Шахрайство ПЦУ з антимінсами УПЦ КП. Євстратій Зоря хоче податися в контрабандисти...

Шахрайство ПЦУ з антимінсами УПЦ КП. Євстратій Зоря хоче податися в контрабандисти...
6900 ПЕРЕГЛЯДІВ
Як повідомляють наші джерела в ПЦУ, Євстратій Зоря не лише патентований брехун, який поширює неправдиві чутки про критичний стан здоров‘я Патріарха Філарета, але й без п’яти хвилин контрабандист.
За інформацією, нині Євстратій готується до незаконного переправлення з України до США антимінсів, підписаних Патріархом Філаретом.
Для чого? Справа в тому, що, як ми вже розповідали, Євстратій веде активну підривну роботу в середовищі православних США та Канади на користь Москви, з метою чергового розколу української діаспори.
Мета - відірвати вірян від єдності з київським патріаршим престолом, послабити нашу духовну незалежність.
Цей шлях для американських православних є наперед безперспективним, адже константинопольський томос прямо забороняє ПЦУ мати свої парафії за межами України. Власне, бажання загарбати українську діаспору і було однією з причин надання цього документу Патріархом Варфоломієм.
При цьому Божу службу можна вести лише на антимінсах, а їх видає правлячий архієрей. Якщо парафії в США і Канаді відходять від Патріарха Філарета, то мусять повернути йому їх, як його власність. І тут проблемка.
Митрополит Епіфаній Думенко згідно томосу, не може видавати атимінси за адміністративними межами України. А взяти антимінси від грецьких єпископів в Америці, чи від представників УПЦ в США (Бавнд Бруку, який під греками в статусі митрополії), то для громад означатиме зрадити самих себе та боротьбу останніх десятиріч.
Отже, послухати Зорю, вийти з Київського патріархату, опиниться без правлячого єпископа, то перетворитися на звичайну секту, яка діє поза канонами Православної церкви.
Стежка лукавого Зорі виявилася для православних США тупиковою та ще й позацерковною.
І тут хитромудрий шахрай у рясі вигадав підступний план: нехай громади віддадуть наявні антимінси Патріарху Філарету, а натомість він таємно привезе з України інші, того ж Патріарха Філарета. Бо в ПЦУ ще з часів УПЦ КП лишилися патріарші антимінси.
Не будемо торкатися того, що служити на антимінсах Патріарха Філарета, який є в УПЦ КП, а не ПЦУ, не поминати його - абсурд. Щоправда, вся конструкція цієї нашвидку руку зліпленої Варфоломієм Архондонісом, Порошенком і «Наріками» ПЦУ є повним непорозумінням.
При цьому, як розповідають обурені діаспоряни, Євстратій не був би собою, якщо б не вирішив на святих речах ще й зробити ґешефт (видно дуже хоче купити ще одну квартиру в Києві, чи ще дорожчу автівку).
Ніби вже планується контрабандою завести: п’ятнадцять патріарших антимінсів на США, п’ять на Канаду, один на Японію і десять на Австралію. Кожен із них ніби буде «подарований» по 3 тисячі доларів. Тридцять один множимо на три тисячі доларів і виходить – 93 тисячі доларів! Непоганий може вийти «навар» рудому архієпископу на антимінсах Патріарха Філарета.
У діаспорі цим релігійним шахрайством уже обурені та готують звернення до представників американської влади, щоб та недопустила контрабанди святинь, які не належать ПЦУ та Євстратію Зорі.
Ситуація може скластися, які із українською іконою з Луганська, яка якимось дивом опинилася в Боснії і тамтешня влада подарувала її російському міністру Лаврову. Тепер стався великий міжнародний скандал і Україна вимагає повернення цього старовинного образу власнику.
Як бачимо, що духи зла не вгавають і далі намагаються спокусити православних представників української діаспори, посіяти розбрат і ворожнечу серед них. А відомий інтриган Євстратій Зоря діє в своєму репертуарі: кручу, верчу, всіх персварити хочу. Ну ще й непогано заробити на цьому… Младотуркам із ПЦУ не вперше заробляти на спадкові Патріарха Філарета.
Довідково: Антимі́нс (церк.-слов. антиминсъ, грец. αντιμήνσιον) — посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах. На антимінсі звершується під час св. Літургії таїнство Євхаристії. Без антимінса не можна служити св. Літургії.

Джерело

Теги: Антимі́нс ,ПЦУ ,Шахрайство ПЦУ,Шахрайство ,УПЦ КП,Євстратій Зоря,Зоря,контрабандисти,контрабандист,контрабандисты,контрабанда,Україна,Украина,Филарет,США,Патриарх,Патриарх Филарет,Патріарх Філарет,Філарет,УПЦ ,Митрополит Епіфаній Думенко,Епіфаній Думенко,Думенко,Бавнд Бруку,Порошенко,Лавров
Автор: wikibazacom