Справа Семінського: Мельника кинули за ґрати, "Молдована" - в розшук, а хворий на COVID Рудьковський роздає інтерв’ю в очікуванні суду

Справа Семінського: Мельника кинули за ґрати, "Молдована" - в розшук, а хворий на COVID Рудьковський роздає інтерв’ю в очікуванні суду
6636 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 24 березня 2021 року, Київський апеляційний суд скасував раніше обраний ухвалою слідчого судді Печерського райсуду столиці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та постановив взяти під варту 49-річного президента Федерації гандболу України Андрія Мельника, якому інкримінується причетність до викрадення, катування та вимагання 200 млн. дол. у колишнього гендиректора ПрАТ "Нафтогазвидобування", а нині - народного депутата 9 скликання Олега Семінського. Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

(Андрій Мельник)

За його словами, Мельник - перший заґратований із п'ятірки достойників, яким наприкінці лютого 2021 року було офіційно оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України) в гучній справі про кіднепінг екс-топ-менеджера найбільшої української газовидобувної компанії зразка 2012 року.

За офіційними повідомленнями Офісу Генпрокурора та СБУ, організатором злочинного угруповання слідство вважає екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського, який будь-яку причетність до інкримінованих йому звитяг відкидає.

Що ж стосується ймовірних спільників Рудьковського, то силовики характеризують їх як певних "осіб з числа представників криміналітету" (з окремими звитягами цих достойників можна детально ознайомитися в розслідуванні Dетектив-Info "Юрій Єриняк та голі пістолети").

У коментарі Dетектив-Info старший групи прокурорів по "справі Семінського" Дмитро Кривов'яз підтвердив, що йдеться про вищезгаданого Андрія Мельника, Андрія Шикору, Степана Деркача, а також керівника благодійного фонду "Хорст" Юрія Єриняка, який відомий в статусі так званого "авторитетного бізнесмена" на прізвисько "Молдован".

(Юрій Єриняк)

Раніше на сторінках нашого видання зазначалося, що восени 2020 в домівку "Молдована" (який встиг "засвітитися" в кулуарах Верховної Ради 9 скликання й перестріти там Олега Семінського) та людей з його кола оточення з обшуками в рамках розслідування провадження щодо викрадення колишнього топ-менеджера "Нафтогазвидобування" навідувалися з обшуками працівники СБУ.

Наразі, як зазначає джерело Dетектив-Info, вирішується питання про оголошення Єриняка в міжнародний розшук задля його затримання та доправлення до Києва.

Що ж стосується Миколи Рудьковського, який 3 березня 2021 року повернувся до України з-за кордону, то наразі вже чотири спроби здійснити обрання запобіжного заходу колишньому народному обранцю завершилися фіаско через хворобу підозрюваного на COVID-19.

У засіданні 23 березня 2021 року адвокати Рудьковського надали суду довідку від Олександрівської клінічної лікарні, згідно якої екс-міністр перебував у цьому закладі в періоді 22-23 березня поточного року.

Того ж дня в ефірі YouTube-каналу відбулася прем'єра більш ніж двогодинного інтерв'ю Рудьковського журналісту Дмитру Гордону. На початку цієї розмови Микола Миколайович зауважив, що вже двічі з початку пандемії хворів коронавірусом.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Рудьковському, де представники держобвинувачення наполягають на його взятті під варту, наразі заплановано на 7 квітня 2021 року.

(Микола Рудьковський)

Джерело


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств, авторів та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Теги: Мельник,Андрей Мельник,Ериняк Юрий,Ериняк ,Молдаван,Юра Молдаван,Бандит,Бандит Юра Молдаван,Ериняк Молдаван ,Ериняк Юрий (Юра Молдован) ,Ериняк Юрий Григорьевич ,Юрий Ериняк ,Юрий Ериняк Молдаван ,Єриняк ,Єриняк Юрій ,Мельник Андрей,Кривовяз Дмитрий ,Рудьковский ,Николай Рудьковский ,Нафтогазвидобування ,Семинский Олег ,Викрадення ,Апеляційний суд Києва ,Суд, Рудьковський ,СБУ, СБ Украины, СБ України,Україна,Украина, Служба Безпеки України,Служба безпеки ,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Нафтогазвидобування,Семинский,Олег Семинский,Рудковский, Слуга народа,Слуга народу,Николай Рудковский, Микола Рудьковський,Ющенко,Виктор Ющенко,Віктор Ющенко,УП,Партія регіонів , Партия регионов,Микола Миколайович Рудьковський,ПрАТ "Нафтогазвидобування",Киев,Москва,Київ,Гордон,Дмитрий Гордон,Дмитро Гордон,COVID-19, Коронавірус, коронавирус, Андрій Шикора,Шикора, Степан Деркач,Деркач, Офіс Генпрокурора, Генпрокурор ,Генпрокуратура
Автор: wikibazacom