БЕЛЬГІЙЦІ ІЗ ГАНИ

БЕЛЬГІЙЦІ ІЗ ГАНИ
8518 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми проаналізували судові рішення щодо каналів незаконного переправлення людей через український кордон. Взяли документи за останні пять років. Отож з офіційних джерел стало відомо, що понад 70% членів злочинних угрупувань, яких затримують та засуджують — є самі іноземці. Тобто, громадяни інших держав, які мають посвідки на проживання в Україні, іноземні студенти чи сезонні працівники, беруть участь у переправленні своїх земляків до Євросоюзу.

Це легко пояснити, до прикладу особливостями мови. Не варто думати, що нелегали, які вирішили шукати кращого житття у Європі в більшості, володіють українською або англійською мовами.

Відповідно, для їх контакту із українськими злочинними організаціями — потрібні такі ж самі знавці різноманітних діалектів, та мов. Так згідно судових справ, в Україні здебільшого засуджують вихідців із Африки. Це камерунці, алжирці, мароканці, ганійці, гвінейці, конголезці, нігерійці, сомалійці, ефіопці. Вони безпосередньо входять до злочинних груп, і беруть участь в перекидці земляків за кордон.

А ще — Йорданія, Ірак, Туреччина, Палестина, Сирія, Бангладеш, Шрі Ланка, Мянма, Пакистан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан, Вєтнам, Китай. Це країни, мешканці яких, окрім африканців, найчастіше втікають через Україну до Європи.

Але на першому місці — серед відомих випадків — це звісно вихідці з Афганістану. Їх найбільше затримують — як українські так і польські, словацькі та угорські прикордонні служби.

Іноземці, маючи тісні зв’язки серед діаспори, та міцні коріння і родичів та знайомих за кордоном, здебільшого і підшуковують в себе на батьківщині охочих потрапити нелегально в Європу.

Вони також спілкуються із нелегалами, супроводжують їх, забезпечують продуктами харчування та винаймають житло.

Залежно від суми, оплаченої нелегалами є і їх комфорт. Дешевше заплатиш — і тебе везуть у кузові вантажного автомобіля. А до прикладу кількох індусів везли у багажнику, вкривши їх ковдрами. В такому положенні їх перевозили із Київської області — до Львова. А це понад 500 кілометрів.

Інші — ті що багатші — можуть собі дозволити “стати громадянами України” - на втрачені, чи вкрадені українські паспорти, оформити собі паспорти громадян України для виїзду за кордон. І що цікаво, здебільшого за оформлення таких паспортів притягують до відповідальності керівників відділів. До прикладу, судили за це завідувача Самбірського міського сектору Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області. Який брав участь у виготовленні таких паспортів для нелегалів. Хоч власне сам, згідно посадових інструкцій мав зокрема і боротися з явищем незаконної міграції.

ПРОВІДНИКИ

Залежно від сум коштів і працюють на каналі різноманітні провідники. До прикладу, через с. Борове, нелегалів вів професіонал, добре обізнаний із системами безпеки на кордоні. Він проробляв лази та долав інженерно-технічні та контролюючі споруди в загороджувальному паркані на напрямку 634 прикордонного знаку, обходячи лінійну частину СП "Оріон" — що для непідготованої та необізнаної із особливостями роботи прикордонної служби людини — практично не можливо.

Від сум, які нелегали можуть заплатити, залежить і комфортність їх перебування до переправки через кордон. Так групу іракців, везли зі Львова — через Міжгіря  - до міста Виноградів. А тут поселили їх у комфортабельному мотелі ресторанного комплексу “Вікторія”.

Бідніші нелегали — сплять прямісінько у машинах серед лісу.

Або в однокімнатних квартирах — по 20-25 чоловік.

Переправляють не лише звичайних нелегалів. Так відомі випадки, про азербайджанця чи українця, яким за рішеннями судів був заборонений виїзд з України. І ці судимі громадяни, намагалися уникнути покарання та втекти від української Феміди до Європи.

Варто відзначити, що на лаву підсудних, окрім іноземців, в більшості випадків також потрапляють як водії-таксисти, які банально перевозили нелегалів, так і мешканці прикордонних містечок та сіл. Які, за невеликі гроші “підробляють” провідниками — добре знаючи прикордонну місцевість. Також місцевим провідникам відомо, коли і на якому відрізку кордону проходять прикордонні наряди.

Серед безпосередніх організаторів нелегальних каналів трапляються випадки, коли керівники є неодноразово засудженими за такі злочини. А в деяких випадках, особи які відбувають покарання в українських “зонах”, шляхом телефонного зв’язку та інтернету керують діями організованих злочинних угрупувань та курують переправку нелегалів.

Як, до прикладу, робив молдаванин, який відбуває покарання у вигляді позбавлення волі у виправній колонії № 73, яка розташована в селі Райки Бердичівського району Житомирської області. Він організував незаконне переправленні іноземних громадян через державний кордон України в Республіку Румунія. Його спільника, разом з групою сомалійців затримали поблизу села Молниця — неподалік від румунського кордону.

(фото ілюстративне)

У переправці через кордон — беруть участь і іноземці. Здебільшого, це мешканці також прикордонних районів — угорці чи румуни. Вони відповідальні за приймання нелегалів у своїх країнах, їх переховування та подальшу перекидку в глиб Європи.

Як ми писали раніше, за деякими історіями можна взагалі писати сценарії до голівудських блокбастерів. Але не тільки. Так є три відомих випадки, за якими можна зняти ну дуже смішні комедії.

Так на польському кордоні затримали автівку, багажник якої був забитий індусами.

У іншому випадку, судимого чоловіка, який мав заборону у виїзді за кордон, перевозили у спеціально вирізаному сховку під пасажирським сидінням мікроавтобуса.

І на закінчення, напевне найкумедніший випадок.

(фото ілюстративне)

Підданий Бельгії, вихідець із Гани вирішив підзаробити, переправляючи своїх земляків до Європи. Він взяв дві ідентифікаційні картки своїх родичів, також підданих Королівства Бельгія та придумав схему перевезення своїх земляків по цих документах.

Тобто, двоє мешканців Гани перетинали кордон, видаючи себе за родичів підданого Бельгії. Але українські прикордонники почали банального гуглити інформацію, та задавати наводящі запитання про місто, в якому начебто живіть ці двоє ганнійців. Коли нелегали почали плутатися у відповідях, прикордонники провели більше ретельну перевірку та викрили схему.

Тарас Зозулінський (Україна), Paa Kwesi Plange (Ghana)

***

"This article was developed with the support of the Money Trail Project (www.money-trail.org)”

"Ця стаття була підготована за підтримки проекту Money Trail Project (www.money-trail.org)"

 

detectives.org.ua

Теги: переправлення людей через український кордон,іноземці,проживання в Україні,Європа,Йорданія,Туреччина,нелегали,Феміда,український кордон,Украина,Україна,Євросоюз,Евросоюз,ЕС,ЄС,Африка,Ірак, Туреччина, Палестина, Сирія, Бангладеш, Шрі Ланка, Мянма, Пакистан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан, Вєтнам, Китай,Европа,Афганістан,Афганистан,Київська область,Київ,Киев, Киевская область,Головне управління Державної міграційної служби України,Державна міграційна служба України,Державна міграційна служба , Міграційна служба,СП "Оріон",Оріон,Львов,Міжгіря,Румунія
Автор: wikibazacom