Спустити на «гальмах» НЕ ВДАЛОСЬ! Безпідставне закриття кримінальної справи щодо смерті пацієнтки у медичному закладі «Сіті Клініка» - ВІДМІНЕНО!

Спустити на «гальмах» НЕ ВДАЛОСЬ! Безпідставне закриття кримінальної справи щодо смерті пацієнтки у медичному закладі «Сіті Клініка» - ВІДМІНЕНО!
7337 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприкінці минулого року у стінах приватного медичного закладу «Сіті Клініка», що за адресою м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А за трагічних обставин загинула  пацієнтка Шестопалова Олена Володимирівна. Жінці було всього 48 років, і останні 3 із них вона була пацієнткою цього медзакладу.

В  грудні 2020 лікарі «Сіті Клініка» на чолі із Світланою Коханенко без  належних обстежень вирішили провести, тепер уже загиблій Олені Шестопаловій – планову операцію. В результаті, після операційного втручання під час якого було проведено не заплановані и не обговорені з пацієнткою та її родичами дії, а саме двостороння тубектомія (в народі - видалення маткових труб) – серце жінки битись перестало. Більше того, опора сім’ї, любляча матір та кохана дружина Олена Шестопалова – навіть не отримала шансу на спасіння, адже у «Сіті Клініці» відсутнє реанімаційне відділення і лікарі реаніматологи! Все на що спромоглись лікарі – це викликати швидку допомогу і у телефонному режимі просити консультації у лікаря цієї швидкої. 

По даному факту було відкрито кримінальне провадження, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 року за ознаками ст. 115 КК України. А сама кричуща трагедія набула широкого резонансу у суспільстві, жителі всієї України активно висловлювали співчуття родині загиблої та висловлювали обґрунтоване занепокоєння щодо доцільності подальшого функціонування «Сіті Клініки» і діяльності лікарів які там працюють.   

Особливе занепокоєння в суспільстві було щодо прозорого та незалежного розслідування, щоб винні у смерті Олени Шестопалової понесли покарання згідно чинного Законодавства. Адже уникнення покарання може у майбутньому привести до нових трагічних смертей у цьому медичному закладі. 

І як виявилось, занепокоєння щодо уникнення покарання працівниками медичного закладу не були безпідставними, адже практично від дня трагедії  справу про загибель пацієнтки у «Сіті Клініка» спускали «на гальма». Сама ж власниця «Сіті-клініки» Ткачук Любов Анатоліївна у січні 2021 року під час зустрічі із родичами загиблої Олени Шестопалової цинічно заявила:  «Забудьте все, що вам сказала Головань» . Цими надзвичайно цинічними та бездушними словами вона жалюгідно намагалась перекреслити фактично зізнання Головного лікаря її медзакладу Головань Юлії Миколаївни у тому, що вони просто не знали як рятувати пацієнтку: «Ми не знали, що робити, тому визвали швидку» - головний лікар Головань Ю.М.

Відкрите Дарницьким управлінням поліції кримінальне провадження № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 р. за ознаками ст. 115 КК України – було закрите 25 грудня 2020 року. Постанову про закриття кримінального провадження родичам ніхто не надавав!!! Про закриття справи родичів повідомив  4 лютого 2021 року начальник відділу на прийомі у Головному слідчому управлінні Національної поліції України. Хоч перед цим 27 грудня 2020 року слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Тобто закриття справи 25 грудня 2020 року не мало підстав. Крім того, цього ж дня  сім’я загиблої подала заяву про проведення комісійної судової-медичної експертизи, для більш ретельного дослідження причини смерті Олени Шестопалової.

⦁Органом досудового розслідування не було вжито  всіх необхідних заходів для збирання доказів і забезпечення повного та всебічного досудового розслідування;

⦁Не було проведено слідчими необхідного та повного переліку слідчих дій, спрямованих на встановлення істини у справі;

⦁Проводиться експертиза, висновку якого немає в матеріалах справи

Важко пояснити й те, що 27 грудня (вже 2 дні як було закрито провадження) - слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Невже він на той час не знав, що провадження закрите??? Чому приховав цей факт від адвоката і сім’ї загиблої???

В результаті, після таких сумнівних дій щодо закриття провадження  родичі загиблої у медзакладі «Сіті Клініка» подали заяви у:

⦁Київську місцеву прокуратуру – «Заява про оскарження закриття досудового розслідування»

⦁Головне слідче управління Національної поліції України – «Заява про кримінальне правопорушення»

⦁Державне Бюро Розслідувань – «Заяву про проведення перевірки  на предмет закриття кримінальної справи, яку порушено за ознаками ст.115 ККУ»

І ось уже є результат: Прокуратура забрала справу по загибелі Олени Шестопалової, яку за сумнівних причин, без результатів експертизи закрили у Дарницькому управлінні поліції – закриття провадження буде відмінене!  

Тобто, на даний час є всі підстави вважати, що справу все ж будуть совісно і в рамках чинного Законодавства розслідувати. Медичний заклад «Сіті Клініка» із своєю власницею Любов Ткачук і всіма причетними до трагічної смерті пацієнтки Олени Шестопалової – понесуть заслужене покарання!    

Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом подій щодо цієї трагедії та повідомлятимемо суспільство, адже одна безнаказана смерть породжує інші…

Далі буде…

Теги: Сіті Клініка,Коханенко Світлана Олександрівна,Головань Юлія Миколаївна ,Сіті-клініка,Шестопалова Олена Володимирівна,Ткачук Любов Анатоліївна,Вбивці у білих халатах ,халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи ,Коханенко Светлана Александровна,тромбоемболія легенової артерії,лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець,видалення ендометріоїдних кіст ,двостороння тубектомія,Головань Юлія Миколаївна - Лікар ендокринолог,Ирза Сергей Васильевич,Сити Клиника,Головань Юлия Николаевна,Грында Игорь Евгеньевич,Гринда Ігор Євгенович,Ірза Сергій Васильович,Державне Бюро Розслідувань,Головне слідче управління Національної поліції України, прокуратура,кримінальне правопорушення, правопорушення,МОЗ ,Катерина Шестопалова,м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А ,Катерин Шестопалова,-Гринда Ігор Євгенович - хірург-гінеколог,-Ірза Сергій Васильович
Автор: wikibazacom