Ховає награбоване: через кримінальне переслідування Юрій Тацій розпродає «брудне» майно

Ховає награбоване: через кримінальне переслідування Юрій Тацій розпродає «брудне» майно
6596 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій намагається позбутися майна, яке є доказом його незаконного збагачення  внаслідок корупційної діяльності під час перебування на державній посаді.

Одразу після обшуків ДБР, проведених в рамках  справи щодо незаконного будівництва у парку на Жмаченка, чиновник виставив на продаж салон краси в ЖК «Софія», де веде підприємницьку діяльність його дружина, та «недобуд» площею 249,5 квадратів,  в якому мешкає родина.

Відповідно до оголошення, розміщеного на популярній платформі OLX, Тацій прагне отримати 280 тис. доларів за повністю обладнане приміщення перукарні та 350 тисяч – за, начебто, об’єкт незавершеного будівництва.

Слід зазначити, що свій елітний маєток Тацій лише декларує як «недобудову», ухиляючись від сплати податків,  насправді  там бурлить розкішне життя. Приватна охорона, відеоспостереження, обслуговуючий персонал, престижні авто - все вказує на шалені статки господарів.

За інформацією ЗМІ, обидва зазначені об’єкти нерухомості були отримані Тацієм в злочинний спосіб: комерційні приміщення на Софіївській Борщагівці – в якості хабаря за службове зловживання і  видачу МУО з порушенням, а двоповерховий палац – винагорода за активну участь в шахрайській схемі по розкраданню столичної землі  за часів Черновецького.

Наразі проти Юрія Тація відкрито 5 кримінальних проваджень, зокрема щодо зловживання службовим становищем, недостовірного декларування та участі посадовця в афері «Укрбуду».

До того ж, 23 жовтня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Тація винуватим у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Теги: Юрій Тацій,Департамент містобудування та архітектури КМДА,КМДА,Таций Юрий,майно,корупція,незаконне збагачення,Юрій Тацій ,Заступник директора Департаменту Юрій Тацій,Корупція Юрій Тацій,Офшори Юрій Тацій,махровий корупціонер Тацій,Володимир Зубик,Сергій Кучер,Зубик,Владимир Зубик Википедия,Владимир Зубик,Таций,Юрий Таций,Заступник директора Департаменту будівництва та архітектури КМДА Юрій Тацій,ДАБІ,Кучера,Сергій Кучера,Сергей Кучера,Інтергал Буд,Денис Комарницький,Комарницький,МУО,ТОВ «Еф Ай Ем Офіс Центр-3»,Еф Ай Ем Офіс Центр-3,Департамент містобудування та архітектури ,Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій,Ірина Тацій,Тацій,КМДА ,Департамент будівництва та архітектури КМДА,Державне бюро розслідувань,ДБР,Україна,Укарина,ДАБІ ,Володимир Зубік,Зубік,Інтергал-Буд,Київрада,правоохоронці,КК України,ЖК,Київська міська рада
Автор: wikibazacom