Михайло Головко: «Минуло сім років, та ці події досі у мене перед очима. Пам'ятаю, як разом із тисячами мітингувальників ми пройшли по Інститутській… Найкривавіші дні Революції гідності...»

Михайло Головко: «Минуло сім років, та ці події досі у мене перед очима. Пам'ятаю, як разом із тисячами мітингувальників ми пройшли по Інститутській… Найкривавіші дні Революції гідності...»
7512 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найкривавіші дні Революції гідності... Пам'ятаю, як разом із тисячами мітингувальників ми пройшли по Інститутській, потім змогли подолати кордони правоохоронців і вийти на вулицю Грушевського.

18 лютого 2014-го року силовики і «тітушки» застосували вогнепальну зброю. Розпочався штурм, який злочинна влада назвала «антитерористичною операцією». Під час мирної демонстрації нелюди масово розстрілювали українців, які відстоювали своє право жити у вільній країні.

В цей день на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку та у Маріїнському парку загинуло 23 людини, 509 українців було поранено.

Жорстокості тих, хто мав би стати на захист народу, не було меж. Минуло сім років, та ці події досі у мене перед очима. У ці дні я втратив побратима Олександра Капіноса, з яким разом ми були на Майдані. Загинули ні в чому не винні українці.

Верховна Рада України підтримала Постанову «Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності». Революція гідності офіційно визнали одним із ключових моментів українського державотворення. Я сподіваюся, розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності буде завершено. Винні мають бути притягнуті до відповідальності!

Разом із мільйонами українців, які у ці дні вшановують річницю розстрілів на Майдані Незалежності — найтрагічніший етап Революції гідності, схиляємо голови у пам'ять про загиблих Героїв Небесної сотні! Вічна Вам шана!

 

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко

Теги: Михайло Головко,Революція гідності,Майдан,Герої Небесної сотні,Головко,Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко,Майдан Незалежності
Автор: wikibazacom