Матіос зізнався у скоєнні злочинів, але відповість «за все» Зеленський!

Матіос зізнався у скоєнні злочинів, але відповість «за все» Зеленський!
15426 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мало хто не погодиться, що у час президенства Володимира Зеленського постать колишнього Військового прокурора Анатолія Матіоса являється фактично недоторканою, і це попри гучні неоднозначні заяви, звинувачення Гаранта у злочинах і навіть публічні зізнання у своїх порушеннях Законів України.

В суспільстві та ЗМІ давно ширяться новини про так звані «папки з компроматом на всіх і вся», зокрема мова йде про те, що у Матіоса можливо навіть є некомфортні матеріали по чинному Президентові і Голові СБУ. Зрозуміло, що наявність так-званого компромату скоріш за все є одним із фейкових вкидів самого екс Головного військового прокурора для звичних маніпуляцій. До того ж восени минулого року народ міг спостерігати за схожим,  неправдивим вливанням інформації щодо призначення Матіоса Генеральним прокурором. Тоді журналісти дійшли висновку, що екс керманич Військової прокуратури сам запустив фейкову піар-кампанію про своє призначення. Але якщо у Матіоса немає жодного компромату на Главу держави та керівника СБУ, то чому ж ним і досі не зайнялись правоохоронні органи? А єдиним випадом в сторону екс Головного військового прокурора залишається заява Володимира Зеленського під час прес-марафону у жовтні 2019 року щодо звільнення Івана Баканова, якщо будуть докази, що його консультує Анатолій Матіос.

На сьогоднішній день РНБО на чолі із Президентом Зеленським, а також СБУ на чолі із Іваном Бакановим активно боряться із проросійськими силами та кричущими злочинами в нашій державі. У найближчий час буде повернено державі „Мотор Січ“, уже введено санкції  проти 27 експосадовців включно з Януковичем, санкції проти двох десятків компаній-надрокористувачів, врешті-решт санкції введені проти Медведчука, Козака і їхніх телеканалів. Зрозуміло, що РНБО і санкції – це мова не прямо про Матіоса, хоча на каналах того ж Медведчука він свого часу буквально «прописався», але коли людина відкрито звинувачує Президента у злочинах і до цього всього ж зізнається у скоєних своїх злочинах – то хіба правоохоронні органи мають це не помічати???   

А тепер все по порядку.

Наприкінці минулого року Головний військовий прокурор України минулих років Анатолій Матіос в ефірі на телеканалі НАШ підтвердив те, що саме він злив Денису Бігусу інформацію щодо Ігоря Гладковського (Свинарчука). Мова йде про гучний скандал в «Укроборонпромі» напередодні виборів Президента України в 2019 році. Ми зараз не будемо розпилюватись на лірику про те, що Матіос зрадив Петра Порошенка, хоча і цей аспект в суспільстві обговорюється доволі активно. Зупинимось на реальних фактах, а вони свідчать, що екс Головний військовий прокурор Анатолій Матіос порушив ряд статей Кримінального Кодексу України, і що саме найцікавіше – практично сам у цьому признався в ефірі телестудії «НАШ».

Як зазначав у Фейсбук блогер Sergii Ivanov дії Матіоса, який злив матеріали НСРД та кримінальних проваджень Бігусу, мають ознаки одразу кількох злочинів, і це перше – ч.1 ст. 182 КК, тобто незаконне збирання, зберігання та поширення конфіденційної інформації про особу. Також, Матіос зазначив, що він злив інформацію  журналістам, щоб через резонанс змусити НАБУ вчинити певні слідчі дії, в результаті чого НАБУ затримало осіб та оголосило підозри. Типова ч.2 ст.343 КК за ознаками втручання у діяльність працівника правоохоронного органу, і це другий злочин Матіоса.

Також блогер підкреслив, що на момент зливу інформації Матіос був заступником Генпрокурора, а відповідно мав би дати їй процесуальний хід, а не гратися в політику. Тобто він умисно покривав тяжкі та особливо тяжкі злочини, що також є злочином, передбаченим ч.1 ст.396 КК. Цікаво, щодо покривання особливо тяжких злочинів Матіосом інформацію підтвердив і викривач, позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко. Він, у програмі Яніни Соколової «Соромно» повідомив, що прокурор Матіос 2 роки гальмував розслідування щодо постачання запчастин на підприємства Укроборонпрому, а за півроку до виборів Президента раптом злив матеріали.

Згідно цих даних виходить, що Анатолій Матіос володів доказами можливих злочинів в «Укроборонпромі», але у часи президенства Петра Порошенко ціленаправлено їх приховував, тобто покривав злочинців. Тоді чим він кращий за тих хто вчиняв злочини? І хіба за це не повинен нести відповідальність? Крім того - хіба за злив матеріалів НСРД та кримінальних проваджень він не повинен відповідати?

Цікаво ж виходить чи не так: Матіос привселюдно розповідає про свої незаконні діяння на посту Головного військового прокурора, а за це йому… абсолютно нічого, навіть натяку на відкриття провадження немає!!! Чому?

Переходимо до наступного пункту, не менш шокуючого і також непояснимого.

