«Свята» трійка: Петро Філюк – Анатолій Матіос – Андрій Філюк! Як із підозрюваного у переслідуванні учасників «Революції Гідності» легко стати військовим прокурором - ІГОР МІЗРАХ

«Свята» трійка: Петро Філюк – Анатолій Матіос – Андрій Філюк! Як із підозрюваного у переслідуванні учасників «Революції Гідності» легко стати військовим прокурором - ІГОР МІЗРАХ
21576 ПЕРЕГЛЯДІВ

У провідних європейських країнах після такої публікації та наведених у цій статті викривальних фактів, щодо осіб, які перебувають та перебували на високих державних посадах, безперечно б миттєво відкрили кримінальні провадження та притягнули б до жорсткої відповідальності. Але, на жаль, не у нашій країні! Але, я сподіваюсь на те, що цю публікацію, шляхом репостів та поширення в соцмережах, побачать правоохоронні органи, та під тиском громадськості будуть прийняті відповідні дії.

Тому, вважаю дану публікацію ЗАЯВОЮ про кримінальне правопорушення! ДумайТЕ, та приймайТЕ відповідні дії, шановні правоохоронці!

Вже сьомий рік в суспільстві та на всіх рівнях державної влади активно обговорюють тематику розслідувань та покарання незаконного розгону мітингувальників вбивства «Небесної Сотні» у часи «Революції Гідності».

Картинки по запросу "Революції Гідності"

Особливо підвищена активність обговорень спостерігається щорічно у період з 18 по 21 лютого кожен рік. Саме в 2014 році у ці дні відбулись наймасовіші протистояння між протестувальниками та силовиками злочинної влади Януковича.

Саме в ці дні за майбутнє держави загинуло найбільше Героїв, які увійшли до могутньої та непереможної «Небесної Сотні».  

Картинки по запросу "Революції Гідності"

Але будемо відверті, що дальше активного обговорення справа практично не просунулося... І це стосується, як часів президентства Петра Порошенко, так і сьогодення, коли при владі став чинний Гарант - Володимир Зеленський. Пояснення цьому доволі просте: левова частка «катів-Януковича» швидко переформатувались та перефарбувалися у псевдо-патріотів і псевдо-прихильників «Революції Гідності». І спокійно висиджуються в правоохоронній системі вже більше 6 років поспіль...

А тепер чітко з фактами розкладемо все «по-полочках» на реальному прикладі злочинних кланів: екс-Головного військового прокурора АНАТОЛІЯ МАТІОСА  та чинного судді Конституційного Суду ПЕТРА ФІЛЮКА, які за всіма параметрами мали бути люстрованими, але «дивним чином» у післяреволюційні часи зайняли важливі державні посади!!!

Екскурс в історію. АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ МАТІОС у часи після «Революції Гідності» здебільшого запам’ятався українцям своєю сумнівною діяльністю на посту Головного військового прокурора. Туди він набрав доволі неоднозначних осіб. Наприклад «права рука» екс-Головного військового прокурора ДМИТРО БОРЗИХ  підтримував зв'язки з бандитськими угрупованнями на території ЛНР і ДНР через ще одного призначенця Матіоса - СЕРГІЯ ДОЛГОПОЛОВА, у якого тесть являвся членом Верховного суду ДНР. І таких призначенців у Матіоса було чимало. Він у 2014 році навіть сам заявляв, що 50 % військових прокурорів підпадає під закон «Про очищення влади».... 

Важливим фактом є те, що за всіма параметрами АНАТОЛІЙ  МАТІОС і сам підпадав під Закон України «Про очищення влади». Тобто, МАТІОС мав бути люстрований, адже у Януковича він займав посаду заступника керівника головного контрольного управління (КРУ) адміністрації президента. МАТІОС перебував у прямому підпорядкуванні Януковича та не скористався правом на відставку через принципову незгоду зі злочинною діяльністю екс-президента та контролював виконання актів та доручень Януковича. Зокрема, у часи «Революції Гідності» Матіос не міг не мати відношення до розгону протестувальників. Тобто він виступав таким собі «спусковим гачком» у передачі наказів Януковича. Те, що Матіос після «Революції Гідності» потрапив у Генеральну прокуратуру - є чи не найбільшим абсурдом та знущанням над загиблими Героями «Небесної Сотні»! І саме він дав поштовх до абсолютного гальмування розслідувань кривавих подій 2014 року!

«Театр абсурду».  

26 червня 2014 року Анатолія Матіоса призначено заступником Генерального прокурора України, і саме в цей час під його керівництво потрапили відкриті кримінальні провадження проти «катів» Майданівців під час «Революції Гідності». Тобто, людині Януковича, яка могла мати пряме відношення до злочинних наказів президента-втікача дали розслідувати справи проти тих, кому він міг і сам віддавати злочинні накази!

Це можна назвати тільки єдиним виразом - «театр абсурду».

