"300 китайців добу до Будапешта"

"300 китайців добу до Будапешта"
7522 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наступний канал нелегальної міграції організував громадянин Канади. Його правою рукою був японець Томінага Атсуші. І хоча народився на острові Хокайдо та працював на поважній ІТ – компанії «Твінкл компані ЛТД» – захотів злочинної романтики.

Канал брав свій початок із Монголії. Саме тут японець формував групи охочих втрапити до Євросоюзу.

Одна із груп – шестеро китайців. Вони розповідали і про інших учасників злочинного угрупування. Але у суді вдалося ідентифікувати тільки організатора та безпосереднього виконавця.

Серед китайців були Чов Тенфел, Гу Лодое, Ценванг та інші.

У обов’язки Томінага Атсуші входили зустріч груп нелегальних мігрантів у Монголії. Він також відповідав за їх поселення та харчування. І супроводжував групи на усьому шляху – аж до перетину кордону із Європою.

Китайці прилетіли у місто Сухбаатар Монголії. А далі – японець їх супроводив до монголо російського кордону. Це був перший кордон, який китайці перейшли нелегально.

Від кордону група переїхала до м. Белгород Російської Федерації. А далі – незаконно подолали і другий кордон – російсько-український.

Тут спільники японця, у двох автомобілях, заховали групу китайців. І перевезли їх таємно через пункт пропуску «Юнаківка» Харківської області. Японець знову винайняв  житло та поселився з нелегалами у м. Харків. Звідки, вирушив з групою китайців до м. Києва.

Шлях китайців далі пролягав по маршруту Київ – Мукачево. Японець спочатку переправив групу до Львова. А потім до Сваляви Закарпатської області. Загалом, переправлення із міста Сухбаатар Монголії до міста Мукачево на Закарпатті тривало два місяці.

Далі – Томінага Атсуші винайняв квартиру через Інтернет – у Виноградівському районі.

Китайці планували звідси незаконно перейти через контрольно-пропускний пункт «Вілок» с. Вілок Виноградівського району. Їх кінцевий шлях – Будапешт в Угорщині.

Та власник квартири “здав” китайців, і вони були затримані в помешканні неподалік кордону оперативниками прикордонної служби України. Не “повірив” господар, що це група туристів.

За переправлення із Монголії до Угорщини, кожен із китайців заплатив близько 20 тис. доларів, гарантією отримання коштів було те, що вони вже перебуватимуть в іноземній державі.

Як розповіли китайці, організатором незаконної переправи за грошові кошти було виготовлено ряд фальсифікованих паспортних документів - з підробленими штампами з аеропорту Бориспіль, з метою доказати, що вони на території України перебувають законним шляхом.

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області визнав винним японця, однак звільнив Томінага Атсуші від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановити йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Але поки справи розглядалися у судах різноманітних інстанцій, слідчі справу просто завалили.

Ухвалою слідчого судді Мукачівського міськрайонного суду 03.12.2019 процесуального керівника прокурора А. Красноголовець зобов`язано прийняти постанову про закриття кримінального провадження в зв`язку з істотним порушенням строків досудового розслідування, які поновленню не підлягають. Бо строки досудового розслідування були надто порушені.

Керівник Мукачівської місцевої прокуратури О. Братюк 26.12.2019 року  скасував постанови прокурора А. Красноголовець від 06.12.2019 про закриття кримінального провадження.

Епопея із Томінага Атсуші триває.

Поряд з тим, організатор з Канади залишився недосяжним для українських правоохоронців – за океаном вдоволено потирає руки.

"Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проєкту «Серія антикорупційних журналістських розслідувань - Шлях до Європи. Як злочинці та терористи з Африки та Азії - незаконно - потрапляють до Європейського Союзу - за маршрутом Росія - Білорусь - Україна». Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження". 

Источник

Теги: Будапешт,Твінкл компані ЛТД,Хокайдо,Канада,Томінага Атсуші,Євросоюз,Монголія,Чов Тенфел, Гу Лодое, Ценванг,Європа,Сухбаатар,Белгород ,Російська Федерація,РФ,Харківська область,Юнаківка,Львов,Київ ,Мукачево,Закарпаття,Угорщина,Братюк ,Красноголовець
Автор: wikibazacom