Як ми вже зазначали, Анатолій Матіос до закриття каналів Медведчука-Козака був активним гостем цих телестудій. В телеефірах каналів кума Путіна він неодноразово критикував чинного Президента Володимира Зеленського і його соратників. Та як кажуть: «критика-критикою» і нічого в цьому поганого немає, звісно якщо не переходити межі, тобто порушення Законів України. До речі, зараз Матіос нікуди не пропав і активно продовжує «гнути свою лінію», зокрема щодо Гаранта, вже на каналі іншого шанувальника Москви – Євгена Мураєва (телеканал НАШ).

Добре, не будемо «лити воду» і описувати чималу кількість бруду від Матіоса щодо чинної влади на чолі із Володимиром Зеленським – перейдемо зразу до фактів.

Розділ V, Стаття 105 Конституції України чітко вказує: «…За посягання на честь і гідність Президента України винні особи притягаються до відповідальності на підставі закону».

Тепер розглянемо опублікований Анатолієм Матіосом, 23 січня 2021 року пост у своєму персональному Телеграм каналі. Так, пан Матіос  видав «ПРОРОЦТВО» згідно, якого чинний Президент України Володимир Зеленський вже скоро буде проходити поліграф і «ЗА ВСЕ, що вже накоїв в Україні» ВІДПОВІСТЬ! (скоріш за все саме це мав на увазі Матіос).  

 

 

Матіос лякає Президента Зеленського  детектором брехні

Цікаво ж виходить Анатолій Матіос, за яким тягнеться довжелезний шлейф незаконних діянь за які він ще не відповів - практично звинувачує Гаранта у злочинах. Екс Головний військовий прокурор словами «ЗА ВСЕ , що вже накоїв в Україні ..Так буде.. скоро» практично повідомляє, що Зеленський злочинець. Серйозна заява чи не так?!...

До речі, критика, яку важко можна назвати «здоровою критикою» від Матіоса в сторону Президента України давно вже стала систематичною. Матіос чи не в кожному ефірі звинувачує Гаранта і віце-президента Єрмака. (Екс Головний військовий прокурор Андрія Єрмака практично не називає по іншому – як віце-президент або керівник Президента).  А у своєму Телеграм каналі проводить опитування – «куди вже скоро втече Зеленський»

Якщо чесно, то такі дії і висловлювання Анатолія Матіоса в сторону Президента Володимира Зеленського є доволі резонансними та неприпустимими. Адже пост із «Зеленським на детекторі брехні» є фактично нічим іншим, як звинуваченням Гаранта у злочинах. Така заява є цілком серйозним обвинуваченням Президента, і відповідно на свої слова Матіос мав би надати докази, щодо яких мовчить. До речі, не зрозуміло чому мовчить й сам Гарант і відверто не приймає жодних мір Служба безпеки України.

Такі висловлювання, звинувачення з боку Матіоса явно підривають авторитет Президента  Зеленського як на міжнародному рівні, так і в середині країни. Більше того, українці читаючи такі пости від екс Головного військового прокурора збентежені ситуацією, що екс правоохоронець, військовий із сумнівною репутацією спокійно розгулює на волі та звинувачує Главу держави, якому народ неухильно повинен довіряти.

Цікавим у дописі блогера Sergii Ivanov була ще згадка про те, Матіос має стати об‘єктом американських санкцій, адже саме його підлеглий прокурор Кулик разом з депутатами Деркачем та Дубінським здійснював втручання у внутрішньополітичний процес США. Санкції щодо Кулика цілком зрозумілі, але він же не сам ухвалював рішення, а з тим же Матіосом. Ці рядки були цікаві нам тим, що ми цій темі в січні цього року присвятили окрему статтю під назвою: «Матіосу приготуватись! США ввели санкції проти друга сім’ї екс-Головного військового прокурора, наразі - головного «адвоката з гастроному»

Слід зазначити, що скоріш за все Матіос був в курсі перебігу всіх деталей та давав «поради» Куликові по нашумівшій у цілому світі справі - BurismaТобто, екс головний військовий прокурор може бути причетний до втручання у вибори президента США, за що тепер на Кулика накладено санкції.

Анатолій Матіос відомий багатьма своїми, м’яко кажучи сумнівними діяннями за які й досі не відповів згідно чинного Законодавства. Та якщо у своїх темних справах він постарався хоча б поверхнево все прикрити і прикритись своїми ставлениками, що й досі при посадах в СБУ, ГПУ, МВС і ДБР, то вище описані факти нікуди і ніяк не приховаєш. Тільки от є одна незрозуміла річ: чому СБУ і Президент мовчать і не помічають все що творить Анатолій Матіос? Чого Вони чекають, невже потрібно щоб екс Головний військовий прокурор завтра вчинив, можливе, чергове порушення Законів України?  

І на завершення хочеться згадати нещодавні слова Президента США Джозефа Байдена на запитання: «Who is Mr. Putin?» (Хто такий пан Путін?)

- Who is Mr. Mathios? українці давно вже хочуть знати ствердну відповідь від правоохоронців на це - практично риторичне запитання…

Теги: Матіос,Анатолій Матіос,Володимир Зеленський,Військова Прокуратура,Укроборонпром, Анатолий Матиос,Матиос,прокурор Кулик,Санкції ,Деркач,Дубінський