однодумці ще сподіваються на чесність і професійність комісії із Міністерства внутрішніх справ України, яка працює (станом на 20.01.06.) зараз у Херсоні. Її направив міністр Юрій Луценко. Колектив редакції “Вгору”, члени Херсонської Асоціації журналістів “Південь” і люди, яких захищав від бандитів майор міліції Мартиненко, теж сподіваються на об’єктивні висновки комісії і дякують Олегу Анатолійовичу за вірність Присязі та відданість інтересам народу України.

 

Источник

Теги: бандит,бандити,бандиты,Украина,Україна, Олег Мартиненко,Мартиненко, МВС,Министерство внутренних, Министерство внутренних дел,Министерство внутренних дел Украины,МВС Украины,МВС України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство внутрішніх справ України,УМВС України,УМВС,Матвійчук,СБУ, СБ Украины, СБ України, Служба Безпеки України,Служба безпеки,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Лотоцький,Галкін,УМВС України в Херсонській області,Херсонська область,Херсонская область,Херсон,Апеляційний суд, Каховський суд,Генпрокуратура України,Генпрокуратура ,ГПУ,Генеральна прокуратура, Генеральна прокуратура України,Олег Анатолійович Мартиненко,Юрій Луценко,Луценко,Юрий Луценко Викибаза,Юрий Луценко Википедия,Юрий Луценко,Херсонська Асоціація журналістів “Південь”,Херсонська Асоціація журналістів ,Південь,Зубик,Бойко,Каховський міськрайсуд
Автор: wikibazacom