Михайло Головко: «Герої Небесної Сотні, ціною власного життя, дали нам шанс збудувати потужну українську державу». 21 лютого у селі Залізці відбулося відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні

Михайло Головко: «Герої Небесної Сотні, ціною власного життя, дали нам шанс збудувати потужну українську державу». 21 лютого у селі Залізці відбулося відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні
31703 ПЕРЕГЛЯДІВ

У неділю, 21 лютого, у селі Залізці, що на Тернопільщині, відбулося відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Пам’ятник встановили з ініціативи та за участі голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

«Я дякую Богу, що мав змогу долучитися до встановлення пам’ятника нашим Героям, захисникам України! Відкриваючи пам'ятники Небесній Сотні, ми прагнемо, щоб про кращих синів та дочок України пам'ятали наші діти. Щоб ніхто не забував, що ми живемо, тому що вони віддали за нас своє життя!

Сьогодні ми зібралися вшанувати пам'ять наших мужніх лицарів, наших захисників, наших справжніх Героїв. 7 років тому, коли нас хотіли зробити рабами, ми не відступили, не опустили рук, не зрадили Батьківщині! Український народ згуртувався, щоб повалити диктатора, щоб змінити Україну, щоб наповнити її українським змістом! Ми стояли до кінця. 

Герої Небесної Сотні йшли у смертельний наступ, щоб відстояти майбутнє України. Право наших дітей жити вільно та бути господарями на своїй, Богом даній землі! На їхньому подвигу та прикладі ми маємо виховувати молоде покоління. Наші діти повинні знати ціну свободи! Адже війна, розпочата агресором тоді, триває досі», - зазначив очільник Тернопільщини.

Михайло Головко додав, що Герої Небесної Сотні, ціною власного життя, дали нам шанс збудувати потужну українську державу.

«Багатьох Героїв Небесної Сотні я знав особисто... Заносив їхні тіла у готель «Україна», переповнений кров'ю. У мене досі перед очима ці болючі митті, коли ми втрачали Героїв...

Небесна Сотня віддала найцінніше задля розквіту України, і ми не маємо права відступити.  Ми повинні побудувати потужну українську державу, якою Герої з Небес будуть пишатися! 

Вклоняюся перед Героями, перед їхнім Героїзмом! Дякую батькам за їхніх синів та дочок — патріотів свого краю!

Вічна слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!», - наголосив Михайло Головко.

Нагадаємо, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко долучився до спорудження монументів трьом Героям Небесної Сотні з Тернопільщини – Олександру Капіносу, а також Устиму Голоднюку та Назару Войтовичу.

Теги: Михайло Головко,Герої Небесної сотні,Небесна сотня,Голова Тернопільської обласної ради,пам’ятник Героям Небесної Сотні