У посадовця ДФС виявили незадекларований маєток в елітному котеджному містечку під Києвом

У посадовця ДФС виявили незадекларований маєток в елітному котеджному містечку під Києвом
7132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олігарх чи держслужбовець? У селі Гатне на Київщині, неподалік від узбережжя Дніпра, з’явився котедж на 250 квадратів. Територія котеджного містечка огороджена високим парканом, оснащена цілодобовим відеоспостереженням, а охороняє спокій мешканців приватна охорона. Як таке собі зміг дозволити простий податківець? Дізнавалася Наталія Дігтяр.

Ціни на нерухомість у цій місцині стартують від 10 мільйонів гривень. Згідно з реєстром, належить маєток такому собі Юрченку Олександру Васильовичу. Проте мешкає у ньому разом зі своєю родиною співробітник ДФС – Герман Андес. Це вдалося зафіксувати знімальній групі.

Проте у декларації Андеса про цей маєток – жодної згадки. Сам пан Герман – людина непублічна, і інформації про нього зовсім мало. Однак аналіз його декларацій все ж дозволяє робити цілком однозначні висновки. І вони – не на користь чиновника.

andes1

Ціни на котеджі стартують від 10 млн грн Фото: СтопКор

У 2012 році, за часів Януковича, Андес обіймав посаду начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Києві.

І ось уже протягом майже десяти років, попри революції та зміну кількох президентів, Герман Едмундович залишається на досить прибуткових посадах. А торік він навіть претендував на місце глави ДФС. Конкурс не пройшов, однак з відомства не вилетів.

Ймовірно, причиною того, що Андес не отримав заповітне крісло, стало те, що навіть за мірками податківців невідповідність його доходів витратам вражає.

«Якщо особа не задекларувала будинок, чи житло у нього в оренді, то НАЗК має провести моніторинг способу життя: яким автомобілем він їздить, де він живе, і безумовно також складати протоколи», – коментує експерт з декларування Ганна Соломатіна.

Статки родини податківця сягають 73 млн грн Фото: СтопКор

Задекларував пан Андес земельні ділянки в Києві загальною площею понад 15 га, столичну нерухомість, коштовні годинники та величезний кредит у понад 73 млн грн під заставу згаданих ділянок. Більшість із цього можна знайти в деклараціях до 2018 року.

Проте вже у 2019-му у фіскала немає ані кредиту, ані ділянок. Відбулась і ротація автопарку податківця: замість одного Ренджровера з’явилось дві інші автівки: Лексус-470 та Тойота Рав-4. Крім цього, родина Андеса зберігає готівкою понад мільйон гривень.

stopcor.org

Теги: ДФС ,ГФСУ,Украина,ДФСУ,ГФС,Україна, Державна фіскальна служба,Державна фіскальна служба України,фіскальна служба ,Государственная фискальная Служба Украины,Государственная фискальная служба,фискальная служба,Київщина,Київ,Киев, Киевская область,Київська область,ДПС України,Герман Андес,Гатне ,декларація,майно
Автор: wikibazacom