В розпорядженні нашої редакції наявний документ за підписом Заступника Генерального прокурора України Анатолія Матіоса, а саме «Повідомлення про підозру» від 24 липня 2014 року судді Солом’янського районного суду м. Києва Кушнір Світлані Іванівні.

Суддя підозрювалась у постановлені завідомо неправдивої ухвали від 26 січня 2014 року  – обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою учаснику «Революції Гідності» Овсієнко М.Ю. Та й в загальному, запобіжний захід тримання під вартою громадянина Овсієнко суддею Кушнір – не єдиний. Згідно підозри підписаною Анатолієм Матіосом судді Кушнір С.І. загрожувало обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.(частина 1 Статті 375 КК України). Підозру Анатолій Матіос виніс в рамках кримінального провадження №42014100070000020 від 05.02.2014 року (запам’ятайте це кримінальне провадження – важливо). Ця кримінальна справа була відкрита за фактами неправомірних дій працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суду щодо учасників мирних акцій протесту під час «Революції Гідності», тобто мала вона відношення не тільки до судді Кушнір С.І., а й до інших «катів» Майданівців. Щодо самої судді Кушнір, то покарання її все ж оминуло, але даний матеріал не про неї, адже за цим кримінальним провадженням під керівництвом Матіоса  криються набагато цікавіші викривальні факти!

Із підозрюваного у розгоні Майдані та знущанні над учасниками «РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ» - у підлеглі. 

Триходівка: АНДРІЙ  ФІЛЮК - АНАТОЛІЙ  МАТІОС– ПЕТРО ФІЛЮК!     

Як я вище зазначав, АНАТОЛІЙ  МАТІОС мав пряме відношення до справ проти «катів» Майданівців, зокрема виносив підозри у важливому кримінальному провадженні  №42014100070000020 від 05.02.2014 року (на яке я просив звернути увагу). Так ось, цікаво те, що у цьому кримінальному впровадженні по незаконному затриманню учасників мирних акцій протесту в січні-лютому 2014 року підозрюваним був  Філюк Андрій Петрович, який в подальшому став підопічним Матіоса у Головній військовій прокуратурі, а також є сином судді Конституційного Суду України – Філюка Петра Тодосьовича. 

О це так півповорот : Андрій Філюк будучи підозрюваним у справі, яку вів Матіос, в одну мить став працівником його відомства, а в подальшому навіть рахувався його «правою рукою»… 

Це не просто жах! Це- абсурд! Тут навіть важко  підібрати толерантні слова….  

А тепер по-порядку.

АНДРІЙ  ПЕТРОВИЧ ФІЛЮК у період із серпня 2013 року по листопад 2015 року працював слідчим у Голосіївському РУГУ МВС України. Зокрема ці дані він сам засвідчував декларацією за 2015 рік.

На зламі 2013-2014 років в нашій державі відбувались акції протесту проти злочинної влади президента Віктора Януковича. Під час «Революції Гідності» левова частка тодішніх правоохоронців, суддів, прокурорів спокійно і неухильно виконували злочинні накази, зокрема затримували, завдавали травм та знущались над мирними протестувальниками. Одним із таких правоохоронців був син теперішнього судді Конституційного Суду України Петра Тодосьовича Філюка – Андрій Петрович Філюк, - і це встановленний реальний факт !

АНДРІЙ ПЕТРОВИЧ ФІЛЮК, будучи слідчим Голосіївського РУГУ МВС України в січні-лютому 2014 року  незаконно затримував учасників «Революції Гідності» та безпідставно повідомляв їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.294 КК України, а також звертався до суду з клопотаннями про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.  Частина 2 статті 294 КК України передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років. Тобто, син судді Конституційного Суду України з легкістю був готовий запроторити за грати учасників «Революції Гідності» на чималий термін.  

У Єдиному державному реєстрі судових рішень  попри всі намагання батьком і сином Філюками, а також Матіосом зачистити всі сліди злочинних діянь, все ж залишилась Ухвала у кримінальній справі №42014100070000020 де фігурує Андрій Філюк. У цій Ухвалі чітко зазначено, що Андрій Філюк безпідставно затримав учасника «Революції Гідності»! Слідчий СВ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м.Києві ОСОБА_17 (в тексті ухвали) – це і є АНДРІЙ ПЕТРОВИЧ ФІЛЮК. ОСОБА_17 на той час користувався номером мобільного телефону +38095-482-44-04 – це і є номер телефону Андрія Філюка.

Найцікавіше те, що слідчий по цьому розслідуванні просив (і отримав) доступ до інформації, яка знаходиться у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ «МТС Україна» про зв'язок абонента +38095-482-44-04 за конкретними адресами та встановлення вхідних і вихідних телефонних зєднань Андрія Філюка в період з 00 год.00 хв. 18.02.2014 по 23 год. 59 хв. 24.02.2014 року. А всі добре знають, що 18-24 лютого 2014 року – це найкривавіший період «Революції Гідності». Тобто, син судді Конституційного Суду України Петра Філюка брав активну участь у кривавих подіях продавлення протестів, виконував злочинні накази Януковича і незаконно затримував та знущався над учасниками «Революції Гідності», зокрема під час вбивств «Небесної Сотні».    

Цікаво виходить: АНДРІЙ  ФІЛЮК  був підозрюваним у фабрикуванні справ проти Майданівців та незаконному позбавленню їх волі. Справа проти Філюка була під керівництвом Анатолія Матіоса, але останній якимось «дивним чином» на це не зважив і в результаті через Військову прокуратуру Західного регіону України (Волинська область, Військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону України ) перетягнув сина судді Конституційного Суду Петра Філюка до себе у Головну Військову прокуратуру.

Це все просто цинічно і прямолінійно, це відверте знущання батьком і сином Філюками та Матіосом над всім українським народом, над «Небесною Сотнею» і всіма людьми, які вірять у краще майбутнє нашої держави!

Це все нагадує просту схему: Петро Філюк домовився із Анатолієм Матіосом, який і вивів сина судді із числа підозрюваних. А згодом, за домовленістю перевели Андрія Філюка у Військову прокуратуру Волинської області, де той «пересидів бурю», а коли все стихло МАТІОС забрав сина судді Конституційного Суду до себе у Головну військову прокуратуру.   

А тепер питання : «Чому Матіос і його команда екс-прокурорів отримали адвокатські «корочки» на Волині?» - Напевно можна зняти із порядку денного! Це просто чергова платня Філюків за те, що сина судді не згадують як одного із «катів» учасників «Революції Гідності».    

До речі, якщо б АНАТОЛІЙ МАТІОС дав хід справі із фігурантом Андрієм Філюком, то сьогодні Петро Тодосьович Філюк не був би суддею Конституційного Суду України!

І зрештою, після виходу цією статті Петро Філюк, як мінімум мав би подати у відставку, а проти Анатолія Матіоса та Андрія Філюка правоохоронні органи мали б відкрити кримінальні провадження. Принаймні, так би відбулось, якщо би такі факти були опубліковані у бідь-якій провідній країні Європи чи США.

Варто також підкреслити, що всі факти щодо участі Андрія Філюка у незаконних затриманнях учасників «Революції Гідності» роками зачищались, більшість доказів уже знищено, зокрема й відредаговані дані у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Так, наприклад, по справі  №12014100000000435, яка і є цим самим затриманням Андрієм Філюком учасника «Революції Гідності» даних залишилось обмаль, та й ті у найближчий час після цієї публікації Матіос із Філюками (батько і син) – зачистять під нуль.

Що ж, правоохоронним органам не варто втрачати час…

                                                                                                                                                                                                                               Епілог    

Шановні українці, у цій публікації я чітко навів один із прикладів того, Чому справи МАЙДАНУ не розслідуються! 

Все доволі просто і цинічно: як вони можуть розслідуватись, якщо їх розслідують самі ж учасники розправи над Майданівцями, Героями «Небесної Сотні»! Як судді можуть виносити справедливі рішення, якщо на них спрямоване «пильне око» судді Конституційного Суду Петра Філюка , який просто домовляється, щоб його син не був покараний?!... 


 

МІЗРАХ ІГОР,

член Союзу журналістів України,

юрист, громадський діяч, шеф-

редактор журналу «Персона.ТОП».

Теги: Петро Філюк,КСУ ,Андрій Філюк,Філюк,суддя Філюк,суддя Петро Філюк,Наталія Денисенко,Філюк Петро Тодосьович,Анатолій Матіос,Матіос ,Конституційний Суд,Конституційний суд України,суддя КСУ Петро Філюк,військові прокурори,військова прокуратура ,Адвокаты Матиос,декларація,недостовірне декларування, Андрій Філюк,судья Філюк, Агент Дітріх, Ігор Мізрах, Анатолий Матиос, Матіос,Військова Прокуратура,Военная прокуратура,адвокаты,адвокаты Матиоса,адвокаты из гастронома,Адвокат Анатолий Матиос,Толя два лимона, Дмитро Борзих, Сергій Долгополов,Верховный Суд ,Кушнір Світлана Іванівна,Кушнір Світлана,Кушнір ,Кушнір Світлана суд,Кушнір суд,Овсієнко ,кримінальне правопорушення,Небесна сотня,Революція Гідності,Виктор Янукович,Янукович,Генеральний прокурор України, Генеральна прокуратура України,Военная прокуратура Анатолий Матиос,прокуратура, Игорь Аркадьевич Мизрах, Игорь Мизрах,Мизрах Игорь новости, Мизрах Игорь член Национального союза журналистов Украины,Мизрах Игорь